Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. greg81 /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Vízilabda

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem folytatja munkáját a nemzeti csapatnál, amely az ? irányításával háromszor nyert olimpiai bajnokságot – Sydneyben, Athénban és Pekingben -, az idei, londoni nyári játékokon viszont csak ötödik lett.

A szakember döntését a válogatott honlapján, a vlv.hu-n keresztül hozta nyilvánosságra pénteken, leszögezve, hogy minden körülményt mérlegelve határozott így.

„Nem volt könny? a döntés, mert az elmúlt 16 évben rengeteg örömet kaptam a játékosaimtól, a munkatársaimtól, a szurkolóktól. Mindig igyekeztem munkával, figyelemmel, szeretettel viszonozni, remélem, valamennyire sikerült” - mondta Kemény Dénes, akinek a szövetséggel kötött szerz?dése ez év végéig szól.

A kapitány kitért rá, hogy van mire büszkének lennie. „A csapat eredményei, a 12 évig tartó olimpiai veretlenség és játékosaim sportemberi kisugárzása új dimenzióba emelte a vízilabdázást Magyarországon, sok-sok gyerek választja nap mint nap ezt a gyönyör? sportágat”

Az 58 éves Kemény Dénes szövetségi kapitányi id?szaka alatt a magyar válogatott 29 világversenyen szerepelt és 24 alkalommal éremmel tért haza.

Az éremlista:
    Olimpia: arany (2000, 2004, 2008)
    világbajnokság: arany (2003), ezüst (1998, 2005, 2007)
    Európa-bajnokság: arany (1997, 1999), ezüst (2006), bronz (2001, 2003, 2008, 2012)
    Európai Nemzetek Ligája: arany (2000)
    Világkupa: arany (1999), ezüst (2002, 2006), bronz (1997)
    Világliga: arany (2003, 2004), ezüst (2005, 2007), bronz (2002)
    Kemény Dénes a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) választásán ötször lett az Év szövetségi kapitánya (1999, 2000, 2003, 2004, 2008).

2. Darwina /

Kapott lájkok:
    58
    Beküldött adatlapok:
    0
    Köszönet neki

Amit ? ennyi éven át a Kemény-legényekkel mutatott, az példaérték? lehet a magyar sport terén. Gondolom az 5. hely miatt sokak neheztelnek, de azért ott az a 3 arany egymás után. A többi eredményr?l nem is beszélve...
    Hihetlen sportember, vezet? és nagyon jó ember ?. Bár annyira nem követtem nyomon, mint a rajongók, de így is sokat adott emberként. Nyilatkozataiból áradt az odaadás, az alázat, a barátság.
    Összeségében nem csak a válogatottnak lehet példakép a személyisége. :tef293:

3. greg81 /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Köszönet neki re.

Szia!
    Egyetértek veled. Az egyik Olasz játékos azt mondta, mikor az olimpián legy?zték a Magyar válogatottat, hatalmas teljesítmény volt részükr?l, hogy meg tudták verni a világ legjobb csapatát.
    Megbecsülend? ez a sorozat és minden elismerést megérdemel mind Kemény Dénes, mind a csapat valamennyi játékosa.

4. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    A Benedek-Mátéfalvy kett?s veszi át a vízilabda-válogatottat

A Benedek-Mátéfalvy kett?s veszi át a vízilabda-válogatottat

Átmenetileg Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba irányítja majd a férfi vízilabda-válogatottat, adta hírül a Magyar Vízilabda Szövetség. Az MVSZ ezzel kapcsolatos közleményét alant olvashatják el.

Dr. Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy nem kívánja megújítani az év végén lejáró szerz?dését a Magyar Vízilabda Szövetséggel. Ez azt jelenti, hogy a szakember tizenhat esztend? után távozik tisztségéb?l.

Dr. Kemény Dénes 1997-ben kezdte meg tevékenységét a férficsapat élén, amellyel olyan sikereket ért el, mint a három olimpiai bajnoki cím (2000, 2004 és 2008), valamint egy világbajnoki arany (2003) és két Európa-bajnoki els?ség (1997 és 1999).

A szövetségi kapitány az 5. helyezéssel zárult londoni olimpia után jelezte, hogy szeptember végéig hoz döntést jöv?jével kapcsolatban. Bejelentésének hátterér?l Dr. Kemény Dénes a vízilabda-válogatott hivatalos oldalának adott nyilatkozatot:

A mai döntés értelmében a férfiválogatott soron következ? mérk?zésein (2012. október 31. és november 3.) ideiglenes megbízatással a válogatott két edz?je, Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba irányíthatja az együttest. A végleges döntés, a szeptember 26-ai elnökségi ülésen születik majd meg.

