Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    gonzo410

Ez így igaz!
    Szerintem,azt a nagy igazságot fogalmaztad meg nagyjából,hogy a mai labdarúgásban a régivel ellentétben már nincsenek röghöz kötött pozíciók.Pl. régen képtelenség lett volna,hogy egy felfutó széls? hátvéd kísérje,segítse a támadásokat,ezt ma sokan rendszeresen megteszik(pl. Dani Alves,Maicon stb..)Régen mindenki csak a saját meghatározott posztján elvégezend? feladatáért volt egy személyben felel?s.
    A klasszikus csatárok kisebb mértékben,de megvannak ma is,csak már többet kell tenniük attól,hogy várják,hogy helyzetbe hozzák ?ket.
    Mindezek által jóval nagyobb lett a szerepe a edz?knek,hogy ki ellen milyen játékrendszerben és taktikával játsszanak.

2. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    infto

Ezzel is maximálisan egyetértek!
    Egy játékos karrierje szempontjából dönt? jelent?ség?,hogy a megfelel? id?ben kerüljön a megfelel? helyre.
    Magyar példa: Németh Krisztiánék elmenetele is még egy kicsit korai volt,valamint ha a németek nem követik még a spanyol tartalékbajnokságot is,akkor Szalai is még a kispadon nézel?dne a Realnál és,mivel nem jutott volna játéklehet?séghez,akkor amikor a fejl?dése szempontjából ez a legszükségesebb lett volna,ezért lehet,hogy a süllyeszt?ben végezte volna.

3. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    re-focinorbi

Ezzel pedig én értek maximálisan egyet. :tef293:
    Nagyon jók a magyar példák!

4. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Tomori és a magyarok kapitánya a világ legjobbja

Tomori Zsuzsannát választották az év legjobb kézilabdázójának a handball-planet.com szavazásán, amelyen közel 13 ezer szurkoló vett részt a világ minden tájáról.
    A magyar válogatottal a decemberi szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmet, az FTC Rail Cargo Hungariával pedig KEK-et nyert átlöv? a 12 889 szavazat több mint felét, 56,6 százalékát gy?jtötte be. A második helyen a montenegrói válogatottal Eb-aranyérmes Katarina Bulatovic (34,1 százalék) végzett, míg a harmadik a szintén montenegrói, a Gy?ri Audi ETO KC-t er?sít? Jovanka Radicevic (4,2 százalék) lett. A negyedik helyen a tavalyi gy?ztes, a szintén gy?ri norvég Heidi Löke (3,1 százalék) végzett.

A n?i csapatok vezet?edz?i között a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a norvég Karl Erik Böhn diadalmaskodott (57,2 százalék), a második a montenegrói nemzeti csapatot irányító Dragan Adzic (38,3 százalék), a harmadik pedig az olimpiai bajnok norvég gárda izlandi szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson (4,5 százalék) lett.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/12/28/18/Tomori_es_a_magyar_kapitany_a_vilag_legjobbja.aspx

2012. december 28. 19:36

5. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    kézi

Megérdemelték.

Tomi a hátán viszi a Fradit és a válogatottban is KULCSSZEREPE volt.
    KEB végre visszavezetett bennünket a világelitbe.

Egy icipicit én is szavazgattam rájuk:tef293:

6. greg81 /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Messi és az oroszok

Lionel Messiért egy orosz klub kifizette volna a barcelonai szerz?désében szerepl? 250 millió eurós kivásárlási összeget, a játékos azonban az e mellé járó mesés fizetésajánlat ellenére sem akar csapatot váltani - írja az angol The Sun.

Az FC Barcelona a háromszoros aranylabdást a közelmúltban egy hosszú távú szerz?déssel láncolta magához, amelyben van egy záradék, hogy Messi eladásáról csak akkor tárgyalnak a katalánok, ha a kér? kifizet érte 250 millió eurót (73 milliárd forint).
    A The Sun cím? angol napilap szerint egy orosz klub, valószín?leg az Anzsi Mahacskala megadná ezt az összeget, és közben Messi messze a világ legjobban keres? labdarúgóvá válna.
    A heti fizetése nettó 562 ezer euró lenne (a Premier League legjobban keres? játékosai ennek körülbelül a harmadát vihetik haza), ez átszámítva heti 163 millió, évi 8,5 milliárd forint.
    A 29 millió euróval felér? éves kereset messze a legjobb focista fizetés lenne a világon. Minden id?k legjobban fizetett játékosa, Samuel Eto'o 20,5 millió eurót kap a Mahacskalától.
    A 250 millió eurós klubváltással Messi lenne a világ legdrágább játékosa, az eddigi csúcstartó Cristiano Ronaldóért 80 millió fontot (94 millió euró) fizetett a Real Madrid a Manchester Unitednek.
    Messit és a Barcelonát megdöbbentette, hogy lenne olyan klub, amely kifizetné a 250 millió fontot, de az argentin megbeszélte a dolgot a családjával és a Barca elnökével, Sandro Rosell-lel, és úgy döntött: marad a Camp Nouban.

