Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. sassmadár /

Kapott lájkok:
    225
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    villanyszerelő
    Lakhely :
    Ózd
    Nem enged a FiFa-re

A legnagyobb felel?s az MLSZ!
    A zsidózást,cigányozást,parasztozást,petárdázást,politikai jelképek bevitelét évek óta elt?rik a magyar pályákon!
    Az MLSz nem lát,nem hall soha semmit!
    Most megisszuk a levét!Ha nem kapjuk az eltiltást akkor ez a botrány is el lett volna nézve,hallgatva!A civilizált Európa ezt nem t?ri!
    Aki szurkolni akar a csapatának az stadionba menjen,aki politizálni az a parlament elé!

2. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    nem értek veled egyet

Nem értek veled egyet. Láttad a meccset? Még a tv feltételeken is alig hallani valamit. Ennyi er?vel minden meccset zárt kapussá lehetne tenni. Most azért lett zárt kapus mert a zsidókat szidták. Amikor a Szlovákokat vagy a Románokat szidják az nem baj? Vagy amikor ?k szidnak minket? Plusz csak halkan mondom olyan meccsek érnek zárt kaput amikor a szurkolók betörnek a pályára akkora a rendbontás. Arról van szó hogy Blatter és haverjai keresztbe akarnak tenni nekünk.
    Én amúgy ki..sznék velük. Tennék két óriás kivetít?t a stadionba a pálya szélére meg egyet kintre a szurkolók elé meg hangszórókat a pálya szélére hogy a szurkolók biztatása eljusson a játékosokhoz. Mivel ezt a megoldást semmilyen FIFA szabály nem tiltja belekötni sem tudnak :tef293:

3. sassmadár /

Kapott lájkok:
    225
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    villanyszerelő
    Lakhely :
    Ózd
    Nem értek veled egyet-re

Az is baj ha a románokat szidjuk az is baj ha a szlovákokat!
    Nekünk hogy esik amikor kifütyülik a himnuszunkat és elhordanak a szomszédaink mindenféle sz...nak!A büntetés attól függjön mennyire hallatszik a tv-ben???
    A sport szóljon a sportról!
    A sportdiplomáciánk olyan mint a focink és az országunk!
    Adjunk csattanós, igazi választ a világnak:verjük meg a románokat zárt kapu mögött és idegenben is néz?k el?tt!

4. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    sassmadár re

?k is ugyan úgy szidnak minket. Semelyik ország szurkolói nem különbek. Vagy azt hiszed a Zsidók igen? Elmondom úgy égetik azok is a palesztin zászlókat mint annak a rendje. Aztán hányszor volt ott zárt kapus meccs? Egyszer sem.
    Ez az úgy túl van bagatellizálva mert megint jaj szegény zsidókat szidták. Más esetben hír sem lett volna bel?le. Tehát én azon a véleménnyen vagyok az ítélet igazságtalan és eltúlzott.

Megjegyzem még hogy az MLSZ is hibás. Már régen rá kellett volna jönni hogy Israel ellen nem szabad barátságos meccset játszani mert ez lehet a következménye. Lett volna inkább egy Lengyelország elleni valóban barátságos meccs. ?k még talán jobb csapat is mint Israel.

5. Frank Drebin /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    FiFa-re-re

Most inkább megtartom a véleményem, mert .............
    Ráadásul ha leírnám ?szinte véleményem tuti törlésre kerülne a HSZ. (nem bántásból mondom, csak nem idevaló)
    De nagyjából KyoPityus-sal értek egyet.

6. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    sassmadár,KyoPityus,Frank Drebin-re

Sziasztok!

Err?l a témáról,azért nem írtam b?vebb véleményt,mert már korábban leírtam,de úgy látom,hogy mindenki véleményében van igazság,csak nem lett kifejtve,hogy mit lehetne tenni,hogy ez ne történhessen meg.(Akkor már rég nem is lenne mir?l beszélni)