Az új szövetségi kapitány személyér?l a 2012. decemberi MVLSZ tisztújító közgy?lést követ?en születhet döntés.

5. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Pars Krisztiánt bevitték a rend?rök,

Pars Krisztiánt bevitték a rend?rök, állítólag rátámadt egy postásra

2012. szeptember 21., péntek, 21:26 •
    Szerz?: hvg.hu

Kihallgatták a szombathelyi kapitányságon Pars Krisztián olimpiai bajnokot pénteken közfeladatot ellátó személy elleni er?szak miatt - közölte a nyugat.hu híroldal, amely szerint a sportoló állítólag rátámadt egy postásra. A kalapácsvet? a lapnak azt mondta, hozzá sem ért a postáshoz.

A szombathelyi Király utcában egy rend?rségi kisbuszba ültették be Pars Krisztián olimpiai bajnokot péntek este 7 óra körül - közölte olvasói beszámolóira hivatkozva a nyugat.hu. A híroldal úgy tudja, hivatalos személy elleni er?szak miatt hallgatják ki Parsot, aki állítólag egy postásra támadt rá, mert az sért? megjegyzést tett a barátn?jére.

Pars a lapnak maga számolt be arról, mi történt. „Pénteken délután a 4-es postára mentem feladni egy dedikált keszty?t, jótékonysági célra. Egy kis helyen tudtam megállni a Maros utcában. A barátn?m bent maradt az autóban én pedig beálltam a sorba" - idézte fel a sportoló a történteket.

"Kés?bb a barátn?m telefonált, hogy egy postásautó szeretne bemenni az udvarba, ami el?tt megálltam és a vezet?je dudál, integet. Mondtam, hogy megyek, két percet kértem, mert már csak ketten álltak el?ttem” - tette hozzá.

„Amikor kimentem el?ször is bocsánatot kértem a postástól, amiért elálltam az utat, bevallom, nem vettem észre. Ezután ültem be a kocsiba, ahol a barátn?mt?l megtudtam, hogy a postás el?bb rá akarta venni, hogy ? járjon el az Opelemmel, de ezt nem tette meg, erre a férfi megkérdezte t?le, hogy a barátn?m a kurvám-e?” - mondta az olimpiai bajnok.

„Nagyon mérges lettem, kipattantam a kocsiból és odamentem a postásautóhoz és emelt hangon kértem a férfit, kérjen bocsánatot a barátn?mt?l. Amikor erre nem volt hajlandó, akkor mondtam neki, hogy kirántom a kocsiból, de végül inkább hagytam, hozzá sem értem” - közölte a kalapácsvet?.

Pars a nyugat.hu szerint nem érti, miért ment látleletet vetetni a postás, amikor ? nem bántotta. A híroldal kereste a postást is a Markusovszky kórház ügyeletén, de azt az informácitót kapták, hogy már távozott. A lap által megkérdezett postai dolgozók nem nyilatkoztak, a környez? vendéglátóegységekben dolgozók pedig csak a kiérkez? rend?rautót látták.

Pars Krisztiánt a Király utcában állították meg a rend?rök, majd átszállították egy rend?rautóba, amivel a kapitányságra vitték - tette hozzá a nyugat.hu. A híroldalnál úgy tudják, a sportolót közfeladatot ellátó személy elleni er?szak miatt hallgatják ki, az esetnek állítólag szemtanúja is van.

6. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Szégyen: Risztov millióin még mindig marakodnak az edz?k

Szégyen: Risztov millióin még mindig marakodnak az edz?k
    Szerkeszt?: Faragó Zoltán

Bár az olimpiának b? két hónapja vége, a Londonban h?ssé váló Risztov Éva edz?i még mindig azon marakodnak, kit mennyi pénz illet az aranyéremért járó jutalomból, írja cikkében a Blikk. Lapszemle.

Tovább dúl a háború a londoni olimpián 10 kilométeren aranyérmes úszó, Risztov Éva (27) felkészít?i között. Míg a többi olimpiai érmes trénerei a hét elején megkapták számlájukra az ötkarikás jutalmat, a debreceni versenyz?höz köt?d? edz?k azon vitáznak, kit mennyi pénz illet - olvasható a Blikk internetes kiadásában.

Risztov olimpiai bajnoki címét 35 millió forinttal ismerték el, s az összeg 60 százaléka illeti meg az ?t felkészít? szakembereket. Ez 21 millió forint, amib?l még adni kell a pszichológusoknak, orvosoknak, gyúróknak – az edz?k között körülbelül 17-18 millió forintot kellene elosztani.

