Minden ami sport

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2012. július 22..

1. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    nadal84-re

Szia nadal!

Szerintem Maradona edz?ként nem is fog nagyot alkotni.
    Utoljára a VB-n gyakorlatilag kicsinálta az Argentin válogatottat azzal,hogy nem vitt ki,olyan komoly védekez? középpályásokat,mint pl. Cambiasso,és a németek elleni negyeddönt?n négy csatárral állította fel a csapatot,és átjátróház volt a középpálya a németek számára.(Hiába van Messi,ha nincs aki megjátssza,vagy el sem jut odáig a labda,ezért szükség van középpályára is,s?t a legtöbb mérk?zés ott d?l el a mai futballban)
    Nem értettem,hogy miként tal?álta ezt ki Maradona,de amikor megláttam az összeállítást,akkor már tudtam,hogy l?ttek a tippemnek,és kikapnak az argentinok.
    A mai futballban már a három csatáros játék is elvétve fordul el?,általában,akkor alkalmazzák,amikor már baj van,és kockáztatni kell,de négy csatá?rról egyszerre a pályán Maradona ezen húzásáig még nem találkoztam,de rögtön gondoltam,hogy halálraítélt taktika.

2. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi-re

Szia Norbi!

Hát szerintem se fog h? de nagy karriert befutni a Montpelliernél! Én nagyon haragszok rá hogy Messiék így leszerepeltek b?ven ludas benne!Komoly argentin csapat van pedig!Nem ezt vártam se én se a világ egy része ez biztos!

3. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Simeone hosszabbított az Atletico Madriddal

Marad a Matracosok vezet?edz?je, s?t, egyenesen 2017-ig írt alá az Európa Liga címvéd?jéhez az argentin tréner.

Nincs oka az edz?váltásra az Atletico Madridnak, hiszen tavaly megnyerték az Európa Ligát, és jelenleg második helyen állnak a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Barcelona mögött.

Ugyanakkor éppen a sikerek miatt felmerült, hogy esetleg távozik Diego Simeone, többen egyenesen a Chelsea kispadján látták már a 42 éves szakembert.

Nos, nem megy Londonba és máshová sem Simeone: 2017-ig meghosszabbította szerz?dését a csapatával.

A bajnokság mellett nem mellesleg még egy feladat vár a csapatra idén, hiszen bejutottak a Király Kupa dönt?jébe, ahol a Real Madriddal találkoznak majd. (Egyedül az EL-b?l búcsúztak, a Rubin Kazany verte meg ?ket.)

Megjelent: 2013.03.05. 19:31

http://sport.hir24.hu/spanyol-labdarugas/2013/03/05/simeone-hosszabbitott-az-atletico-madriddal/~~kulfoldi-foci

4. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    A bíró vitte tovább a Madridot az OT-n

A Manchester United valamelyest kedvez?bb el?jelekkel várja a Real Madrid elleni visszavágót a madridi 1-1 után, de ahogy Sir Alex Ferguson, úgy az egész világ arra számít, hogy mindkét csapat betalál - teljesen nyílt a Bajnokok Ligája slágernyolcaddönt?je. A királyiaknak több a vesztenivalójuk, hatalmas szükségük lesz egy kirobbanó formában lév? Cristiano Ronaldóra.

MANCHESTER UNITED-REAL MADRID 1-2 (0-0) - össz.: 2-3

Szerz?: SHLétrehozva: 2013. március 5. 22:38

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-a_biro_vitte_tovabb_a_madridot_az_ot_n-71684

5. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Átgázolt a Sahtaron a dortmundi henger

Igazolta titkos esélyes státuszát a Borussia Dortmund, amely az els? mérk?zésen mutatott jobb játékát ezúttal az eredményben is érvényesítette, sima 3-0-s gy?zelemmel 5-2-es összesítéssel hazaküldve a Sahtar Donecket a Bajnokok Ligája nyolcaddönt?jében. A német bajnok még mindig veretlen az idei BL-ben és életveszélyes!

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNT? VISSZAVÁGÓ

BORUSSIA DORTMUND-SAHTAR DONECK 3-0 (2-0) (továbbjutott a Dortmund 5-2-es összesítéssel)

Létrehozva: 2013. március 5. 22:34

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-atgazolt_a_sahtaron_a_dortmundi_henger-71695

6. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    M.U - Real .M

Hali !