Forrás: [origo] sport
    2012. 12. 28., 22:37

7. faust10 /

Kapott lájkok:
    11
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Messi

Szerintem ezek a pénzek halandó munkás embernek fel sem fogható épp észel.
    Ennyi pénzen egy országot lehetne venni.

Na meg mennyi somlóit mert az a kedvencem. :tef293:

8. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Messi re

Meg is veszik! :tef344:

9. greg81 /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Messi re.

Ha leegyszer?sítjük a dolgot: egy Magyar minimálbéres melós, aki gürizik egész nap, mint az ?rült, nem sokkal keres többet egy év alatt, mint amennyi Messinek az órabére lett volna az oroszoknál. Ez az órabér persze napi 24 órában járt volna neki...

10. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lewis (focinorbi)

Szia!
    A 8-ig azért eljutott,s?t 2 nyila volt az el?dönt?t jelent? dupla 20 ra...
    Persze ett?l egyetértek veled,ami a pillanatnyi formát illet.Viszont a tapasztalat,hideg fej a kritikus helyzetben,is számít.Mindenesetre jól érezted,hogy nem lesz címvédés:tef293:
    Üdv!

11. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    infto

Egyetértek veled!
    Mellesleg szerintem rendelkezünk,olyan játékos állománnyal,hogy már korábban is a világelitben lett volna a helyünk(Nálunk van magasan a legtöbb Bl-ben szerepl? játékos)
    Tomori meg szerintem,azóta egyfolytában szárnyal,mióta a fradihoz került.
    Azért az érdekes,hogy amikor az ehf adta ki az év legjobbjainak a listáját,akkor egyetlen magyar sem szerepelt rajta sem a férfiak,sem a n?k között,még csak jelöltként sem.
    Ez,azért figyelemreméltó,mert tavaly,amíg a Barcelonában játszott,akkor Nagy Lacit választották a legjobbnak,és az idén szerintem szenzációsan produkált pl. az Atletico Madrid és a Kiel ellen extra világklasszis teljesítményt nyújtott,és az olimpián a válogatottban is.Jelölt volt a Kiel szinte összes átlöv?je,pedig egyikt?l sem láttam jobb teljesítményt Nagy Laciénál,s?t Narcisnak egy kiemelked?en jó meccsét se láttam.
    Van egy,olyan szabály,hogy a hazájában szerepl? játékost nem lehet a világ legjobbjai közé választani? (vagy esetleg ez csak a magyarokra vonatkozik?)

12. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Falcao h? az Atlético Madridhoz

A kolumbiai csatárt megvenné a Chelsea vagy a Manchester City is, de ? nem akar elmenni Madridból.

Annak ellenére nem tervezi, hogy távozik az Atlético Madrid labdarúgócsapatától Radamel Falcao, hogy saját bevallása szerint büszkeséggel tölti el, hogy számos európai élklub szívesen leigazolná.

A kolumbiai csatár 17 bajnoki góljával elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy gárdája a második helyen áll a spanyol bajnokságban az FC Barcelona mögött, amely úgy vezeti kilenc ponttal a Primera Divisiónt, hogy 17 forduló alatt mindössze egyszer játszott döntetlent, a többi mérk?zését megnyerte.

Sajtóhírek szerint olyan egyesületek kívánságlistáján szerepel Falcao, mint az angol Chelsea és Manchester City, amelyek akár már most januárban megvennék, de a támadó kijelentette, nagyon boldog Madridban, és tervei szerint kitölti a szerz?dését, amelyb?l még három év hátravan.

http://www.telesport.hu/Hirek/2012/12/29/13/Falcao_hu_az_Atletico_Madridhoz_.aspx

2012. december 29. 22:22

Megjegyzés: Ilyent sem hallottam már jó ideje,hogy sztárklubok vinnének egy játékost komoly összegért,és ?,azt mondja,hogy inkább maradna kevesebbért,mert jól érzi magát.
    Szimpatikus nekem Falcao,több ilyen mentalitású labdarúgó kellene,és akkor kiegyenlítettebbek lennének az er?viszonyok,és ez jót tenne a labdarúgásnak(az üzleti jelleg már így is b?ven eléggé átvette a dominanciát)