Csakhogy a Magyar Úszószövetség és a Magyar Hosszútávúszó-szövetség is magáénak érzi a diadalt. Az úszók szerint a felkészülés hajrájában Risztov Széles Sándor (56) csapatával készült, viszont a hosszútávúszók menedzselték az olimpiai ciklus nagyobb részé­ben a bajnokn?t.

"Amikor az év elején Éva csatlakozott hozzánk, mondtam, hogy az esetleges edz?i elismerés fele minket, Kovácshegyi Ferencet, Virth Balázst és engem illet, a másik felével a debreceniek gazdálkodnak." – szögezte le Széles.

Risztov a debreceni korszakát 2009-ben Vajda Tamással (53) kezdte, de kapcsolatuk tavaly megszakadt, utána a városban még Garádi Géza (57) és Dévay László (41) foglalkozott vele. Vajda úgy véli, ? is sokat tett a sikerért, neki csinos summa jár.

Hozzászólásom:
    Na megmutatja magát hogy milyenek vagyunk!Van egy kit?n? sportolónk és behúznánk minden pénzt bel?le!Mindenki tartja a markát!Szerintem az edz?k azért kapják a fizetésüket hogy felkészítsék a sportolójukat a versenyekre. Minek nekik többlet pénz! Ez a dolguk!Ha kap valaki az a mostani edz?je legyen!

7. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Meggyilkolták a Klicskót legy?z? Sanderst !

Rablótámadás áldozata lett a korábbi nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok,a dél-afrikai Corrie Sanders.

A rend?rségi jelentések szerint a 46 éves volt ökölvívó a dél-afrikai Brits városának egy éttermében unokaöccse születésnapját ünnepelte, amikor a fegyveres rablók beléptek. A támadók lövöldözni kezdtek, Sanders golyót kapott a karjába és a gyomrába. A rablók egy digitális kamerát és a kézitáskát zsákmányoltak, majd elmenekültek, Sanderst kórházba szállították, de a reggeli órákban meghalt.

Corrie Sanders 2003-ban elképesztette a világot azzal, hogy a fénykorát él? – de mind a mai napig világbajnok – Vlagyimir Klicskót kiütötte a második menetben, megszerezve ezzel a WBO világbajnoki címét.

Az id?sebb Klicsko, Vitalij a következ? évben bosszút állt: a Los Angelesben rendezett WBC-világbajnoki meccs nyolcadik menetében kiütötte a dél-afrikait.

8. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Felhívás!

Sziasztok! Lenne egy kérés akik híreket közölnek le azok a forrás oldal likjét , a cikk készít?jének nevét és idejét is tüntessék fel , ahogyan a f?oldali hírekben van . Köszi .

9. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hosszú Katinka szakított edz?jével !

Hosszú Katinka úgy döntött, befejezi a munkát amerikai edz?jével, és újra Baján készül.

A világbajnok úszó a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta: Los Angelesben megkérdezte Dave Salótól, hogy miért úgy úszott a londoni olimpián, ahogy, de a tréner nem tudott válaszolni rá. "Ha tudott volna, ha azt mondja, hogy itt és itt változtatni kell, akkor talán folytatom vele a munkát, de nem így történt."

Hosszú Katinka hozzátette, már az ötkarikás játékokon is úgy érezte, hogy Salót nem különösebben érdekli az úszása. "Alig beszéltünk egymással, holott az olimpia el?tt egyeztettem vele arról, hogyan dolgozhatunk majd együtt Londonban. Az olimpián mutatott viselkedése miatt elnézést kért, de az még nem hozza vissza a versenyemet, nem adja vissza az elszalasztott lehet?ségeket."

A 2009-es római világbajnokságon 400 vegyesen aranyérmes úszó Baján folytatja a felkészülést kedvesével, Shane Tusuppal. "Ez egyel?re nagyon beválik, tetszik nekem is, már csak zért is, mert ? végre csak rám figyel az edzéseken."

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/09/25/10/Hosszu_Katinka_szakitott_edzojevel.aspx

2012. szeptember 25. 11:34

10. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Janics egy lépéssel közelebb Szerbiához !

Douchev-Janics Natasa elkérte kilép? papírjait szegedi egyesületét?l, Petrovics Kálmán klubvezet? szerint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos távozni készül szül?hazájába, Szerbiába.