Sajnálatos eset az ilyen : Csalodott is vagy kissé !
    Nem mintha a Real nem érdemelte volna meg a továbbjutást !
    Mindkét nyagszerü csapat : DE

Hogy egy ilyen volumenü mézközésbe a bíró igy belenyuljon az felháboritó

És itt jönnek a "ha" mi lett volna ha 11 játekossal fejezi be a MU -
    Mindenesetre jó mérközés volt a Real nem tehet rola kitünöen kihasznállta az adodó ziccert !De azért CR - arcán némi szomorúságot észleltem a 2 gól útán !
    Szerintem a jövö szezonbam Manchesterben fogja folytani !

Üdv

7. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ronaldo

Ferguson lezárta a pletykákat: Ronaldo nem tér vissza Manchesterbe!

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United nem tervez ajánlatot tenni Cristiano Ronaldoért.

Ronaldo visszatér az Old Traffordra! De csak kedden, ellenfélként... A Bajnokok Ligája nyolcaddönt?jének visszavágója keretében.

A portugál sztár jöv?jét sok spekuláció övezi. A Bernabeuban hosszabbítanának vele, Ferguson pedig korábban elismerte, boldog lenne, ha visszatérne korábbi játékosa. A skót menedzser azonban visszautasította azokat a pletykákat, miszerint már készül egy ajánlat érte:
    "Nem történt semmi, ami felbátorítana arra, hogy Cristiano visszatérésén gondolkozzak. Amir?l engem értesítettek, az alapján még semmi nem történt. Ronaldonak még két év hátra van a szerz?déséb?l, és értesüléseim szerint már a hosszabbításról tárgyalnak. Talán az ügynökének a játéka ez, mely hamis reményeket kelt bennünk. Cristianot nagy örömmel fogják fogadni a szurkolók, mint ahogy teszik ezt a csapat minden korábbi nagy játékosával, aki távozott t?lünk." - mondta Ferguson.

Sir Alex úgy hiszi, Ronaldo karrierje csúcsán van. Az interjú végén pedig Ronaldo megállításával kapcsolatban viccel?dött:
    "Kétségtelenül jobb játékos ma, mint amikor még manchesteri volt, hiszen sokat érett. 28 éves, a karrierje csúcsán van, mert 28 és 32 év között az ideális egy futballista kora. Ronaldo fittségének köszönhet?en - soha nem sérült, vagy hagy ki meccset - a legjobbját tudja nyújtani mostanában. Hogy van-e tervem a megállítására? Kett? is. Az egyik egy machete, a B terv egy gépfegyver."

(premiership.hu, Szentgyörgyi Ákos - foci24.com)

http://www.foci24.net/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=102218&qq=rss

8. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    A Real kiverte a Manchester Unitedet

José Mourinho csapata 2-1-re nyert az Old Traffordon a sokáig emberhátrányban játszó angolokkal szemben, és továbblépett a BL negyeddönt?jébe.

Eredmény - Bajnokok Ligája, nyolcaddönt?, visszavágó:

Manchester United - Real Madrid 1-2 (0-0)

Manchester, Old Trafford, 76 ezer néz?, vezette: Cakir (török)

Manchester United: De Gea - Rafael (Valencia, 87.), Vidic, Ferdinand, Evra - Carrick, Cleverley (Rooney, 72.) - Welbeck (A. Young, 81.), Giggs, Nani - van Persie. Menedzser: Sir Alex Ferguson

Real Madrid: Diego Lopez - Arbeola (Modric, 59.), Varene, Sergio Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria (Kaká, 45.), Özil (Pepe, 71.), Cristiano Ronaldo - Higuain. Vezet?edz?: José Mourinho

Gólszerz?k: Sergio Ramos (48., öngól), illetve Modric (65.), Cristiano Ronaldo (68.)

Sárga lap: Evra (18.), Carrick (72.), illetve Arbeola (38.), Kaká (72.), Pepe(88.)

Piros lap: Nani (56.)

Továbbjutott a Real Madrid 3-2-es összesítéssel.
    VÉGE A MÉRK?ZÉSNEK, A REAL MADRID JUTOTT TOVÁBB A NYOLC KÖZÉ!

http://sport.hir24.hu/labdarugas-bajnokok-ligaja/2013/03/05/manchester-united-real-madrid/#aktualisdoboz
    Frissült: 2013.03.05. 23:13

9. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
  10. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    hartigan-re

Üdv barátom!

Ezek valóban sajnálatos esetek,ezért is pártolom a technika bevezetését.(Itt is egy perc alatt eld?lt volna,hogy nem kellene neki piros lapot adni,és annyi ideig,amúgy is ment a vita)
    Azt nem láthatja minden egyes esetben az egy pályán lev? játékvezet?,hogy egy adott játékosnak mi esik a látószögébe,ezért ilyen szituáció is megtörténhet,hogy ebb?l is rossz döntés születik.