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    gonzo410

Üdv!
    Ezek szerint te is követed az eseményeket.Idáig nem nagyon néztem dartsot,de ez a vb most megfogott.
    Most a negyeddönt?knél is tévedtem egy meccset,mert a korábbin Newton gy?zelmét vártam Wade-del szemben.
    Lewis fokozatosan javuló formát mutatott és ez még Gerven ellen is majdnem elég lett(Gerven mióta az élmez?nyben van,azóta nem hiszem,hogy hibázott bármelyik meccsén is ennyi kiszállót,mint most Lewis ellen-ez azért segített Lewisnak,valamint ha Painter is,úgy játszik ellene,mint korábban Baxter ellen,akkor már nem lett volna itt)
    Mindenesetre nagyon nagy mérk?zések voltak.Gervent a dönt?be várom,de az ellenfelét nem tudom megjósolni(ha a higgadtság és rutin,akkor egy picit Taylor,ha a pillanatnyi formát vesszük figyelembe,akkor meg egy kicsit talán Barneveld(Ebb?l kifolyólag fogalmam sincs)
    Ha ez a Gerven srác valamikor megtanulja a duplákat is,olyan százalékkal dobni,mint a triplákat,akkor mindenki esélytelen lesz ellene.

14. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Falcao

Igen, az ilyen mentalitás az amire az összes futballistának szüksége lenne. Más kérdés, hogy a pénz annyira számít már, hogy inkább elmennek máshova és nem futják be azt a karriert amit amúgy befutottak volna, de ehelyett legalább 2 évig keresett évi 4milliót miel?tt kiégnének teljesen.

Amúgy azért ki tudja, hogy ez a nyilatkozat is mennyit ér. Épp pár napja olvastam az "év nyilatkozatai" között ezt:

"Boldog vagyok az Arsenalnál, jól érzem magam Londonban."
    Nyilatkozta Alex Song, majd egy héttel kés?bb Barcelonába szerz?dött.

15. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    strelok

Üdv!
    Song valóban remek példa arra,hogy a nyilatkozatot nem lehet teljesen készpénznek venni. :tef161:
    Ha nem megfelel? helyre igazol,akkor valóban nem biztos,hogy befutja,azt a karriert,amire egyébként prezentálva lenne(pl. Kaka-Real),de az biztos pénz lenne,mert még amit nem említettél az ,az,hogy szerencsétlen esetben sérülés is közbejöhet,ezért is szimpatikus nekem,ha valaki hosszútávú karriert tervez és h?séges a klubjához,és nem a pillanatnyi biztos pénzt választja.
    A megfelel? mentalitás,olyan szempontból is fontos lehet,hogy pl. anno Ronaldinho egy-két évig olyan játékot produkált,hogy azt hittem,hogy ? lesz minden id?k egyik legnagyobb labdarúgója,de a nagyobb baj az,hogy ezt ? is elhitte,úgy hogy közben azt gondolta,hogy elég csak kimennie a pályára,és a csajok,bulik stb.. sokkal inkább foglalkoztatták,mint a futball,és lásd mi lett a vége...
    A lényeg az,hogy a klubh?ség is szép dolog,és a játék iránti alázat és a két lábbal a földön maradás meg fontos,ha valaki nem csak pillanatnyi szenzáció akar lenni.

16. greg81 /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Falcao re.

Sziasztok!
    Falcao valóban egy nagyszer? játékos, nincs elszállva magától. A másik ilyen játékos Messi, ? szintén visszautasított egy ajánlatot és marad a Barcánál. A világ legdrágább igazolása lehetett volna, a legtöbbet keres? labdarúgó is ? lenne. Az más kérdés, hogy mire menne Oroszországban.

17. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi re

Szia!
    Követem...Hát nem kerestem a tv újságban,de ment épp,megnéztem...(ezen a szintem minden sport közvetítés élvezhet?,na jó!Kivétel a k?,papír,olló VB :tef161:)
    Ahogy,írtad is a kiszállók...Na erre gondoltam,mikor a hideg fejre gondoltam.Rossz játékkal,csak a hibákból,majdnem tovább jutott Lewis.
    A tenisz jutott eszembe róla.:tef293: Mikor már jötte az "új" sztárok,Sampras még mindig behúzta a szoros meccseket.(kritikus szituban,jött a szeva,röpte)Vagy kés?bb Federer.
    Greven,ha nem szedi össze magát,akkor vége...3 nyílból talán én is kidobom 1x a dupla 16-ot,neki volt ,hogy 6 is kevés volt.(persze ez ritka az ? szintjükön,de épp ezért nem hinném,hogy belefér az el?dönt?be)

18. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    az év csapatai

Az év csapatai
    Fantasztikus a Barcelona és a spanyol válogatott is, de minket igazán a Borussia Dortmund ny?gözött le 2012-ben.

