Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A BL-f?tábláért játszik selejtez?t a KEK-gy?ztes Fradi !

A n?i kézilabda BL 16-os f?táblájára jutás reményében lép pályára szerdán és szombaton az FTC-Rail Cargo Hungaria a szlovák Michalovce ellen.

Elek Gábor vezet?edz? sem az els?, nagymihályi, sem pedig a második, dabasi mérk?zésen nem számíthat a vállsérüléssel kezelt Zácsik Szandrára, ugyanakkor az elmúlt két KEK-sorozatban gy?ztes zöld-fehérek így is esélyesek. "Kielemeztük az ellenfelünket, és ez alapján állíthatom, a f?táblára kerülés a cél" - mondta az MTI-nek Elek.

Amennyiben az FTC sikerrel veszi az akadályt, a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgograd és a svéd Sdvehof lesz az ellenfele a 16 között. A csapat utoljára a 2007/08-as idényben szerepelt a legrangosabb kupa f?tábláján, míg a 2011-es KEK-et úgy nyerte meg, hogy oda a rosszul sikerült BL-selejtez?b?l került át.

A BL f?tábláján alanyi jogon játszik az el?z? szezonban finalista Gy?ri Audi ETO KC, amely most a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a román Cluj (Kolozsvár), az orosz Rosztov Don, a szerb Zajecar és a török Antalya alkotta kvalifikációs csoport gy?ztesével találkozik az október közepén rajtoló csoportkörben.

2. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Rangadóval rajtol a BL – a keddi játéknap párosításai !

Kedden megkezd?dik a 2012/2013-as BL-sorozat; a csoportkör els? játéknapján nyolc mérk?zésre, köztük a Real Madrid-Manchester City rangadóra kerül sor.

A spanyol bajnokságot nagyon gyengén kezd? Real Madridra nehéz feladat vár kedden a labdarúgó bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán, amikor az angol bajnok Manchester Cityt látja vendégül.

A madridi csapat számára az el?jelek kifejezetten aggasztóak, ugyanis az együttes a pályán és azon kívül is komoly gondokkal küzd. A spanyol pontvadászatban négy meccsen mindössze négy pontot tudott szerezni, szombaton pedig gyenge játékkal kapott ki a Sevillától. Mindezek mellett két hete, a csapat egyetlen gy?zelme után Cristiano Ronaldo látványos elégedetlensége borzolta a kedélyeket, szombat este pedig José Mourinho vezet?edz? kijelentette, úgy érzi, jelenleg nincs csapata.

"A játékosok fejével van a gond, nem koncentrálnak eléggé, s úgy érzem, közülük sokak számára nem a futball a legfontosabb - mondta a portugál szakember. - Ugyanakkor én vagyok a vezet?edz?, s ha az ? fejükkel baj van, az az én hibám."

A királyi gárda, mely legutóbbi 12 hazai BL-találkozójából 11-et megnyert, kedden - els?ként - a 100. gy?zelmét szerezheti meg a sorozatban. A Real ráadásul története során még soha nem veszítette el els? hazai mérk?zését egyetlen európai klubversengésben sem (40 gy?zelem, 2 döntetlen).

"Rossz sorozatban vagyunk, így természetesen most mindenki szomorú, de tovább kell lépnünk. A Manchester City elleni meccsen meg kell próbálni visszanyerni az önbizalmunkat" - nyilatkozta Marcelo, a madridiak brazil véd?je.

A Real gyengélkedése ellenére sem lehet kijelenteni, hogy a manchesteriek lennének a meccs egyértelm? esélyesei. Roberto Mancini alakulata szintén nem parádézik eddig a szezonban, szombaton például csak döntetlenre volt képes a Stoke City otthonában. A manchesteriek tavaly, történetük els? BL-csoportmeccsén 3-0-ra nyertek a Villarreal otthonában, azt megel?z?en ugyanakkor sorozatban háromszor kaptak ki Spanyolországban.

Az els? játéknapon lép pályára a szintén gyengélked? AC Milan is, amely szombaton második hazai bajnoki meccsét is elveszítette a szezonban. Massimo Allegri nyáron alaposan meggyengült együttese Juhász Roland csapatát, az Anderlechtet fogadja, amely papíron a csoport leggyengébbjének számít, így a milánóiak számára "kötelez?" a gy?zelem, f?leg, mivel a belga gárda még sohasem nyert OIaszországban.

