Nagyvilág Londoni terror: nevek még nincsenek, letartóztatások már igen

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' Mézga hozta létre. Ekkor: 2017. június 04..

1. Mézga / nem lopott :D

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Továbbra sincs hír arról, hogy kik követték el a tegnap esti londoni terrortámadást, a három lelőtt terrorista neveit nem közölték a hatóságok. Ugyanakkor a nyomozás eröltetett tempóban zajlik, London egy negyedében razziát tartottak, ennek során 12 embert tartóztattak le. A szomszédok szerint a rendőrök által megszállt lakásban élő férfi pakisztáni származású volt, ő és a felesége jellegzetes muszlim viseletben járt. Azt is tudni vélik róla, hogy a Koránból tanított másoknak.

A brit rendőrség bejelentése szerint razziát tartottak Kelet-Londonban, amelynek során 12 embert letartóztattak. A hatósági rajtaütés Barking városrészben történt, az akció a tegnap esti terrortámadással van összefüggésben. A Sky News információi szerint az őrizetbe vett személyek között négy nő is van, úgy tudják, egy olyan lakást kutattak át, amely a három merénylő közül az egyik lakóhelye.

Egy videó rögzítette, ahogy a rendőrség megérkezik a razzia helyszínére.

Időközben a rajtaütés itt véget ért, viszont a hatóságok arról adtak ki tájékoztatást, hogy tovább folytatják a felkutatást, ez a folyamat pedig "gyorsan halad".

A Telegraph közölt egy felvételt, amelyen az látszik, hogy a rendőrség az egyik Barking negyedben őrizetbe vett személyt egy kisbuszukhoz kísérik.

A brit sajtó körbekérdezte a szomszédokat, hogy mit tudnak a lakásban élőkről. Egyikük arról számolt be a Guardian-nek, hogy az ingatlanban egy vékony, szakállas, húszas éveinek közepén járó férfi lakott, aki pakisztáni származású. Házas, egy kétéves gyermeket neveltek.

A szomszéd azt nyilatkozta, hogy felismerte a férfit azon a fotón, amelyen az egyik földön fekvő, már halott terrorista látható.

"Ő volt az, sokkolt a felismerés. Minden este láttam, nem gondoltam, hogy ilyesmit tenne" mondta. A szomszéd arról is beszélt, hogy a férfi és a felesége tradicionális muszlim viseletben járt, a nő teljesen eltakarta az arcát.

A lelőtt terroristáról készült fénykép, ez alapján ismerhették fel

Forrás: AFP/Gabriele Sciotto

Egy másik szomszéd, Michael Mimbo úgy emlékezett vissza a rendőrségi rajtaütésre, hogy a kommandósok pisztolyt szegeztek három emberre, akiket a földre kényszerítettek. Egy negyedik menekülni próbált, akit sokkolóval terítettek le. Tiszta káosz volt, én úgy láttam, hogy négy férfit és egy nőt vittek el. A Daily Mail bulvárlapnak arról írt, hogy egy másik szomszéd azt mondta nekik, hogy pingpongozni szokott a lekapcsolt lakásban élő féfivel.

Tegnap megkérdezte tőlem, hogy hol béreltem furgont mostanában. Mikor kérdeztem, mire kell neki a jármű, azt mondta, költözködni fog. De olyan furcsán viselkedett

- foglalta össze. Ő alapvetően barátságosnak írta le a férfit, azt is megjegyezte, hogy tudta róla, hogy a Koránról tanít másoknak és észrevette, hogy gyakran muszlim viseletű emberek fordultak meg nála.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...