Szerintem is fékezni kell ezeket a megnyilvánulásokat,mert nem sportpályára való!
    Azok az emberek,akik valóban csak a szurkolás kedvéért mennek a mérk?zésekre,azok nem is tesznek ilyent,és ?k alkotják a szurkolók minimum 95%-át,és ilyen esetek után ?k vannak büntetve az végett az 5% végett,akik els?sorban a balhézás,rendzavarás kedvéért mennek ki a mérk?zésekre!
    A mai technika mellett,ezeket az embereket már rég kikellett volna emelni a tömegb?l,és megfelel? szankcióval büntetni,hogy elvegyék a kedvüket az efféle megnyilvánulásoktól.
    Nem tudom emlékeztek-e anno az angol huliganizmusra,amikor azoknak nemcsak a szájuk járt hanem törtek,zúztak,gyilkoltak.Ezt a problémát az angolok nagyon gyorsan elintézték,ezeknek az embereknek a kiemelésével a "szurkolói" csoportból,és a velük szembeni megfelel? szankciók alkalmazásával.(Azóta ismét családi programként is tekinthet náluk a futball)
    Az M.L.Sz és a törvényhozó testületek persze,hogy hibásak,hogy ezt még nem oldották meg nálunk!(Ha ez még nem történt meg,akkor persze,hogy nem Izraelt kellett volna hívni egy barátságos meccsre ellenfélként)
    Jogos-e a büntetés?
    Valamilyen formában jelezni kell nekik felénk,hogy ezt meg kell fékezni,de nem értek egyet ezzel a mostani büntetéssel.Mégpedig,azért nem,mert egy még nyáron játszott mérk?zés végett pont most egy,olyan VB. selejtez?re van id?zítve a büntetés,ami sorsdönt? lehet
    a csoport második,pótselejtez?t ér? hely megszerzése szempontjából(erre végre mutatkozik egy kis esély,amit ezzel az ítélettel csökkentenek)
    Miért nem kaptuk meg a büntetést már korábban?

Szerintem az ország sportkedvel? szurkolói(akik nem a balhé kedvéért mennek ki a mérk?zésekre,hanem,hogy biztassák a csapatot,és a tv. képerny?i el?tt drukkolók)már b?nh?dtek eleget az elmúlt három évtized során,enélkül a büntetés nélkül is,hogy még azt a kis reményüket is csökkentsék,ilyen döntésekkel és annak, ilyen id?zítésével.

Sajnálatos módon,ahogy egyre nagyobb pénzek áramlottak a sportba,azzal egyenes arányba folyt bele az üzletpolitikai érdek is.
    Nekünk sportkedvel?knek,ezt nehéz elfogadnunk,de nem tehetünk ellene semmit!

7. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Egyértelm?!

Egyértelm?,hogy ez nem sport,hanem politika!
    Egy politikai döntés született szerintem,ami azért kellett,mert manapság élég rossz itthon élni!Nem kell az a bizonyos szikra...
    Legalábbis szerintem.
    Nem csak az MLSz t?ri,hanem a világon mindenki,az angolokat kivéve(?k idegenbe járnak balhézni...(mennyivel jobb?!))
    Meg am?gy is!Megszokhattuk már,hogy mikor közel kerülünk a t?zhöz,akkor keresztbe tesznek...Mert Magyarok vagyunk!
    Viszont egy dolgot nem tudnak!A Magyar nép erejét mindig az esélytelenség a diszkrimináció és az igazságtalanság hatványozta.És buzdította összefogásra!
    Meg fogjuk verni a Románokat!!! :tef344:

8. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A Loki BL-meccsét is megbundázták

A 2009-es Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-csoportmérk?zés is érintett a nemzetközi bundabotrányban az angol sajtó értesülése szerint.

A Daily Mail cím? lap internetes kiadásában megjelent cikk arról számol be, hogy a Liverpool által 1-0-ra megnyert találkozó egyike annak a 380 futballmeccsnek, melyet az Europol hétf?i bejelentése szerint a nemzetközi b?nszervezet - a gyanú alapján - az Európai Unió országaiban manipulált.

A cikk szerint Vukasin Poleksicnek, a hajdúságiak akkori kapusának azért fizettek, hogy több mint két gólt kapjon a meccsen.

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/02/05/11/A_Loki_BL_meccset_is_megbundaztak.aspx

2013. február 05. 11:06

9. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    gonzo410-re

Szia gonzo410!