A milánói együttes 150. BL-meccsén szerepel majd kedden. Ennél több meccse csak a Real Madridnak, az FC Barcelonának, a Manchester Unitednek és a Bayern Münchennek van a csúcsligában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
    Dinamo Zagreb (horvát)-FC Porto (portugál) 20:45
    Paris Saint-Germain (francia)-Dinamo Kijev (ukrán) 20:45

B csoport:
    Montpellier (francia)-Arsenal (angol) 20:45
    Olimpiakosz Pireusz (görög)-Schalke 04 (német) 20:45

C csoport:
    Málaga (spanyol)-Zenit (orosz) 20:45
    AC Milan (olasz)-Anderlecht (belga) 20:45

D csoport:
    Borussia Dortmund (német)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45
    Real Madrid (spanyol)-Manchester City (angol) 20:45

3. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Norvég ellenfél vár a tatabányai kézisekre az EHF Kupában

A norvég Elverum csapatával találkozik a Tatabánya-Grundfos a férfi kézilabda EHF Kupa második fordulójában, a 36 között.

Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az els? mérk?zést október 13-án vagy 14-én, a visszavágót pedig egy héttel kés?bb rendezik. Az már korábban eld?lt, hogy a Balatonfüred a szerb Vojvodinával találkozik.

A 2. fordulóban (a 36 között):
    Tatabánya-Grundfos - Elverum (norvég)
    Vojvodina (szerb)-Balatonfüred

4. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A keddi BL-meccsek végeredménye !

A Manchester City kétszer is vezetett a Real Madrid otthonában, végül mégis a királyi gárda nyert a Bajnokok Ligája 1. fordulójában.

A csoport:
    Dinamo Zagreb -FC Porto 0-2
    gól: Gonzalez (41.), Defour (91.)

Paris Saint-Germain - Dinamo Kijev 4-1
    gól: Ibrahimovic (19., 11-esb?l), T. Silva (30.), Alex (32.), Pastore (90.), illetve Veloso (87.)

B csoport:
    Montpellier - Arsenal 1-2
    gól: Belhanda (9., 11-esb?l), illetve Podolski (16.), Gervinho (18.)

Olimpiakosz Pireusz - Schalke 04 1-2
    gól: Abdoun (58.), illetve Höwedes (41.), Huntelaar (59.)

C csoport:
    Málaga - Zenit 3-0
    gól: Isco (3., 76.), Saviola (13.)

AC Milan - Anderlecht 0-0

A csoport:
    Dinamo Zagreb -FC Porto 0-2
    gól: Gonzalez (41.), Defour (91.)

Paris Saint-Germain - Dinamo Kijev 4-1
    gól: Ibrahimovic (19., 11-esb?l), T. Silva (30.), Alex (32.), Pastore (90.), illetve Veloso (87.)

B csoport:
    Montpellier - Arsenal 1-2
    gól: Belhanda (9., 11-esb?l), illetve Podolski (16.), Gervinho (18.)

Olimpiakosz Pireusz - Schalke 04 1-2
    gól: Abdoun (58.), illetve Höwedes (41.), Huntelaar (59.)

C csoport:
    Málaga - Zenit 3-0
    gól: Isco (3., 76.), Saviola (13.)

AC Milan - Anderlecht 0-0

5. barcada /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    David Suazo a Videotoné?

Az átigazolások terén mértékadónak vélt német portál szerint a 32 éves hondurasi támadó 2013 nyaráig a Videoton játékosa lesz.

[img height=200]http://www.hatharom.hu/gallery/7ee7639db37c05502dfe650872813103/suazo_288.jpg[/img]

Mint arról vasárnap külföldi sajtóhírekre támaszkodva beszámoltunk, az 54-szeres hondurasi válogatott csatár a székesfehérváriak edzéseit látogatja.

Több olasz és hondurasi portál is úgy értesült, hogy a tavalyi szezont a Serie A-ban szerepl? Cataniánál tölt? Suazo a magyar ezüstérmeshez igazol.

Az 1999 óta Európában légióskodó Suazo 2007-ig a Cagliari légiósa volt, ahol 255 mérk?zésen 94 gólt szerzett. Ezt követ?en két évig a José Mourinho irányította Inter alkalmazásában állt, majd a milánóiak el?bb kölcsönadták a Benficának, majd a Genoának. Suazót tavaly vásárolta meg a Catania, de a szicíliai klub nem sokat profitálhatott a közép-amerikai játékából, hiszen mindössze hat találkozón lépett pályára.

