Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    az év középpályásai

Az év középpályásai
    Van nála gyorsabb focista, de okosabb nincs. A legjobb középpályás: Andrea Pirlo.

1. Andrea Pirlo (olasz, Juventus)
    "Nem ? ennek a generációnak a legjobb játékosa. De ? a legfontosabb" - így vélekedik Pirlóról Michael Cox, az ESPN szakírója. Egyetértünk, számunkra Pirlo a nagybet?s FUTBALLISTA, az alfa, az ómega és az origó. Az angolok elleni "panenkás" büntet?jéért külön köszönet.

2. Iniesta (spanyol, Barcelona)
    Kalapot emelünk Andrés Iniesta (Barcelona) el?tt, aki évr?l évre azt bizonyítja: a fociban is az ész a fontos, nem a haj! A legnagyobb erényét Fernando Torres foglalta össze: "tizenöt éve játszom vele együtt, de még sosem láttam rosszul focizni". Idén megházasodott, ahhoz is gratulálunk.

3. David Silva (spanyol, Atlético Madrid, ManCity)
    Az Európa-bajnokságon csúcsformában pörgött, a dönt?ben ? szerezte az els? gólt (s milyen gólt). A Manchester City meccseit pedig lassan csak miatta érdemes nézni. Rátekeredik a labdára, térül-fordul, driblizik, s a passzai valahogy mindig utat találnak a társak felé.

4. Mesut Özil (német, Real Madrid)
    Mesut Özil a multikulturalizmus csúcsteljesítménye. Úgy bánik a labdával, mint egy török, és olyan fegyelmezett, mint egy német - ezt ráadásul ? állította magáról. Egyszer talán els? is lesz a középpályások között, ha a német válogatott végre megnyer egy nagy futballtornát.

5. Toni Kroos (német, Bayern München)
    Kit válasszunk az ?sszel a Bundesligán átgázoló Bayern München kiváló középpályásai közül? A primadonnáskodó Ribéryt, a méla Müllert vagy az ökölbe szorított kez? Schweinsteigert? Megvan a válasz: Kroos!

Akik kimaradtak
    Tudtuk, nagyon jól tudtuk, hogy Arturo Vidal (Juventus) príma futballista, de 2012-ben kiderült: klasszis. Nála csak csapattársa, Claudio Marchisio sokoldalúbb. Imádjuk Xavit, a körömpasszokat és a pajkos mosolyt is, de az ötös toplistában most nem találtunk helyet neki. Mint ahogy sajnáljuk Yaya Tourét is, akit sorozatban másodszor választottak meg Afrika legjobb futballistájának. Teljesen jogosan.

http://focitipp.hu/?content=cikkek&id=6050

2. Anubis36 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Juve!

Bocsi.
    Én nem igazán akarok beleszólni a "vitátokba"...:tef293:
    de a Celtic nem gyenge csapat,
    viszont a Juventusnak nem lesz ellenfele.
    Talán ha jó napja lesz a Celtic-nek egy X-nek örülhet odahaza.
    Emlékezzünk csak azért a Chelse is örült a 2-2nek 2-0után,a Shahtar pedig odahaza mindenkit megfogott de a Juventusnak megadta magát...:tef293:
    Ebben a kiírásban a Juventusnak talán csak a Barcelona az ellenfél...:tef293:
    de reméljük ?k is kapitulálnak ha arra kerül a sor..:tef293:

3. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Torinoban?(hartigan)

Torinoban 2 gólt az olasz válogatott védelemnek?!
    Hát merész... :tef293:
    A Barcából simán kinézném,de a Celtic...

4. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Mindegyik

Mindegyik listában van egy Juventus játékos. Ez már csak jelent valamit. :tef161: Mondjuk a holnap megjelen? "legjobb csatáros" cikkben valószín?leg nem lesz egy sem.

5. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Jó kis vita

na mindeggy az a lényeg , hogy egy jó kis vita téma ; Egy biztos a BL szinvonal végett talán jobb lenne ha A Juve menne tovább de én valahogy mindig a kicsik mellé állok ....

6. faust10 /

Kapott lájkok:
    11
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Kapus.

Hát mondjuk Joe Hart helye szerintem tulzás ezen kapusok között.
    Szerintem nem tett annyit hogy itt legyen.
    Sima Bl kiesés még az El sincs meg, bajnokság 0 ugyhogy szerintem gyenge ide.

7. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    andromeda

Mi az,hogy nem rossz?
    Számomra hihetetlenül jó eredménynek számít.
    Annyira rég volt,hogy nem emlékszem már,hogy mennyit futottam 800-on,de mivel a 400-on,úgy tudom,hogy 65 másodpercet,ebb?l kifolyólag a 800-as eredmény a közelében sem lehetett a tiednek(Pedig nekem azt mondták anno,hogy az egy igen jó id?)
    Ha valaki nem futó(pl. focista,és ez több,mint 20 éve volt),akkor az egy jó id????

8. diablo62 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Nyugdijas
    Lakhely :
    Tatabánya
    Real Madrid

Mourinho kihagyta Iker Casillast a kezd?b?l, összeveszett lényegében már minden játékosával, most meg a Real Madridnál kijelentették, mehet Ronaldo is. Eközben a sapnyol adótörvények változása miatt a játékosok bére jelent?sen csökken. Mi lesz itt?
    Végleg oszlásnak indult a Real Madrid
    Ronaldo arca mindent elárul - ? már más pályán érezné otthon magát (AFP)

Egy olyan világsztárokat alkalmazó klubnál, mint a Real Madrid, az eredménytelenség okát sosem a játékosok tudásának, vagy az edz? felkészültségének megkérd?jelezésében kell keresni. A Real Madridnál sem. Tavaly még minden rózsás volt, a csapat megtörte a Barcelona uralmát és bajnok lett - a játékosok egy kupacban ünnepelték megukat és az edz?t Jose Mourinhot, aki a Porto, a Chelsea és az Inter után egy negyedik országban is bajnoki címet szerzett aktuális csapatával.

Alig fél évvel kés?bb a Real játéka finoman fogalmazva dadog, a csapat 16 ponttal lemaradva az ?si riválistól "csak" 3., míg a portugál tréner megtette azt, ami elképzelhetetlennek t?nt, kihagyta a kezd?b?l Iker Casillast, a spanyol válogatott, a Real Madrid és - nyugodtan mondhatjuk - a világ legjobb kapusát. A marca azt írja, a kapus két hónapja nem beszél a kapusedz?jével, Silvino Louroval.

A probléma okát nyilván az öltöz?ben, a fejekben, de még inkább a zsebekben kell keresni. Christiano Ronaldo már a szezon elején panaszkodott, hogy valami nem stimmel, nem érzi jól magát Madridban. Azóta zajlik mondjuk a 2015-ig érvényes szerz?désének meghosszabbítási herce-hurcája és azóta zajlik a spanyol adójogzsabályok szigorítása is.

Tény, a Spanyolországban dübörg? válság okán a személyijövedelem-adó terén nem elhanyagolható vátozások történtek az utóbbi id?ben: 2013-tól a 300 ezer euró feletti jövedelmeket 24 százalék helyett 52 százalékkal adóztatják. Namármost: C. Ronaldónak a szerz?dése meghosszabbításáért ajánlott új 15 milliós fizetése az 52 százalék adó levonása után kevesebb (7,2 millió), mint a jelenlegi 10 milliós volt a 24 százalék után (7,6 millió), ami az adóváltozást követ?en 4,8 millió lesz... És így van ezzel a csapat többi tagja is.... Ráadásként még a külföldiek ingatlanvagyonát is kiemelten adóztatják...

A helyzet odáig fajult, hogy az angol és a spanyol sajtó egyöntet?en arról számolt be, a Real Madrid labdarúgócsapata kész megválni portugál klasszistól. Az árát 122 millió fontban (150 millió euró) szabták meg. Ebb?l legalább tudják majd fizetni a többiek bérét.

Kérdés lesz-e olyan klub, aki képes ezt megfizetni, vagy a Blancoknál lejjebb tolják a nadrágot? Mi az utóbbira tippelünk.

9. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    strelok

Szerintem is pl. egy Falcao még hiányzik nektek. :tef161:

10. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Falcao

Na igen ?t el tudnám fogadni a Juve-ba. :tef161:
    Csak sajnos ? az elérhetetlen kategória amíg az arabok annyit tudnak ajánlani a játékosokért és annyi fizut adni nekik amennyit nem szégyellnek.

11. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Az év csatárai

Az év csatárai
    Nincs itt mir?l beszélni. Az els? helyen: Messi.

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona)
    Messi az Messi, akinek van szeme, az látja. Aki pedig csak számolni tud, annak elmondjuk: Messi 2012-ben 91 gólt szerzett tétmérk?zésen. Kilencvenegy gólt.

2. Radamel Falcao (kolumbiai, Atlético Madrid)
    Hith?, gyakorló katolikus, de a tizenhatoson belül az ellenfelek számára Radamel Falcao maga az ördög. 2009 ?sze, azaz b? három év alatt 128 gólt szerzett klubszínekben. Márpedig egy csatárnál csak ez számít: a gól.

3. Zlatan Ibrahimovic (svéd, Milan/PSG)
    Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) nem gyakorló katolikus, hanem egy bunkó, aki az edzéseken a csapattársait rugdossa, de ahogy februárban a gólján kívül 3 gólpasszt adott az Arsenal elleni BL-meccsen (még a Milan játékosaként), vagy ahogy novemberben 4 gólpasszt adott társainak a Din. Zagreb ellen (már a PSG játékosaként), az nem volt semmi. S amikor négy gólt vágott
    az angoloknak...

4. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)
    Idén is szépen l?dözte a gólokat, idén is voltak zseniális meccsei, de valami megváltozott. Ronaldón kezd eluralkodni a melankólia. Érteni véljük, mi az oka a depressziónak: feladta. A tudása alapján Cristiano Ronaldo korszakos zseni lehetne. De egy korszakban csak egy korszakos zseni lehet, s ez Lionel Messi.

5. Robin van Persie (holland, Arsenal/Manchester United)
    Vannak olyan csatárok, akiknek mindegy, hogy hol játszanak, ugyanúgy termelik a gólokat. Robin van Persie maga is egy ilyen gólgyár, tavasszal 13 bajnoki gólt l?tt az Arsenalban, ?sszel 12-t a Manchester Unitedben. Ez huszonöt, jó sok.

Akik kimaradtak
    Ha Neymar (Santos) végre szem el?tt lesz, bekerül az els? ötbe. A brazil focistan?k örülnének neki, ha végre Európába igazolna (lásd: a Santos n?i szakosztálya állítólag azért sz?nt meg, mert kellett a zsé Neymar fizetésére). Edinson Cavani (Napoli) szem el?tt van, de néha így is elt?nik, ezért kimarad. Ha valaki kételkedne, miért becsüljük sokra Marco Reust, annak válaszul: ?t választották az év labdarúgójának Németországban. Hogy mennyire becsüljük Luis Suárezt, azt inkább hagyjuk. De hogy nagy futballista, az tagadhatatlan.

http://www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=6051

12. faust10 /

Kapott lájkok:
    11
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Az év csatárai-re

Én ettöl a CR7 a falnak megyek miért csatár.
    Mondja már el valaki?
    Sok gólt l? ez tény, de támadó középpályásnál nem több szerintem.

13. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ez igaz

Ebben egyet értek.
    Mondjuk az még elképzelhet?, hogy csatárként használják a real madridban, bár fogalmam sincs mivel elég ritkán nézek spanyol meccseket.

14. faust10 /

Kapott lájkok:
    11
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Cr7

Én szoktam nézni mert a srácok a Realnak szurkolnak de szerintem a régi idökben az eféle játékosokat támadó középpályásnak hivták.
    Csatár nem biztos mert azok megálnak a 16-nál és várnak a gólhelyzetre.

Jelzem én Barca szurkoló vagyok és semmi bajom Cr7.

15. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    C.R. ,Mesii

Sziasztok!
    Jó észrevétel!
    Szerintem C. R. és Messi sem az a klasszikus értelembe vett csatárok,mivel visszavontabban játszanak,de ez nem véletlen,mert olyan robbanékonyak és olyan hirtelen ritmusváltásra képesek,amit ha már átvették tisztán a labdát,akkor nagyon ritkán és kis eséllyel lehet lekövetni,ilyenkor kénytelen másik véd? besegíteni,de vagy az is hiábavaló általában,vagy akkor egy jó passzal területek nyílnak mások el?tt.
    Véleményem szerint ebben rejlik els?sorban az eredményességük titka(azt,hogy támadó középpályásnak,vagy csatárnak titulálja ?ket,azt mindenki döntse el saját belátása szerint-nagyot nem téved)

16. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Pirlo

Pirlo az olasz válogatottnak is az esze és a lelke.
    Forza Italia!(Amíg mi nem leszünk ott valahol)

17. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    faust10 írta

Neked teljesen igazad van,ezért is írtam,hogy jó az észrevételetek!
    A 82-es vb óta követem az eseményeket,és régen valóban így hívták,de abban az id?ben szinte mindenki a 3 hátvéd(két széls? hátvéd és egy középhátvéd) 4 középpályás(egy kimondott védekez? típusú,aki a középhátvéd el?tt játszott,két széls? és egy irányító,támadó középpályással játszottak)és 3 csatárral(két széls? és egy középcsatárral)
    Ha ma is mindenki ezt a rendszert játszaná,akkor C.R valóban kimondottan támadó középpályás lenne,de most nemhogy három,hanem még két csatár sincs mindig el?tte és,ezt a rendszert szinte senki nem alkalmazza már,mert nem lenne eredményes a mai fociban.
    C.R és Messi sem tudna ilyen látványosan és eredményesen játszani,ha lecövekelne ott el?l a véd?jével a nyakán,ezért indulnak a robbanékonyságukat és cselez?készségüket kihasználva hátrábbról,és azért is mert így könnyebben jutnak,olyan tiszta labdához,amivel lendületben mennek a kapu felé,és amíg a régi id?ben a csapattársak célja a labdának a klasszikus csatárokhoz való eljuttatása volt,azzal ellentétben most az a cél általában,hogy a labdát a megfelel? ütemben visszajuttassák C. R.-hez,vagy Messihez,miután azok lendületb?l üres területbe mozogtak.
    Megjegyzés: Én is Barca drukker vagyok és mivel a régi id?k fociján n?ttem fel,és még azt is játszottam,ezért hozzám is közelebb áll a támadó középpályás elnevezés,de már a korábban említettek miatt nem lenne egyértelm?en helytálló,ezért írtam a nem klasszikus csatárok elnevezést.
    Még egy érdekesség: a spanyol válogatott mivel Villa sérült volt,és Torres meg formán kívül,ezért azt lehet mondani,hogy klasszikus értelemben vett csatár nélkül játszva nyerték meg az Eb-t.(Kifejthetném ezt sokkal b?vebben is,amit?l még egyértelm?bb lenne,hogy szerkezetileg,és ezért klasszikus posztelnevezéseiben sem összehasonlítható a mostani futball,azzal amit mi játszottunk és feln?ttünk rajta,de azt már szerintem unnátok olvasni,és én meg megírni,mert akár egész nap tudnám elemezni)

18. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Csatár

Sziasztok!
    Szerintem a mai labdarúgásban,olyan,hogy klasszikus csatár,már nem igazán van...Ill.csak kevés.
    Vannak védekez? és támadó játékosok és,hogy egy adott meccsen épp melyik poszton játszanak ezen belül,az mindig változó.A barca pl. sokszor játszik "csatáe "nélkül...Viszont kb. 5-6 támadója mindig van :tef293:

19. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Petr Cech

"5. Petr Cech (cseh, Chelsea)
    Amikor már azt hittük róla, hogy nincs tovább, vége, zéró, Cech akkor lépett csak igazán a színre. Nagy szerepe volt abban, hogy Abramovics végre a vitrinbe tehette a Bajnokok Ligája aranyérmet. Aztán eljött az ?sz, s vele a helyezés is egyre csökkent, az ötbe Cech még épp befért."

Valamelyik évben annyit lepkézett, hogy tényleg úgy nézett ki, hogy ennyi volt.
    Nálam Buffon a No1.

20. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    re - Az év csatárai

Szerintem is Messi a jelenlegi legjobb.
    Falcao-t messzemen?leg támogatom
    Szvsz. Ibrának és CR-nek jellembelileg kellene fejl?dnie még egy kicsikét, egyébként rendben vannak.(F?leg CR)

Lehet, hogy Neymarnak nem tenne jót Európa.Sok hasonló stílusú brazil zseni beleszürkült már az európai bajnokságokba.(pl.Robinho).
    Fiatal még, szerintem még brazíliában is érlel?dnie kell.
    Persze nem lenne ellenemre ha jönne :tef293: