Mit főzzek ma? 2016.01.12 Kedd

A témát ebben részben 'Gasztronómia' lena61 hozta létre. Ekkor: 2016. január 12..

  1. lena61 / hóbagoly / RIP

    Csatlakozott:
    2020. április 09.
    Hozzászólások:
    3,734
    Kapott lájkok:
    1,349
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Mit főzzek ma? 2016.01.12 Kedd
    [​IMG]
    Dátum: 2016-01-12 / Írta: Budai István / Látták: 3 /

    Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!






    A mai nap:
    2015 Január 12. Ernő napja.

    Leves: Jókai bableves füstölt tarjával és csipetkével
    [​IMG]
    Hozzávalók:
    1. 25 dkg tarkabab
    2. 30-40 dkg füstölt tarja, vagy csülök
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 4 szál sárgarépa
    5. 2 szál fehérrépa
    6. 1 kis fej karalábé
    7. 1/4 zellergumó
    8. 1 kis csokor petrezselyem zöld
    9. 2 db babérlevél
    10. 4-5 db szemes bors só tejföl a tálaláshoz
    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel: Tejszínes brokkoli
    [​IMG]
    Hozzávalók:
    1. 1 kg brokkoli
    2. 10 dkg reszelt sovány sajt
    3. fokhagyma
    4. 4 paradicsom
    5. oregano
    6. kevés tejszín
    7. olaj
    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Lekváros-kakaós kavart süti
    [​IMG]
    Hozzávalók:
    1. 1 tojás
    2. 6 dkg zsír
    3. 25 dkg cukor
    4. 25 dkg liszt
    5. 1 cs sütőpor
    6. 2-3 ek kakaópor
    7. 2 dl tej
    8. 4 ek baracklekvár
    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szülinapi torta: Cseresznyés mascarpenés máktorta
    [​IMG]
    Hozzávalók:
    Tészta:
    1. 300 g mák
    2. 120 g liszt
    3. 8 g sütőpor
    4. 1 citrom lereszelt héja
    5. 180 g vaj
    6. 8 tojás
    7. 240 g cukor
    A recept ide kattintva folytatódik! >>>
     
    • Like Like x 2
  2. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. október 31.
    Hozzászólások:
    78,957
    Kapott lájkok:
    4,636
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Klasszikus hentes tokány

    [​IMG]

    Elkészítés
    1. A sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
    2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, majd a húst. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
    3. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Köretként főtt rizst, tésztát, tarhonyát kínálhatunk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
     
    • Like Like x 1