"Natasával másfél hete beszéltem utoljára, röviden, telefonon. Akkor jelezte, hogy megvan a váltási szándék a részükr?l, a férje pedig már döntött is, kint marad. Az egyesülett?l a hozzájáruló papírt kérte a külföldi versenyzéséhez. Ezt kell majd a szövetségnek csatolnia szeptember végéig, ha jöv?re már szerb színekben akar kajakozni. Ez a beszélgetés egyértelm?vé tette számomra Janics távozási szándékát, de egyben azt is: kint még nincs megállapodás" - mondta Petrovics a Digi Sport Reggeli Start cím? m?sorában kedden.

Hozzátette: egyel?re csak abban lehetnek biztosak, hogy a versenyz? férje, a bolgár Andrian Douchev szeretné elhagyni Magyarországot. A klubvezet? utalt rá, hogy a férj "nem találta meg a helyét" náluk, "? a gyenge pont, amit a szerbek kihasználtak".

"Janics Natasa magától sosem hagyná el Szegedet, fordulat még most is lehetséges" - hangsúlyozta Petrovics, aki az ügy lehetséges kimeneteleir?l is beszélt: "Ha Natasa visszajön azzal, hogy nem sikerült a szerbekkel d?l?re jutnia, tárt karokkal várjuk. A szerb szövetségnek nincs pénze Natasára, az biztos. Elvileg mi is kérhetnénk érte pénzt, hisz év végéig van szerz?dése velünk, utána pedig megakadályozhatnánk, hogy náluk versenyezzen. De mi semmiféle akadályt nem gördítünk elé. S?t: ha el is megy, nálunk bármikor edzhet, ? szegedi, közénk tartozik."

Janics többek között azért hagyhatja el Magyarországot, mert férje Szerbiában kapott állást.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség f?titkára a múlt héten azt mondta: szeretnék, ha Janics továbbra is a magyar válogatott tagja maradna, és nagyon sajnálnák, ha más ország színeiben folytatná pályafutását.

Egy másik magyar kajakos, Benedek Dalma viszont biztos, hogy szerb színekben folytatja, hiszen már beadta az erre vonatkozó kérelmeket. A hétszeres világbajnok - aki eddig egyszer sem tudott indulni olimpián - már elköszönt klubjától, az MTK-tól, és benyújtotta a szövetségnek azt az okmányt, amely a szerb Dusan Ruziciccsel augusztusban kötött házasságát tanúsítja.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/09/25/12/Janics_egy_lepessel_kozelebb_Szerbiahoz.aspx

2012. szeptember 25. 13:15

11. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Kassainak megbocsátott a FIFA !

Kassai Viktor helyet kapott a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság b? játékvezet?i keretében.

A nemzetközi szövetség a játékvezet?knek tartott zürichi szeminárium keretében jelölte ki azt az 52 bírót, akik szerephez juthatnak a két év múlva sorra kerül? eseményen.

A 37 éves magyar játékvezet?nek ez lehet a második világbajnoksága a 2010-es után, amelyen két csoportmérk?zésen, továbbá egy-egy nyolcad- és el?dönt?ben fújta a sípot.

"Szeretnék gratulálni a kiválasztásukhoz. A vb el?tti felkészülésük rendkívül fontos, ugyanis Önök alkotják az én csapatomat, amely a 33., egyben az egyik legfontosabb együttes lesz a világbajnokságon" - mondta Joseph Blatter FIFA-elnök a játékvezet?knek.

Massimo Busacca, a FIFA játékvezet? bizottságának vezet?je azt hangsúlyozta, hogy ez egy nyílt lista. Hozzátette, a most kiválasztott bírók mindegyike szerepet kap majd különböz?, a FIFA égisze alatt zajló eseményen, s így folyamatosan figyelni fogják a teljesítményüket. A 46 nemzetb?l érkezett 52 játékvezet? közül 19 európai, 10 dél-amerikai, 7-7 ázsiai, afrikai, illetve észak- és közép-amerikai, 2 pedig óceániai.

A 2011-ben Bajnokok Ligája-dönt?t dirigáló, s abban az évben a legjobb bírónak választott Kassai legutóbb a nyári Európa-bajnokságon szerepelt nagy nemzetközi tornán segít?ivel. A csoportkörben nem adta meg a társrendez? ukránok találatát az angolok ellen, pedig a labda áthaladt a gólvonalon, s az eset után már nem kapott több feladatot társaival az Eb-n.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/09/25/15/Kassainak_megbocsatott_a_FIFA.aspx

2012. szeptember 25. 15:31

12. Ketrec /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Birkózás-kis hazánkból...

Veterán-világbajnokság
    Budaörs 2012. szeptember 18-24.
    Szabad - és kötöttfogás

Nagyon szép eredményeket értek el az "öregfiúk" több magyar világbajnokot is avattak a héten, többek közt édesapámat. Ezúton is gratulálok nem mindennapi teljesítményükhöz!