Hogy pontosan Suazo milyen egészségi és edzettségi állapotban van jelenleg, azt nem lehet pontosan tudni, mindenesetre a transfermarkt.de portálon már a Videoton játékosaként van feltüntetve.

A fehérvári klub egyel?re nem jelentette be hivatalosan a játékos érkezését.

forrás: www.hatharom.hu 2012. szeptember 18., Kedd 15:26

6. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Suazo

hát én már úgy tudtam,hogy aláírt!:tef293:

7. barcada /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    re: Suazo

Igen, minden jel erre mutat.
    Hátha 1-2 kiöreged? sztárral feldobják a liga színvonalát. A Diósgy?r és a Videoton nagyon rajta van az ügyön. Bár szerintem ezt a sok pénzt okosabb dolgokra is lehetne költeni, ha a vezet?ség a jöv?re szeretne építeni és nem a jelenre.
    Gondolom ezek a játékosok így 30 év felett sem ingyen jönnek errefelé...

8. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    légiósok!

Rávilágítottál a lényegre! Ide jó formában lev? nemzetközi szinten is értékelhet? játékos nem jön.(Ahol még a nemzetközi középszinthez képest is se futball,se pénz nincs oda miért tenné?)A nagy részben feleslegesen hozott légiósok tömkelege az esetleges tehetséges magyar fiatalok el?l veszik el a játéklehet?séget,ezáltal gátolják ?ket a fejl?désben amikor még leginkább képesek lennének rá.(Egy pl. ha Andre Alves nem megy el a Videotonból,akkor Gyurcsó Ádám most nemhogy válogatott nem lenne,hanem még lehet,hogy NB II.-ben futballozna,mivel Alves elmenetele után onnan szerz?dtette a Vidi)
    A probléma az,hogy a szponzorok azonnali eredményt várnak és,ezért nem építik be a saját nevelés? fiatal játékosokat(rutintalanságuk végett valóban pár év kívánt eredményekben nem b?velked? id?szak lenne,de kés?bb javítana valamelyest a helyzeten,mind a klubfutballunk,mind a válogatottunk szempontjából)
    Hosszabb távba kellene gondolkodni! A másik dolog,hogy most pl. a Videoton nemzetközi szereplése folytán pénzhez fog jutni,utána nem ártana azt nem azonnal zsebre vágni és esetleges játékos eladásokkal még további összeghez jutni,hanem inkább a csapat további er?sítésére fordítani,hogy jöv?re is legyenek legalább itt.

9. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Belgiumba is gy?zni megy a Vidi !

A Videoton csütörtökön a belga Genk otthonában kezdi meg a csoportkört az Európa Ligában.

Tóth Balázs, a fehérváriak 34-szeres válogatott középpályása korábban három szezont játszott a Videoton mostani ellenfelénél, melyet hasonló erej?nek lát, mint a selejtez? harmadik fordulójában kett?s gy?zelemmel búcsúztatott Gent, igaz, a két csapat stílusa eltér egymástól.

"Három évet játszottam Genkben, voltak szép sikereink, például a Belga Kupa megnyerése 2009-ben. Ahogy nézegettem csütörtöki ellenfelünk keretét, elég jelent?sen megváltozott azóta, hogy eljöttem, mindössze talán hét játékost találtam, akikkel együtt szerepeltem - nyilatkozta a csapat honlapjának, a vidi.hu-nak a 30 éves futballista. –

„Egy nagyon szervezett, er?szakos futballt játszó csapat most a Genk, ebben rejlik a legnagyobb erejük. Érzésem szerint hasonló játéker?t képvisel a Genk és korábbi EL-ellenfelünk, a Gent, játékstílusban viszont egészen más a kett?. Mostani ellenfelünk fizikálisan er?sebb, és ahogy említettem, inkább egyfajta er?focit játszik."

Tóth nagyszer? hangulatú meccset vár a csütörtök esti, 21:05 órakor kezd?d? találkozótól, s hangsúlyozta, a csapat felkészülten utazik a meccsre. "Keményen dolgoztunk az elmúlt napokban, a szakmai stáb az eddigiekhez hasonlóan most is remekül felkészített bennünket, úgyhogy a csapat készen áll arra, hogy egy kiváló eredményt érjen el Belgiumban" - mondta Tóth.