Viszont egy dolgot nem tudnak!A Magyar nép erejét mindig az esélytelenség a diszkrimináció és az igazságtalanság hatványozta.És buzdította összefogásra!
    Meg fogjuk verni a Románokat!!! Wink

Nagyon remélem,hogy igazad lesz!
    Gondoltam rá én is,hogy ez,akár pozitívan is elsülhet,de garancia nincs rá!
    (Ha nem így lesz,akkor számon kérem rajtad :tef161: )

A zárt kapus meccst?l függetlenül is,most szerintem nem vagyunk a mérk?zés esélyesei,de a románok sem!
    A játékosállományuk valamivel er?sebb a mienknél,de az utóbbi id?ben csapatként nem értek el valami fényes eredményeket(a korábbiakhoz képest kimondottan leszálló ágban voltak)
    Az idén azonban eddig jól teljesítenek,és els?sorban a törökök idegenbeli legy?zésével jelenleg fórban vannak a csoport második helyéért zajló párharcban velünk szemben,ezért írtam,hogy ez egy sorsdönt? mérk?zés(a mi szempontunkból mindenképpen)
    Marica kiesése jól jött nekünk!
    Én is bizakodom,de mivel én már ezt a 80-as évek vége óta teszem,ezért már óvatosabb vagyok.(Azonban én is most látom a legnagyobb realitását,hogy kijussunk egy világversenyre végre,de még mindig kevesebb esélyét látom annak,hogy sikerülni fog,mint annak,hogy nem.)
    De neked legyen igazad!!!!!!!

10. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi re

Nem értek veled egyet az angol témában. Éppen tavaly kavart nagy botrányt hogy az FA kupa negyeddönt?jében a második ligás Millwall (Fradi szurkolóknak ismer?s a csapat és szurkolóik ) szurkolói betörtek a pályára és megtámadták az ellenfél West Ham szurkolóit. Jó páran meg is sérültek. /legalábbis azt hiszem a West Ham volt az ellenfél/. Azóta is volt pár összecsapás akinek van kedve Youtoben kereshet videokat. Az általános gyalázkodás az ellenfél szurkolói között pedig mai napig él. Azt itt rögtön meg is kell jegyezni a világ legszigorúbb biztonsági intézkedései angliában vannak. Mégsem sikerült megfékezni teljesen a rendzavarásokat.
    Persze nem akarom azt mondani nem is kell foglalkozni vele hanem azt mondom egy verekedés vagy súlyosabb rendbontás miatt súlyos büntetés járjon de azért mert van egy bekiabálás ne járjon már zárt kapu.
    Tiszta vicc az egész.
    Amikor én még a kilencvenes évek végén jártam meccsekre ennél sokkal komolyabb dolgok voltak mégsem jöttek a zárt kapus meccsek. Manapság meg azt látom sokkal jobban viselkednek a magyar szurkolók is mint régen.

11. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi re

Szerintem nem jutunk ki most se (ne legyen igazam),de nem ez a meccs miatt.
    Kérd nyugodtan! :tef293:

12. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    KyoPityus re

Szia!
    Az általad említett meccs azért más...... :tef293:
    Kb. mint a Roma-Lazio,Fradi-Újpest!
    Sose lesz balhémentes!Még ha 10 évet kapnak a rendbontók,akkor se!
    Ajánlanék egy zseniális filmalkotást,ha még nem láttad esetleg.Betekintés a West Ham és a Millwall rivalizálásába :tef293:
    http://kritikustomeg.org/film/11388/Hooligans_Hulig%C3%A1nok_2005
    Üdv!

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    KioPityus-re

Szia KyoPityus!

Félreértetted,amit írtam!
    Nem,azt írtam,hogy ott nem fordulhat el?(mindenhol megtörténhet),hanem azt,hogy ott úgy van szankcionálva,hogy ugyanazok többet nem követik el,ha nem tették volna meg ezeket az intézkedéseket,akkor már megsz?nt volna a futball náluk,mert ett?l sokkal durvább események lennének,szinte minden egyes mérk?zésen.Ezért írtam,hogy ezt a példát kellene követni a szankciók terén,és akkor nálunk nem lenne semmi probléma.
    Az baj,hogy azt nem tudod megnézni a you tube-on,hogy mit m?veltek régen(még egyszer hangsúlyozom:GYILKOLTAK,amit nekünk meg kell fékezni az ehhez képest semmiség,ezért könnyen meg lehetne oldani)

Megjegyzem: Nálunk csak egy adott csoport követi el a nem sportpályára való eseményeket,akik nem a szurkolás kedvéért mennek az eseményekre!
    Ezért is könnyen meglehetne fékezni,ezt a dogot!

14. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Re gonzo, focinorbi

Norbi most is néha kimegyek egy egy meccsre és nyugodt szívvel mondhatom a 90-es években nagyobb esélye volt annak hogy valakit megöljenek mint manapság. Fradi drukker vagyok és én is tagja voltam a 'kis csoportnak' akiket említesz. Voltak kemény bunyók de sosem arra ment ki a játék hogy valaki ki legyen nyírva. Mindig be volt tartva egy íratlan szabály. Manapság már a kemény mag is sokat szelídült komolyabb rendzavarások szinte nincsenek is.
    Azt meg ti sem gondoljatok komolyan hogy azért mert valaki bekiabál valamit azért ki kellene tiltani tíz évre a meccsekr?l? Akinek ez nem tetszik és csendben akar meccset nézni maradjon otthon a tv el?tt. Ezt kb ennyiben lehet összefoglalni.
    Az angoloknál sincs kivezetve vagy kitiltva az aki csúnyán kiabál be.

gonzo
    Ismerem nagyjából a dörgést. Tudom hogy a Millwall legnagyobb ellenfele a Chelsea volt és csak utána a West Ham. De ha a rivalizálás máig fenn áll annak ellenére hogy páran már ki vannak tiltva és mégsem sikerült teljesen megszüntetni a jelenséget mi értelme a klubot a szervez?t ilyen súlyú büntetéssel sújtani? Oké a szurkoló megissza a levét ha elkapják. De az összes többit nem kellene büntetni.
    Mindig lesz új generáció mindig lesznek pofonok és bekiabálások ezért aki olyat vét megkapja a büntetést.

A mi esetünkben err?l most nincs szó. Volt egy pár perces bekiabálás és született egy eltúlzott ítélet aminek oka van. Ha akarnak legközelebb másba kötnek bele.

15. juvenyus1889 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem enged a FIFA re

hat en oszinten megmondom hogy nagyon banom hogy nem lesznek nezok a magyar-roman mecsen..:tef10:
    a roman federacio feje Mircea Sandu nagy barat Platinivel es Blatterrel is,ez neki koszonheto..
    mert pont erre a mecsre adtak az eltiltast?hamarabb is kioszthattak volna,mert az Izraeli mecs ota meg jatszott merkozeseket a magyar valogatott..
    erdekes hogy mikor a mocskos steaua jatszott az ujpesttel es kiraktak azt a rasszista plakatot a magyarokrol a steauasok,akkor nemhogy eltiltast de meg buntetest se kaptak!!
    van egy par baratom Magyarorszagon akik:Ujpest vagy Fradi szurkolok mar nagyon vartak a mecset es megvolt igerve a "meleg fogadtatas",erre meg elmarad..:tef10:

ui. remelem a palyan sikerul mocskosul megverni oket

Hajra Magyarok!!!!

16. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi re

Azt hogy mit kiabálnak a szurkolók még a világon sehol sem tudják megakadályozni /szerencsére/. Ha otthon lennék mutatnák egy meccs felvételt amiben a Barnsley szurkolóiról énekelnek és a nóta nagyjából arról szól hogy a Bansley szurkolói úgy néznek ki mint a disznók az asszonyaikat jól meg kellene hágni meg hogy mindenki rajtuk nevet stb. Persze ez egy nagyon üt?s szövegben. Szal ezeket hallják az angol gyerekek tömegei minden meccsen. Mégsem veszik senki fejét. Ismét mondom ez a story túl van lihegve egy kicsit. Aki pedig egy bekiabálás miatt nem viszi meccsre a gyerekét az vigye ki a játszótérre. Ha összegy?lik ott is 15-20 gyerek szerintem még cifrább dolgok is elhangzanak. :tef293:

17. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    KyoPityus-re

Tudom,hogy igazad van barátom,hiszen ebben n?ttem fel én is(még egy megyei meccsen is durvább bekiabálások,és események voltak),de hangsúlyozom,hogy én itt ebben a kérdésben a válogatott és az ország,és a meccseket megtekinteni szeret? szurkolók érdekeit nézem,ezért nem is keverném bele a klubfutballt,ami egy adott csapat szurkolóin kívül(itt nálunk)már nem nagy tömeget érint.