Mindenesetre nekem,aki semleges szemmel nézte,a mérk?zés tényleg kimondottan jó volt.(Ha M.U drukker lennék,akkor már másként maradnának meg bennem az emlékek)

Valóban felesleges azon is tipródni,hogy mi lett volna ha,hanem itt is tenni kellene annak érdekében,hogy ilyen kérdéseknek ne kelljen felmerülni.(Mellesleg megjegyzem,hogy nem kis pénzek forognak kockán,és szerintem ez durva,hogy adott esetben egyetlen ember rossz döntése határozhassa meg a játékosok,klub és válogatott szinten egy országnak egy adott évben és sportágban nyújtott sportteljesítményét)

11. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    kiállítás

Sziasztok!
    Nos most megnéztem a videót az említett esetr?l,láttam a kikockázást is!Meg kell,hogy mondjam ez egy jogos kiállítás volt!Nyújtott lábbal mellbe rúgta a srácot!Mi ez ha nem kiállítási eset!Mi kellene még hogy jogos legyen?
    egy szó mint száz:teljesen megérdemelt volt a kiállítás!Jav.:hát talán mégse! :tef293:
    Egyébként miel?tt valaki elfogultsággal vádolna én Depor drukker vagyok! Els?k is vagyunk :tef161:

12. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    pipus-re

Üdv barátom!

Én is semleges szemmel néztem a meccset,de azt láttam,hogy a labdára irányul a mozdulata,és nem volt a látószögében a Real játékos,ezért kizártnak találtam,hogy szándékosan tette volna.

Ezért adtam igazat hartigannak.Nem láttam a kikockázást,de szerintem az azon nem változtat,hogy a szándékosság ténye kizárt.
    Ezt max a veszélyes játék kategóriájába lehet sorolni(Az is kétséges,mert távolról érkezett nagy lendülettel,és ezért nem volt a látószögében,de min?síthet? így),de nem szándékos szabálytalanságért a szabály szerint nem lehet kiállítást adni.
    Én ezt láttam,de ki-ki döntse el maga,hogy jogosnak tartja-e avagy sem.
    Te is futballoztál,ezért tudod,hogy egy megkezdett mozdulatot már ilyen hirtelen megállítani nem lehet.(Ezért szerintem Nani nem tehet az esetr?l)

13. teteny /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Rooney ideje lejárt Manchesterben

Rooney ideje lejárt Manchesterben
    [origo]|2013. 03. 06., 11:11|Utolsó módosítás: 2013. 03. 06., 11:19|
    Címkék:Wayne Rooney, foci, angol foci, átigazolás, Premier League, Manchester United FC

Az angol sajtóban mérföldk?nek tekintik, hogy a Manchester United idei legfontosabb meccsén Wayne Rooney nem volt tagja a kezd?csapatnak.

A Telegraph a Real ellen 3-2-es összesítéssel elbukott BL-nyolcaddönt? után hosszasan elemezte az angol csatár helyzetét a Premier League éllovasánál.

A lap földrengést okozó döntésnek nevezte, hogy Alex Ferguson a klub klasszisát nem rakta be a kezd?be a szezon legfontosabb találkozóján, és idézte a csatár felesége, Coleen Rooney reakcióját a Twitteren: "Nem tudom elhinni."

A találkozót az ITV stúdiójában kommentáló Roy Keane is úgy vélte, a keddi felállás jelzésérték? lehet a válogatott játékos számára.

A csatárt a 73. percben csereként beállító Ferguson korábban azt nyilatkozta, Rooneynak nem megfelel? az er?nléte, a keddi döntését pedig azzal indokolta, hogy a Real ellen Danny Welbeck tudja a legjobban megoldani a Robin Van Persie mögötti támadó szerepét.

A Telegraph ezzel együtt úgy látja, a ManUnited nem akarja tovább állni a 2015-ig szerz?déssel rendelkez? Rooney heti 250 ezer fontos fizetését, és idén nyáron megpróbál túladni rajta.

A Times értesülése szerint a Paris Saint-Germain nyáron megvenné Rooneyt, és hajlandó lenne akár 40 millió fontot is fizetni érte.

Rooney a most futó szezonban 11 bajnoki gólnál tart 20 mérk?zésen, Van Persie bajnoki mutatója 28/19.

http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130306-rooney-ideje-lejart-manchesterben.html

14. dundika45 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    eredmény kimenetele...