1. Borussia Dortmund
    Jürgen Klopp új korszakot nyitott a Dortmund történetében, és a klub fejl?dése töretlen a karizmatikus tréner irányítása alatt. Az eddigi legjobb Klopp-év a 2012-es: a BVB rekordpontszámmal nyert német bajnoki címet, a BL-ben pedig a Real Madridot, az Ajaxot és a Manchester Cityt oktatta.

2. Spanyolország
    Nyilván Spanyolországnak kellett volna a lista élén végeznie. De nem végzett ott, mert az Európa-bajnokságon nem ájultunk el a spanyoloktól. S?t, olykor kifejezetten untuk ?ket. Majd meggyónjuk.

3. Juventus
    A Juventus nyáron veretlenül szerzett olasz bajnoki címet, ?sszel pedig veretlenül lett csoportels? a Bajnokok Ligájában. Csúcsmeccsük a Chelsea elleni 3-0 volt, ezzel a zebrák ismét visszatértek Európa topklubjai közé. Éppen itt volt az ideje.

4. Chelsea
    Ki lehet hagyni egy ilyen listáról a BL-gy?ztest? Ugye, hogy nem. Lehet, hogy a Chelsea (f?leg jelenlegi állapotát tekintve) az els? tízbe sem férne be az európai klubcsapatok rangsorában, 2012 BL-tavaszát a klub igazi szurkolói azonban sosem fogják elfelejteni.

5. Olaszország
    Támadó szellem? olasz válogatott - amióta Cesare Prandelli foglalta el a Squadra Azzurra kispadját, ez a kifejezés is bekerült a futballszótárunkba. Örülünk neki, a 2012-es Európa-bajnokság kellemes meglepetését az agilis, offenzív olasz válogatott okozta.

Akik kimaradtak
    Figyelmes olvasóinknak felt?nhetett, hogy a Barcelona hiányzik a listáról. Mindazonáltal: megnyerte a spanyol bajnokságot a Barcelona? Nem. Megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelona? Nem. Ett?l függetlenül persze, a Barcelona a világ legjobb csapata. A második legjobb pedig a Real Madrid, de az ?szi szezont a blancók egyszer?en elcsalták. Vagy ott a Bayern München, amely idén triplázott: ezüstérmes lett a BL-ben, a német bajnokságban és a német kupában is. Megbocsátunk a Sahtar Donyecknek is. A "dániai blamázs" ellenére itt a helyük a braziloknak, vagyis az ukránoknak is. S végül, de nem utolsósorban a focitipp erkölcsi gy?ztese: Zambia válogatottja. A zambiaiak történetük során el?ször nyertek Afrikai Nemzetek Kupáját. A gaboni Libreville-ben, néhány kilométerre attól a partszakasztól, ahol 1993-ban a minden id?k legjobb zambiai fociválogatottjának játékosait szállító repül?gép a tengerbe zuhant.

http://www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=6054

19. diablo62 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Nyugdijas
    Lakhely :
    Tatabánya
    foci

A Seria A-ban szerepl? Lazio szeretné megszerezni az angol középpályást, Frank Lampardot.
    A Sasok csábítják Lampardot
    Lampard hamarosan válthat (AFP)

A 34 éves labdarúgóra nem számítanak a Stamford Bridge-en, hiszen a Chelsea nem akar új szerz?dést kötni Lamparddal, aki így nyáron minden bizonnyal távozik Londonból. Tegyük hozzá, a Kékek meghatározó embere volt éveken át, hiszen 2001-t?l szolgálja a Chelsea-t, és ez id? alatt 385 találkozón lépett pályára a mezükben.

Claudio Lotito, a Lazio elnöke viszont szeretné megszerezni Lampardot már most, a téli átigazolási id?szakban. A Corriere dello Sport szerint a római Sasok hároméves szerz?dést kínálnának a futballistának.

Ha létrejön az üzlet, komoly er?sítésen mehet át a Lazio, és Miroslav Klose mellett egy másik id?söd?, ám annál rutinosabb labdarúgóval rohamozhatnák az ellenfél kapuját az olasz f?városiak.

20. Hangman /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foci

Ronaldinho Gaúcho egy remek játékos részemr?l,utóbbi napokban néztem 1-2 videót is róla de részemr?l el van veszve a nagy világban egyre kevesebbet hallok róla és ez elszomorít mivel egy klasszisról van szó,per pillanat nem tudom hol játszik esetleg valaki tud több infóval nyújtani köszi