Mégis mi lenne a megoldás?
    Reklamálni a szankciók ellen,amit folyamatosan elutasítanak(és duzzogni,hogy ez nem fair velünk szemben),és nézzék a szurkolók a zárt kapus meccseket.
    Ez sem az M.L.Sz,sem a magyar labdarúgás,sem a játékosok,sem a szurkolók érdekét nem szolgálná,és el?bb-utóbb nem lenne válogatottunk sem,mert ennek,így értelme nem lenne.

Nem célravezet?bb lenne,ha tudomásul vennénk,hogy ez a FIFA követelménye,és megoldjuk,hogy ennek megfeleljünk?
    (Ett?l világosabban nem tudom leírni,hogy én,azt tartom szem el?tt,hogy legyen esélyünk arra,hogy valamikor még egy jó magyar válogatottnak,esetleg a helyszínen drukkolhassunk)

Megjegyzés: Mi volt régen? Olyan rivalizálások voltak,hogy az emberek még a szomszéd rivális faluba sem tehették be a lábukat teljes biztonsággal(mert ha nem nagy csoportba mentek,akkor biztos összeverték)
    Akkor szerintem eltudod képzelni,hogy mi volt egy meccsen,de nem ez a követend? példa,és ez már valóban régen megsz?nt.
    A lényeg ott van,amit fentebb írtam,hogy vagy tudomásul vesszük a FIFA követelményeit,legalább a válogatott meccsekre,vagy el?bb-utóbb még csak csapatunk sem lesz,mert azért,hogy csak a tv.-ben nézzék az emberek,azért nem lesz válogatottunk.(Azért,mert szankció mértéke csak egyre er?södni fog,és az indulatok meg egyre inkább elszabadulnak,és akkor már tényleg nem lesz visszaút)

Kis ország vagyunk,és nem túl népszer?,tehát a kutyát nem érdekli majd,rajtunk kívül,ha nem lesz futballunk,vagy más sportágaink,vagy nem indulunk világversenyeken(ezért rajtunk mindig példát fognak statuálni,bármir?l is legyen szó)
    Ezt kell tudomásul venni!

18. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Otthon játszanak a magyar pólócsapatok

A Debrecen az Eurokupában, míg az Eger és a Szeged a Bajnokok Ligája csoportselejtez?iben játszik szerdán.

A legnehezebb dolga kétségtelenül a Debrecennek van: egyfel?l, mert a hazai visszavágón a második számú kontinentális sorozat fináléjába jutás a tét, másfel?l, mert az els? el?dönt?s összecsapáson 9-6-os vereséget szenvedett Szerbiában annak a Radnicki Kragujevacnak az otthonában, amely több olimpiai, világ- és Európa-bajnokot is a soraiban tudhat. A háromgólos hátrány ledolgozása mégsem reménytelen vállalkozás, már csak azért sem, mert az anyagi gondok dacára végül sikerült megtartani a hajdúsági gárda olasz alapemberét, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Alex Giorgettit, aki két hete az idegenbeli meccsen nem játszott.

A BL-ben a kilencedik - utolsó el?tti - csoportkör következik, s az Eger már most komoly lépést tehet afelé, hogy megszerezze hatosában a második helyet a görög Vuliagmeni mögött. A hevesi együttesnek minél több, de legalább négy góllal kell szerdán legy?rnie a Szpartak Volgográdot, hogy az esetleges egymás elleni összevetésben orosz riválisa elé kerüljön a végelszámolásnál, mivel vendégként, október elején 10-7-re alulmaradt. Ugyanakkor kisebb különbség? gy?zelem is elegend? lehet, ha kedvez?en alakulnak majd az utolsó forduló eredményei. Az ezüstös helyezés azért fontos, mert a folytatásban az Eger egy csoportharmadikként záró, elvben tehát könnyebb ellenfelet kaphatna riválisnak a nyolcaddönt?ben.