Hajrá magyarok!!!

http://www.opont.hu/hirek3.php?k_hirAzn=31095&k_hirFl=201209&k_hirKat=5

forrás: Magyar birkózószövetség

2012.09.25. - 18:17

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hihetetlen összeget költene Abramovics Falcaóra !

A Chelsea 45 millió fontos (13 milliárd forint) ajánlatot tett Radamel Falcaoért az Atlético Madridnak.

Roman Abramovics állítólag mindenáron meg akarja szerezeni a három európai éve alatt 115 gólnál járól kolumbiai csatárt. Egy hozzá közel álló informátor a The Sunnak elárulta: a londoni klub tulajdonosa gyakorlatilag parancsba adta a Chelsea vezet?inek, hogy tegyenek meg mindent Falcao átigazolásáért, és hogy ne el?zze be ?ket senki, már most kezdjék meg az egyeztetést.

Az Atlético és a Chelsea ennek megfelel?en már el is kezdte a tárgyalásokat, jelenleg 45 millió font az ajánlat. Ha létrejön az üzlet, a támadó már a januári átigazolási id?szakban csapatot cserélhet.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/09/26/10/Hihetetlen_osszeget_koltene_Abramovics_Falcaora.aspx

2012. szeptember 26. 12:35

14. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Douchev-Janics bejelentette, hogy távozik !

Csütörtök délután Douchev-Janics Natasa személyesen jelezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában, hogy más ország színeiben folytatná a pályafutását.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja szerint eld?lt, hogy a magyar színekben háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa visszatér szül?hazájába, Szerbiába.

„Douchev-Janics Natasa ma délután bent járt a szövetségben és hivatalosan is jelezte felénk, hogy a jöv?ben nem magyar színekben akar indulni a világversenyeken – jelentette be Ábrahám Attila, a szövetség f?titkára a kajakkenusport.hu-nak. - Korábban is elmondtam, sajnáljuk, hogy így döntött, nagyon sokat köszönhetünk neki, Natasa a három olimpiai aranyérem mellett 18 világbajnoki és 17 Európa-bajnoki címet is nyert az elmúlt 10 évben. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ? is rengeteget köszönhet a magyar kajak-kenu sportágnak. 1999 óta élt és készült Magyarországon, minden lehet?séget megkapott anyagilag és emberileg, amit csak egy sportoló kívánhat. Az MKKSZ elnökségének innent?l kezdve 1 hónapja van rá, hogy kialakítsa álláspontját a versenyz? távozását illet?en. Ez alatt az id? alatt egyeztetni fogunk a magyar és a szerb olimpiai bizottsággal, valamit a szerb sportági szakszövetséggel is."

Az MKKSZ elnökségének lehet?sége van arra, hogy elutasítsa Douchev-Janics Natasa átigazolási kérelmét. Ebben az esetben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szabályzata szerint a bajnokn? a következ? két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon.

Csütörtök délután Csonka Gábor, a kajakos menedzsere az MTI-nek elküldte Janics rövid üzenetét. „A mai napon véglegesen eldöntöttem, hogy követve a családomat, Szerbiában folytatnám a további pályafutásomat. Köszönöm szépen a megértést, részletesen a közeljöv?ben sajtótájékoztatón fogok nyilatkozni az ügyr?l!”

A kajakos 2004-ben Athénban gy?zött az olimpián K-1 500 méteren és párosban Kovács Katalinnal is. Négy év múlva, Pekingben szintén K-2 500-on diadalmaskodott Kováccsal. Az idei londoni olimpián a szülés után visszatér? kajakos két éremmel, egy ezüsttel (párosban Kováccsal) és egy bronzzal gazdagodott.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság f?titkára az MTI-nek szerdán elmondta: amennyiben Janics országot vált, ám megtartja a magyar állampolgárságot, 35. életéve után megkapja az olimpiai életjáradékot a magyar államtól.

Janics mellett további kajakosok válthatnak országot. A hétszeres világbajnok Benedek Dalma jelezte, férje, Dusan Ruzicic miatt a jöv?ben szerb színekben indul. Sajtóértesülések szerint a vb-bronzérmes Sarudi Alíz Cipruson folytatja pályafutását, míg a kilencszeres vb-els? Paksy Tímea Ausztriába távozna.