A Paulo Sousa vezette magyar csapat az OTP Bank Ligában visszafogottabb teljesítményt nyújtott eddig - szombaton hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Diósgy?rrel -, ugyanakkor az európai porondon kiváló teljesítménnyel menetelt a f?tábláig. A fehérváriak a szlovák Slovan Bratislava, a Gent, illetve a török Trabzonspor búcsúztatásával jutottak el a csoportkörig úgy, hogy a hat meccsen mindössze egyetlen gólt kaptak. A stabil védekezésre minden bizonnyal Belgiumban is szüksége lesz az együttesnek, mely a kvalifikációs szakaszban ötször talált be az ellenfelek kapujába.

A Videoton els? csoportmérk?zésének második félidejét a Kossuth Rádió 22:20 órától él?ben közvetíti. A kommentátor P. Fülöp Gábor lesz.

10. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    nem egyszer?

Szia Focinorbi!
    én a magyar viszonylatban er?s csapatnak tartom a Videotont!De én amondó vagyok,ha a hazai meccseket hozzák,akár csak döntetlenekkel,már meg vagyok velük elégedve!Tudom szomorú dolog ez,de a realitás talaján maradva,talán ez várható t?lük!

11. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Porig alázták az olimpia magyar sikeredz?jét

http://sport.hir24.hu/olimpia/2012/09/20/porig-alaztak-az-olimpia-magyar-sikeredzojet/

Ismét tanúbizonyságot tet?nk/tettek .

12. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Pontot rabolt a Juve a Chelsea-t?l!

A Juventus 2-2-es döntetlent játszott a címvéd? Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének els? fordulójában.

A londoniak a nyáron igazolt, a kezd?csapatban el?ször helyet kapó 21 éves brazil Oscar két távoli lövésével kétgólos el?nyre tettek szert, azonban a Juventus - amely a Serie A-ban 2011. május 15. óta, összesen 42 mérk?zésen veretlen - Vidal révén az els? félid? végén szépített, majd Quagliarella a 80. percben egyenlített.

Sokáig úgy t?nt, kínos pontvesztéssel kezdi a BL-t a legutóbbi hét kiírásból háromszor végs? gy?ztes, háromszor pedig el?dönt?s spanyol FC Barcelona, azonban amikor az orosz Szpartak Moszkva már 2-1-re vezetett a Camp Nou Stadionban, érkezett az aranylabdás Lionel Messi, és mostanában "szokásos" duplájával megfordította és eldöntötte a találkozót.

Két hatalmas meglepetés is született a szerdai játéknapon: a selejtez?ben a Debrecent búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov ugyanis simán nyert a Lille vendégeként, Vass Ádám csapata, a Cluj pedig - a magyar játékost nélkülözve - a Braga otthonában diadalmaskodott.

E csoport:
    Sahtar Donyeck - Nordsjaelland 2-0
    gól: Mkhitaryan (44., 76.)

Chelsea - Juventus 2-2
    gól: Oscar (31., 33.), illetve Vidal (38.), Quagliarella (80.)

F csoport:
    Lille - BATE Boriszov 1-3
    gól: Chedjou (60.), illetve Volodko (6.), Rogyionov (20.), Oleknovics (43.)

Bayern München - Valencia 2-1
    gól: Schweinsteiger (38.), Kroos (76.), illetve Valdez (91.)

G csoport:
    FC Barcelona - Szpartak Moszkva 3-2
    gól: Tello (14.), Messi (72., 80.), illetve Dani Alves (29., öngól), Romulo (58.)

Celtic Glasgow - Benfica 0-0

H csoport:
    Manchester United - Galatasaray 1-0
    gól: Carrick (7.)

Braga - CFR Cluj 0-2
    gól: Rafael Bastos (19., 34.)

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Atlantisz írta !

Ez engem is megdöbbent és azt sem fogjuk soha megtudni biztosra,hogy véletlen maradt-e ki az elismerésb?l,vagy szándékosan történt.(Kevésbé hiszek a véletlenekben)
    Megjegyzés:Nem tudtam +-ot adni a híredre,mert valami hibát ír.

14. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nagy László beismerte: volt más lehet?ség is !

A Veszprém és a magyar válogatott átlöv?je elismerte, komoly összegért jött haza, de maradhatott volna Spanyolországban is.

Ha megkapja a spanyol állampolgárságot, akkor szívesen maradt volna Spanyolországban a kézilabdás Nagy László - a világklasszis játékos ezt a DTK Show-ban ismerte el. A világ egyik legdrágább kézise azt sem tagadta, hogy komoly összegért jött haza, de D. Tóth Krisztának elmondta, hogy a pénznél fontosabb számára a család és a barátok közelsége.