Ötösében a csoportels? Szeged a Nagyváradot fogadja ha nem is saját, de hazai pályán, Hódmez?vásárhelyen annak tudatában, hogy nem engedhet meg semmilyen botlást magának. Éllovasként a csongrádi alakulatnak két pont az el?nye a legutóbbi fordulóban ?t legy?z? belgrádi Partizannal szemben, s a romániai vendég elleni várt siker esetén tartani tudja a különbséget a szerb vetélytárssal szemben. Az Eger Nagyváradon 14-9-re nyert.

Eurokupa, el?dönt?, visszavágó:
    Debreceni VSE-Radnicki Kragujevac (szerb) 18.30

Bajnokok Ligája, 9. csoportforduló:
    A csoport:
    ZF-Eger - Szpartak Volgográd (orosz) 19.00
    A csoport állása: 1. Vuliagmeni (görög) 21 pont, 2. Szpartak Volgográd 21, 3. Eger 18, 4. Schuurman (holland) 6, 5. Hannover (német) 4, 6. Tbiliszi (grúz) 1
    D csoport:
    A-HÍD Szeged VE - Nagyvárad (romániai) 18.00
    A csoport állása: 1. Szeged 15 pont, 2. Partizan Beograd (szerb) 13, 3. Galatasaray (török) 10, 4. Nagyvárad 6, 5. Spandau 04 (német) 3

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/02/05/14/Otthon_jatszanak_a_magyar_polocsapatok.aspx

2013. február 05. 14:14

19. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Mindegy mit csinálunk norbi

Igen én is értem mit mondasz.
    A gond azzal van ha nem ebbe akkor másba fognak belekötni. Ha a Románok ellen lettek volna néz?k és ott történik valami akkor a következ? nagy meccsr?l lennénk kitiltva. Mivel úgy is azt csinálnak amit akarnak úgy kellene csinálni ahogy mondtam.
    Megkerülni a szabályokat.
    A szurkolók kint lesznek két kivetít? és a stadionba hangszórók kellenek körbe a kerítésen. Ez ugye külön áll a stadion hangosításától tehát lekapcsolni nem tudnák.
    Meg nem is lehetne mivel nem ütközik szabályba. A játékosoknak olyan lenne mintha bent lennének a szurkolók. :tef293:

20. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Kemény csata vár a Pickre Svájcban

A Pick Szeged a Schaffhausen otthonában lép pályára csütörtökön a férfi kézilabda BL-ben, ha a Tisza-parti gárda nyerni tud, leszakítja riválisát a nyolcaddönt?ért folyó küzdelemben.

A két gárda október 6-i összecsapásán a magyar együttes - rengeteg ziccert és büntet?t kihagyva - 30-29-re diadalmaskodott. Ebben a csoportban a spanyol Barcelona, a német Füchse Berlin és a fehérorosz Dinamo Minszk meglépett a többiek el?l, a fennmaradó egy helyért a Pick, a horvát Croatia Zagreb és a Schaffhausen küzd.

Az utolsó három forduló el?tt Skaliczki László vezet?edz? együttesének 4, a Zagrebnek 3, a Schaffhausennek 2 pontja van. A Szeged fogadja még a Minszket, és ellátogat Berlinbe. A svájciakra a csütörtöki derbi után otthon vár még a Berlinnel vívandó meccs, továbbá egy zágrábi túra. A horvát alakulat fogadja a Minszket, majd Barcelonába látogat, végül vendégül látja a Schaffhausent.

A Szegednek a továbbjutási remények életben tartásához okvetlenül fontos a pontszerzés, s még inkább a gy?zelem. Ráadásul a Zágrábbal való összevetés a horvátoknak kedvez, bár e szempont csak pontegyenl?ség esetén számít.

"Jó voltam matekból, játszani azonban jobban szeretek, mint számolni. Úgy megyünk a csatába, hogy nyerni akarunk. Ha sikerülne legalább két mérk?zést nyernünk a hátralév? fordulókban, akkor kilencven százalék az esély, hogy bejutunk a legjobb tizenhat közé. Ezen dolgozunk" - mondta az MTI-nek Skaliczki.

A másik magyar BL-érdekelt, az eddig százszázalékos - és már biztos nyolcaddönt?s - MKB Veszprém szombaton fogadja a sereghajtó román Constantát.

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/02/05/14/Kemeny_csata_var_a_Pickre_Svajcban.aspx

2013. február 05. 14:27