A szabályok értelmében a versenyz?k jöv?re akkor szerepelhetnek más ország színeiben, ha ezt hivatalosan szeptember 30-ig, azaz most vasárnapig jelzik a magyar szövetségnél.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/09/27/16/Douchev_Janics_bejelentette_hogy_Szerbiaba_megy.aspx

2012. szeptember 27. 16:07

15. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ez -ezek nem jó hírek de

Ez -ezek nem jó hírek de érthet? .

16. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    VERESÉGGEL RAJTOLT A BL-BEN A PICK SZEGED

VERESÉGGEL RAJTOLT A BL-BEN A PICK SZEGED

Vereséggel kezdett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged: a csongrádi alakulat három góllal maradt alul a horvát f?városban, a Croatia Zagreb vendégeként. A találkozón a vendégek végig futottak az eredmény után, viszont egy percig nem adták fel a harcot, küzdenitudásból jelesre vizsgázott a szegedi alakulat. Igaz ugyanakkor az is, hogy sajnos ezért nem jár pont sehol.

A Tisza-partiak ezt megel?z?en hatszor találkoztak a zágrábiakkal és csak egyszer nyertek, kétszer döntetlent értek el, háromszor pedig kikaptak, a mostani el?jelek azonban a vendégek mellett szóltak. A nyáron meger?södött Szeged és az ugyanakkor meggyengült Zágráb csatája mégsem a magyar remények szerint alakult: a hazaiak kétezer szurkolójuk el?tt öt perc után 5-1-re, a 12.-ben pedig már 8-2-re vezettek. Skaliczki László legénysége lassan összeszedte magát, és közelebb került a horvátokhoz (8-4), de a félid? közepén ötgólos zágrábi el?nyt mutatott az eredményjelz? (10-5). A különbség jó ideig maradt, majd közelebb kerülés helyett a 24. percben 13-7, a félid? végén pedig 15-8 volt a hazaiak javára.

A folytatás sem deríthette jobb kedvre a Szeged híveit, mivel a 33. percre 17-9-re húztak el a zágrábiak, majd a második játékrész derekára 20-13-ra alakult az állás. A szegediek hajrára összeszedték magukat, 22-18-ra kapaszkodtak vissza, de b? tíz perccel a vége el?tt megint hatgólosra n?tt a differencia (25-19). Három perc volt hátra, amikor 29-25-re még felzárkózott a Szeged, ám beérni nem volt esélye a hazai gárdát, amely végül 30-27-re diadalmaskodott.

Skaliczki László, a szegediek szakvezet?je a mérk?zés után higgadtan és nagyon reálisan értékelte a csapata teljesítményét.

"Az els? szó a gratulációé, a Zágráb alaposan meglepett bennünket. Olyan felfogásban jött ki a pályára, ami nem ismert kegyelmet. Bután játszottunk. Nem voltunk egy hullámhosszon, végig futottunk az eredmény után. A csapatot egy dologért dicséret illeti, hogy az utolsó pillanatig küzdött, így lett 30-27 az eredmény. Tudtuk, hogy a gyors indítások az erényeik. Rengeteg volt a technikai hiba, összességében csak szakaszaiban volt a kapuban olyan teljesítményt, hogy jobban fejezzük be a meccset. Sajnos a zágrábi kulcsembereket sem tudtuk kikapcsolni, meg kell vizsgálni, hogy miért nem tudtuk ezeket kivédeni."

Hasonlóan szomorúan értékelt Antonio Pribanic is, de ahogy a szakvezet? és a többi csapattárs, ? is el?re tekint.

"Rosszul kezdtünk, ez dönt? volt. A hazai rutinos játékosok mellett a fiatalok is remekeltek. Sajnos a gyenge rajt rányomta a bélyegét a meccsre, mert nem sikerült ledolgozni az összeszedett hátrány. Megyünk tovább, ebb?l tanulni kell, és javítani a jöv? heti szombati hazai meccsen."

A Szeged a következ? fordulóban, október 6-án a svájci Schaffhausent fogadja.

2012. szeptember 30., vasárnap - 07:30
    http://molcsapat.hu/?/a/cikk/id/vereseggel_rajtolt_a_bl_ben_a_pick_szeged_300912

17. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso és Vettel jár jól

Hamilton átigazolásával Alonso és Vettel jár jól

Elkezd?dött a tánc: Lewis Hamilton elhagyta eddigi egyetlen Forma-1-es csapatát, a McLarent, és a Mercedeshez igazolt. A helyére Sergio Pérez érkezik a Saubert?l. Ennek leginkább a két rivális, Fernando Alonso és Sebastian Vettel örülhet.
    :

Az elmúlt évek unalmas állóvize után végre felpezsdült a pilótapiac a Forma-1-ben: Hamilton otthagyja a McLarent, melynek színeiben eddig egy világbajnoki címet (2008-ban), 20 futamgy?zelmet, 24 pole pozíciót és 48 dobogós helyezést szerzett 104 versenyen. A 27 éves brit helyére a sorozat egyik legnagyobb ígéretének tartott, mindössze 22 esztend?s Pérez érkezik a Sauber istállótól, aki 33 futamán 3-szor léphetett fel a pódiumra.