Ha nem nyúl bele a bíró ... Igaz mondatot nem illik "ha"-val kezdeni! :tef161: (Összességében megérdemelten nyert a Real M)
    üdv :tef336:

15. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Barca: Valdes kirohanása 4 meccses eltiltást ért

Négy meccsre szóló eltiltást kapott Victor Valdes, a Barcelona els? számú kapusa, miután a Real Madrid elleni, hétvégi rangadó végén trágár szavakkal kérte számon a bírón, hogy miért nem adott meg egy 11-est a katalánoknak a hajrában.

Victor Valdes rögtön a lefújást követ?en a játékvezet?höz szaladt, hogy számon kérje az elmaradt büntet?t, majd a társak elrángatták a kapust onnan, igaz, kés?n, hiszen piros lappal jutalmazta kirohanását a bíró.

A spanyol szövetség retorziója sem maradt el és a játékvezet?i jelentés alapján négy mérk?zésre elmeszelte a válogatott háló?rt. Valdes így legkorábban április 13-án, a Zaragoza elleni, idegenbeli bajnokin védhet majd újra.

Feltöltve: 2013, március 6 - 14:54 Frissítve: 2013, március 6 - 14:54

http://www.csakfoci.hu/node/133478

16. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    nadal84-re

Szia nadal!

Én ugyan,most nem láttam a meccset,de a barátaim állítása szerint 100%-os tizenegyes volt(több semleges is volt köztük).

Egyet kihagynak a számításból,hogy ezeken a mérk?zéseken nem babra megy a játék,és persze,hogy nehezen eméstik meg a játékosok az ilyen ítélteket(én sem tennék másként),ezért is pártolnám a technika bevezetését.

A másik meg az,hogy ilyen esetekben nemcsak a játékost kellene szankcionálni,hanem a játékvezet?t,és a partjelz?jét is,akinek ugyebár,ilyenkor vonalban kellene tartózkodni az esettel,és segíteni a játákvezet? ténykedését.Nem is lenne bonyolult feladat,ha a partjez? valóban követné a játékot,hiszen a tizenegyes megítélésénél nem azt kell nézni,hogy eltalálta-e az adott játékost avagy sem,hanem,hogy akadályozta-e a mozgásirányába,anélkül,hogy labdát talált volna.(Ha igen akkor tizenegyes,és nem találom bonyolult feladatnak a megállapítását)

Ilyen esetekben a játékvezet?t,és asszisztensét minimum erre a szezonra visszasorolnám a másod,vagy még alacsonyabb osztályba,és akkor még fokozottabban koncentrálnának,hogy ilyen komoly hibákat ne kövessenek el.

17. teteny /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Öten feküdtek a földön a legszemtelenebb gólnál

Öten feküdtek a földön a legszemtelenebb gólnál
    [origo]|2013. 03. 06., 14:58|Utolsó módosítás: 2013. 03. 06., 15:17|
    Címkék:foci, focivideók

A bolíviai San José csapata megpályázhatja az év legszemtelenebb gólját a Libertadores-kupában szerzett találattal. A kolumbiai Millonarios focistái egy emberként rohantak hátra a vendégek helyzeténél, ám Carlos Saucedo mindenki eszén túl járt, és mire a hálóba emelt, a közelben lev? összes véd? és a kapus is a földön hevert.

http://www.origo.hu/sport/focivilag/20130306-oten-fekudtek-a-foldon-a-legszemtelenebb-golnal.html

18. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi-re

Szia Norbi!

Teljesen egyetértek veled! Én láttam a meccset tiszta tizenegyes volt!Jó igen én Barcás vagyok, mondhatjuk,mondhatják azt hogy én csak fújom a magamét,de én ezt láttam,ezt gondolom! Mindenkinek egyéni döntése hogy egyetért e velem vagy sem! Mindenkinek van véleménye a dologról:

És Én ezt tiszteletbe tartom!

Valdez meg hiányozni fog, de meg lehet érteni f?leg egy ilyen kaliber? meccsen hogy így reagált! :tef293:

19. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    teteny-re

Szia teteny!

Hát ez tényleg fantasztikus,szemfüles,technikás gólra sikeredett!No comment! :tef161:

20. teteny /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hosszabbításra kényszerült a Fradi, de továbbjutott

Hosszabbításra kényszerült a Fradi, de továbbjutott
    2013-03-06 19:08:39

Alaposan megszenvedett a Ferencváros Pápán a Ligakupa negyeddönt?jének visszavágóján. A zöld-fehérek szinte leger?sebb összeállításukban léptek pályára, ám a 90 percet követ?en 3-1-re a Pápa vezetett, így a f?városiak csak hosszabbítást követ?en tudták kivívni a továbbjutást.