Tizenhárom év után tért vissza Magyarországra a világ egyik legjobb kézilabdajátékosának tartott Nagy László, aki el?ször aggodalommal lépett pályára Veszprémben. "Világbajnoki selejtez? mérk?zésen játszottunk. Kellemes hangulatú meccs volt, és érezhet? volt, hogy az emberek máshogy álltak hozzám, ez jó érzéssel töltött el - mondta Laci a ma este az M1-en látható DTK Show-ban. Tény, hogy az elmúlt három évben jellemz?en nem ilyen fogadtatásban volt része a játékosnak, de mint mondja, meg tudta érteni a szurkolók érzéseit is: "Elfogadom az emberek véleményét, nem vagyunk egyformák".

Az átlöv? arról is beszélt, hogy megkeresték a spanyol válogatottsággal, és bár kezdetben ett?l elhatárolódott, a kés?bbiekben már nem zárkózott volna el a lehet?ségt?l. "Ha útlevélhez jutottam volna, akkor lett volna olyan döntési lehet?ségem, hogy akkor magyar vagy spanyol válogatott legyek" - mondta el a sportoló D. Tóth Krisztának. "Terveztem, hogy Barcelonában fejezem be a pályafutásomat, el tudtam volna képzelni ott a jöv?met" - ismerte el az MKB Veszprém átlöv?je, aki ma már Magyarországon a családb?vítést is tervezi. Ezt felesége, a korábban szintén kézilabdázó Erika is meger?sítette az M1 m?sorában.

A három évvel ezel?tti üggyel kapcsolatban Nagy Laci elmondta, hogy megkeresték cégek, amelyek fizettek volna neki, hogy maradjon magyar válogatott, de ? ezt elutasította. "Nem nekem kell a pénz, itt a csapatnak volt pénzre szüksége, tehát csak akkor fogadtam volna ezt el, ha ebb?l mindenki részesedik" - tette hozzá.

15. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Genk-Videoton !

KRC Genk-Videoton 20:45 Story4

Szerintetek meddig variálják még,hogy mikor melyik csatorna közvetíti a magyar csapatok nemzetközi meccseit? (Idén adta már az M1,M2,Duna most a story4) Állandóan nyomozni kell utána!

16. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kajak-kenu: hétszeres világbajnokunk szerb színekben folytatja

Kajak-kenu: hétszeres világbajnokunk szerb színekben folytatja

Benedek Dalma országot vált: Szerbia sikeréért kajakozik a jöv?ben. A hétszeres világbajnokn?t a szövetség köteles "elengedni", házassága okán.
    Megosztás:

Benedek Dalma követi férjét, a szerb Dusan Ruzsicsicset, és déli szomszédunk színeiben folytatja versenyz?i pályafutását. Ezt klubja, az MTK szakosztályvezet?je, és a Magyar Kajak-kenu Szövetség f?titkára is meger?sítette.

- Dalma már a szövetséggel is közölte döntését, elhozta a házassági levelét, így az ICF szabályai szerint szabadon országot válthat, nem gördíthet? akadály a távozása elé - nyilatkozta Ábrahám Attila f?titkár.

A 30 esztend?s Benedek hétszeres világbajnok, legutóbb 2011-ben, Szegeden volt tagja az 500 méteren aranyérmes négyesnek. Három vb-ezüstje és két vb-bronza mellett szintén hétszer nyert Európa-bajnokságot és öt Eb-ezüsttel is rendelkezik.

Fényes sikerei ellenére Benedek Dalma olimpián nem tudott részt venni magyar színekben - noha Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyz?je a londoni játékokat megel?z? három esztend?ben mindhárom világbajnoki címet szerz? n?i négyesben ott volt.

(fotó: digisport.hu)

17. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Sima, háromgólos Vidi-vereség

Sima, háromgólos Vidi-vereség Belgiumban

Véget ért a Videoton nagy sorozata a labdarúgó Európa Ligában: a fehérváriak öt mérk?zés után kaptak gólt, sajnos a Genk ellenében hármat is.
    Megosztás:

A Videoton kezd?csapatában, ahogy az némiképp várható volt (a Trabzonspor elleni kinti mérk?zésb?l kiindulva) helyet kapott Walter Lee és Torghelle Sándor is - Gyurcsó Ádám, illetve Nikolics Nemanja helyén.

A hazaiak egy kedves felirattal fogadták a 2007 és 2011 között Genkben futballozó Tóth Balázst, aki a belga együttest?l a Videotonhoz tért vissza. Az els? lövést épp a kopasz középpályás eresztette meg, de középre tartó labdáját könnyen hárította a Köteles Lászlót helyettesít? 208 centis óriás, Van Hout kapus.

A túloldalon Joseph-Monrose lövése jelezte, hogy a Genk is kezdeményezni akar. Kissé leült a mérk?zés, majd a 22. percben vezetést szereztek a hazaiak: a jobb szélen Buffel verte meg Stopirát egy az egyben, majd szépen ívelt középre (Hajnal Tamástól láthattunk ma hasonlót), az érkez? Vossen pedig túlugrotta a kissé elalvó véd?ket (f?leg Brachit) és a hálóba bólintott, 1-0.

A Vidi-védelem sajnos nem hozta eddig látott kupaformáját, el?bb De Ceulaer kerülhetett volna helyzetbe, de hosszan vette át a labdát. Majd Vossen l?hetett öt méterr?l - szerencsénkre Bozsovicsba. A félid? hajrájára aktívabb lett a Vidi, és ezt tartották a fehérváriak a második játékrész elején is. A 48.-49. percben Sándor mutatta magát, távolról l?tt, majd szépen cselezett a tizenhatoson belül, sajnos gól nem született.

Az 52. percben egy ellenfélt?l kapott labdát l?tt rá De Ceulaer félfordulatból, Bozsovics védett. Nem sokkal kés?bb Koulibaly viharzott el a bal szélen, középre tett, az érkez? (és rosszul ?rzött) Vossen l?hetett közelr?l, de elpörgött a kísérlet a fehérvári kapu el?tt. Válaszul a csereként beállt Gyurcsó készített el? Sándornak, de a válogatott középpályás 18 méteres lövését védte Van Hout. Ebben a szakaszban a Genk érezhet?en átadta a területet és kontrajátékra állt át, a Vidi aktívabb volt, de sajnos eredménytelenül.

A 70. percben újabb Stopira-hibából Vossen l?hetett, az oldalhálót találta el, majd a lécre is küldött egy fejest. Azért egy perccel kés?bb Gyurcsó még kísérletezett egy távoli lövéssel. A 78. minutumban d?lt el minden: Vossen ezúttal el?készített, balról bekanyarított labdáját éppen az els? gólpasszt adó Buffel l?tte vissza a hosszú sarokba, 2-0. A hajrá egyetlen eseménye sajnos a harmadik hazai gól volt, De Ceulaer távolról l?tte át a komplett fehérvári védelmet és a bal alsóba tekert, 3-0.

A VIdeoton végig elszántan és lelkesen futballozott támadásban, a második félid? elején adódott is sansz az egyenlítésre, de ezt nem sikerült megragadni, a hátsó alakzat meglep? szell?sségét viszont ki tudta használni a belga együttes, amely így megérdemelt sikert aratott.

Európa Liga, csoportkör, 1. forduló

G-csoport

KRC Genk - Videoton FC 3-0 (1-0)
    Gól: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (92.)

18. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Durva esett

Durva: kézigránát robbant a pályán egy futballmeccsen!

Döbbenetes esemény történt az Ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában: az iráni Sepahan fogadta a szaúd-arábiai al-Ahlit, a mérk?zésen pedig egy szurkoló kézigránátot dobott a pályára. Szerencsére nem sérült meg senki, noha a szerkezet felrobbant.

A házi készítés? kézigránátot, amely els?re nem robbant fel, csak a pályán landolt, a hazaiak egyik játékosa nem ismerte fel els?re, ezért fölemelte és egy reklámtáblán kívülre hajította, ahol viszont m?ködésbe lépett a szerkezet, de szerencsére senki nem sérült meg.

Európai futballmérk?zésen is volt már kézigránátos incidens, mégpedig egészen hasonló: az 1965. november 6-án lejátszott Millwall–Brentford meccsen egy szurkoló a pályára dobott valamit, amit el?ször a vendégek kapusa, Chic Brodie hanyagul a pályán kívülre hajított, azonban kiderült, hogy gránátról van szó. A háló?r jelzett a partjelz?nek, a játékvezet? pedig félbeszakította a meccset, az öltöz?be küldte a csapatokat.

19. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Dalma

szia!
    Most mit lehet mondani?Szégyen!Na de ez Magyarország!!!

20. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    vereség

Szia!
    Nos ha nem is 3 gólos különbségre,de hogy kikapunk abban szinte biztos voltam!Sajnos!