Hamilton ahhoz a Mercedeshez igazol, amely a Brawn GP (korábbi Tyrrell, BAR és gyári Honda) alapjaira épül, és amely a rendkívül ügyes dupla diffúzor-használatot, illetve a nagycsapatok KERS-fejlesztés miatti betlijét ki tudta használni és mind az egyéni (éppen azzal a Jenson Buttonnal, aki most marad a McLarennél), mind a konstrukt?ri világbajnoki címet meg tudta szerezni még 2009-ben. Azóta viszont csupán a kiszámíthatatlan Pirelli-gumiknak köszönhet?en tudtak egy gy?zelmet aratni az "Ezüst Nyilak" Nico Rosberggel, az idei szezonban, Kínában.

Felmerült a kiszállás is a Forma-1-b?l - a Honda, a Toyota és a BMW sikertelenségét látva nem lett volna meglep? - de épp a napokban írták alá a stuttgarti csapat képvisel?i az úgynevezett Concorde-egyezményt, így mégis hosszú távra terveznek (ebben jócskán lehet szerepe annak is, hogy egy toppilótát igazoltak). A gyári támogatás, tehát a kell? mennyiség? pénz adott, egy még fiatal és a legsz?kebb elithez tartozó versenyz? adott, sokan felvetik a hasonlóságot azzal, amikor Michael Schumacher 1996-ban a gödörben lév? Ferrarihoz igazolt, és úgy vélik, Hamiltonnal is szárnyra kap majd a Mercedes.

Azonban ez nem ilyen egyszer?. Schumacherrel együtt vagy éppen el?tte érkezett az olasz istállóhoz a Jean Todt, Ross Brawn, Rory Byrne alkotta "szupercsapat", amely meg tudta teremteni a hátteret a kerpeni pilóta egyedülálló sikereihez. Hamiltonnal ilyen nagy nevek nem tartanak, a meglév? gárda (Aldo Costa, Bob Bell, Geoff Willis) nem túl acélos. Jó, Brawn ott van, mondhatnánk, de már ? is csapatf?nök és nem technikai igazgató, úgymond versenystratéga, mint akkoriban.

Nagyon-nagyon sok érdekes aspektusa van Hamilton (és vele együtt Pérez) átigazolásának: hogy mi volt a kiváltó ok (a pénz volt-e a fontos, az, hogy 2014-t?l a motorok kerülnek el?térbe újra, vagyis a gyári csapatok el?nyben lehetnek, vagy a megromlott viszony a McLarennel), szintén érdekes, hogy mi lesz ezek után Schumacher sorsa, akinek a Mercedes nem adta meg a lehet?séget egy méltó búcsúra, nem tudott úgy visszavonulni, ahogy 2006 végén - de mindezek végigzongorázása meghaladná jelen írás terjedelmi korlátait.

Ezért foglalkozzunk csak azzal, hogy mennyiben változhatnak az er?viszonyok ett?l a közeljöv?ben? Természetesen az új motorformula bevezetésére még csak jósolni se mernénk, 2013-ban viszont a csapatok közötti er?sorrend vélhet?en nem alakul át drasztikusan. Hamilton (még?) nem fog tudni az élen harcolni a Mercedesszel, Button pedig nem t?nik elég er?snek ahhoz, hogy Fernando Alonso és Sebastian Vettel kihívója legyen. Pérez nagy tehetség, és volt már olyan McLaren-pilóta, aki a Saubert?l jött, majd fényes karriert futott be (Kimi Räikkönenre gondolunk persze) de els? évében nem fogja megváltani a világot, hozzá kell szoknia, hogy egy nagycsapatnál van.

Mi várható tehát? Véleményünk szerint Alonso-Vettel, illetve Ferrari-Red Bull csata a bajnoki címekért, az ideinél er?sebb Mercedesszel és gyengébb McLarennel. Hogy aztán Hamilton, Button, netán Pérez rácáfol-e az itt leírtakra, az már a jöv? zenéje - a Forma-1 arról híres, hogy igen gyakran kiszámíthatatlan.