Annak tudatában lépett pályára ma a Ferencváros Pápán, hogy eddigi két 2013-as tétmérk?zésén már legy?zte mai ellenfelét. El?bb február végén játszottak egymással a felek, akkor a Ligakupa negyeddönt?jének odavágóját rendkívül magabiztos játékkal 3-1-re nyerték meg a f?városiak. A múlt vasárnapi bajnokin is megérdemelten diadalmaskodott a taktikus Ferencváros 3-0-ra. Ricardo Moniz mentalitását ismerve senki sem lep?dhetett meg a zöld-fehérek összeállításán, ugyanis a Fradi szinte leger?sebb keretével vágott neki az újabb pápai utazásnak. A pápaiak sem tartalékoltak, így minden adott volt egy igazi kupamérk?zésre.

Ennek ellenére az els? felvonás abszolút a hazaiaké volt. A kevés helyzetet hozó játékrészben Arszics révén a 31. percben megszerezte a vezetést a Pápa, majd Lagator kapufát l?tt, Arszics pedig ziccert vétett. A Fradinak mindössze egyetlen veszélyes fejese volt, ám Gyömbér két méterr?l célt vétett. (1-0)

A félid?ben kett?t is cserélt Moniz és alaposan feltüzelte játékosait, aminek meg is lett az eredménye. A csereként beállt Böde Dániel el?bb óriási labdát adott Martinusnak, aki centikkel tekert el a bal alsó mellett, majd az 54. percben már ? lépett ki a véd?k közül, hogy könyörtelenül a kapuba l?jön. (1-1)

Tíz minutummal kés?bb újabb fordulat következett: egy kapu el?tti kavarodás végén Szabó Ottó eszmélt a leghamarabb, végül kapásból a bal alsóba l?tt. (2-1)

A hajrára felpörögtek az események. Böde kett?, míg Csukics egy nagy lehet?séget puskázott el, amit a hazaiak góllal büntettek. Arszics távoli lökete még a kapufán csattant, ám a kipattanót Lagator a kapuba fejelte. Érett a meglepetés, 3-1.

Rá is kapcsoltak a zöld-fehérek, hogy elkerüljék a hosszabbítást. El?bb Aborah l?tt egy kapufát, majd Gyömbér pörkölt a kapu fölé. Azonban nem tudott újabb gólt l?ni Ricardo Moniz csapata, így jöhetett a hosszabbítás.
    A ráadás harmadik percében szépített, és eldöntötte a továbbjutás sorsát a Fradi. Böde fejesét még bravúrral védte Markek, ám a következ?, bal szélen vezetett támadás végén Martinus középre adását követ?en Csukics közeli lövésénél már tehetetlen volt. (3-2)

A gól után a hazaiak trénerét, Zsivóczky Gyulát Radványi Ádám játékvezet? elküldte a kispadtól. A Fradi második találata és edz?je elvesztése megviselte a pápai játékosokat, akik a mez?ny legjobbjának, Markeknek köszönhették, hogy nem kaptak újabb gólt.

A 117. percben Besic megkapta második sárgáját, így kiállította Radványi. Szabó Ottó a kapufa segítségével bevágta a megítélt szabadrúgást, amivel 4-2-re módosította az állást. (4-2) Mivel újabb lényeges esemény már nem történt, így ezután az amúgy kiegyenlített mérk?zés után a Fradi ha nehezen is, de bejutott a Ligakupa legjobb négy csapata közé.

Ligakupa, negyeddönt?, visszavágó
    Pápa–Ferencváros hu.: 4–2 (3–1, 1–0) Tj.: Ferencváros 5–5-s összesítéssel, idegenben l?tt több góllal
    Perutz-stadion, néz?. Vezette: Radványi Ádám (Viszokai László, Szalai Dániel)

Pápa: Markek – Nagy S., Tóth G., Orozco, Németh M. – Quintero (Jasaveric 67.), Tóth B. (Tajthy 75.), Arszics, Szabó O. – Lagator, Beliczky (Griffiths 63.)
    Ferencváros: Jova – Batik, Besic, Fell, Sváb - Gyömbér, Józsi (Csukics 80.) – Hakola (Jenner a szünetben), Aborah, Martinus – Perics (Böde a szünetben)

Gólszerz?k: Arszics(31.), Szabó O. (64., 118.) ill. Böde (54.), Csukics (93.)
    Sárga lapok: Tóth G. (61.), Szabó O. (90+2.), Németh M. (96.), Arszics (102.) ill. Besic (62.)
    Kiállítva: Besic (117. – második sárga után)

http://www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/nb-i/ferencvaros/hosszabbitasra-kenyszerult-a-fradi-de-tovabbjutott