2012.09.29 21:41 | Forma 1
    http://www.samsungsport.hu/forma-1/20120929/hamilton-atigazolasaval-alonso-es-vettel-jar-jol/

18. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Terryt a rasszista ügy

Nem kellene eltiltani Terryt a rasszista ügy miatt

A SamsungSport.hu olvasói szerint John Terry, a Chelsea csapatkapitánya nem érdemli meg az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) által rá kirótt négymeccses eltiltást.
    Megosztás:

John Terryt, a Chelsea csapatkapitányát még egy évvel ezel?tt vádolta meg Anton Ferdinand, a Queen's Park Rangers fekete b?r? játékosa azzal, hogy származása miatt sértegette ?t. Az ügyben bírósági ítélet született, amely bizonyíték híján felmentette a 31 éves Terryt. Azonban az FA a "valószín?ségek egyensúlya" alapján mégis eltiltotta - négy mérk?zésre - a k?kemény bekket. A SamsungSport.hu olvasóit arról kérdeztük, megérdemelt-e ez a büntetés.

A válaszadók többsége, 37 százalék szerint nem, csak példák akar vele statuálni a szövetség, melynek nagyon fontos a rasszizmusellenes kampány zavartalan m?ködése. 33 százalék viszont jogosnak tartja a Chelsea-véd? eltiltását. A maradék 30 százalék inkább nem foglal állást: szerintük látnunk kellene a bizonyítékokat, miel?tt ítéletet mondunk bármelyik fél javára is.

2012.09.29 21:08 | Külföldi labdarúgás
    http://www.samsungsport.hu/kulfoldi-labdarugas/20120929/nem-kellene-eltiltani-terryt-a-rasszista-ugy-miatt/

19. trapista /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    A pokol bugyrai

A pokol bugyrai után nyert a Barcelona

A 89. percben még a Sevilla vezetett a spanyol labdarúgó-bajnokság rangadóján, mégis a Barcelona nyerte meg a mérk?zést.
    A pokol bugyrai után nyert a Barcelona

A Sevilla nem rossz csapat, ezt tudhatta az eddig hibátlan, ám sokszor nem meggy?z? játékkal el?rukkoló Barcelona is. Már csak azért is, mert Trochowski góljával korábban a Real Madridot is megverte az ellenfél.

Mit ad ég, megint Trochowski szerezte az els? gólt, s?t, a félid? után azonnal Negredo is betalált, így a 48. percben már 2-0 volt a hazaiak el?nye. Nem játszott jól a Barca, a hazaiak az els? 45 percben is több helyzetet alakítottak ki.

Fabregas jelezte el?ször, hogy a csapat nem akarja vesztesen elhagyni a pályát, az 53. percben távolról volt eredményes. A középpályás volt a f?szerepl? kés?bb is, ugyanis Medel szabálytalansága után Jászai Mari-díjas alakítással kicsikarta a kiállítást, így 20 percig emberel?nyben játszhatott a vendégcsapat.

Ennek el?bb a 89. percben lett eredménye: Messi passzát, amely el?tt kezezés történt, Fabregas a kapuba emelt. És még nem volt vége, a 93. percben Messi újabb passza után David Villa volt eredményes.

Játékvezet? segítséggel nyerte tehát meg a meccset a Barcelona.

Megjelent: 2012.09.30. 06:58|
    Frissült: 2012.09.30. 07:37
    http://sport.hir24.hu/spanyol-labdarugas/2012/09/30/a-pokol-bugyrai-utan-nyert-a-barcelona/~~fokusz

20. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A kedd esti BL-meccsek végeredménye

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
    E csoport:
    Juventus - Sahtar Donyeck 1-1
    gól: Bonucci (25.), illetve Teixeira (23.)

Nordsjaelland -Chelsea 0-4
    gól: Mata (33., 82.), Luiz (80.), Ramires (89.)

F csoport:
    Valencia - Lille 2-0
    gól: Jonas (38., 75.)
    kiállítva: Debuchy (87., Lille)

BATE Boriszov - Bayern München 3-1
    gól: Pavlov (23.), Bordacsev (70.), Bressan (91.), illetve Ribéry (90.)

G csoport:
    Benfica - FC Barcelona 0-2
    gól: Alexis Sánchez (6.), Fábregas (56.)
    kiállítva: Busquets (89., Barcelona)

korábban:
    Szpartak Moszkva - Celtic Glasgow 2-3

H csoport:
    CFR Cluj - Manchester United 1-2
    gól: Kapetanos (14.), illetve van Persie (29., 49.)

Galatasaray - Braga 0-2
    gól: Micael (27.), Custodio (92.)

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/10/02/17/A_kedd_esti_BL_meccsek_allasa.aspx

2012. október 02. 20:44