Magyar torrent oldalak Műszaki TorrentTanya (MTT)

A témát ebben részben 'Torrent oldalak Témái' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. január 24..

?

Hogy értékelnéd az oldalt? (figyelembe véve az oldal sebességét,tartalmát,kinézetét,stb. ...)

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

Eredmény megtekintése csak szavazás után lehetséges.
  1. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    MTT

Üdv .

Szándékosan lett lenullázva az adatlap ?

Utolsó módosító: csaby88 ; 2013-02-06 napon.

2. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    mi az oldal neve?

Utána érdeklődtem annak, hogy mi publikus és mi nem.

Amikor még csak tervezték, szervezték ezt az oldalt, akkor így hívták:
    "Az MTT hiányosságait kiküszöbölő oldal".
    Csábító volt a felhívás, amivel (elsősorban gmailos címükön) sok MTT tagot illetve MTT-ről korábban kipiszkált, kirúgott, bannolt, stb. tagot megkerestek: "Akarsz tag lenni egy MTT hiányosságait kiküszöbölő oldalon?"

Több mint fél évig szervezték, tervezték. Ez elsősorban a tagokra vonatkozott. Az oldalról letölthető anyaguk, adott volt, hiszen ezt a szervezők évek óta gyűjtögették maguknak.

Miért gyűjtögették?

Azért mert az MTT moderátorai alapvető természettudományi és műszaki könyveket - jelzem: többségében a Műszaki Könyvkiadó és Tankönyvkiadó könyveit - "Nem az oldalra való" jelzéssel nem engedték feltölteni.

Erre az esetre az általam (más oldalak fórumaiból) ismert példákból hadd emeljek ki néhányat:

- Matematika kategória: "Transzcendens függvények" Elutasítás oka: Az idegen szavak szótára szerint a transzcendens szó jelentése: emberi ésszel fel nem fogható, vallási, misztikus. Figyúúú! Vallási anyag nem tölthető fel.

- Matematika kategória: "Tenzoranalízis" (Műszaki könyvkiadótól) Elutasítás oka: Nincs ilyen szó, hogy tenzor. Add meg a torrent nevét helyesen.

- Kémia kategóriába: "Vegyi receptek" - Műszaki könyvkiadótól szintén. (A torrent leírásban korrekten le volt írva, hogy "... a vegyipar és gyógyszeripar különböző területein használatos alap- és segédanyagok előállítása") Elutasítás oka: Figyúúú! Olvastad ezt? Szabályzat! Erre az oldalra receptkönyv nem tölthető fel!

Hozzászólásom várható terjedelme miatt nem folytatnám. A lényeg, hogy az MTT hiányosságait kiküszöbölő oldal 2011 végén kb. 4000 anyaggal indult. Tehát az alapító tagok összesen ennyi anyagot tartottak vissza nemcsak az MTT-től, hanem az egész torrentvilágtól. Egy anyagnak az ide aló feltöltésének ugyanis az induláskor az volt a feltétele, hogy az sem az MTT-n, sem más torrentoldalon nem lehet fenn. Induláskor volt egy olyan szabály is, hogy ha az oldalon lévő bármely anyag megjelenik akár az MTT-n, akár más torrentoldalon, akkor ők azt az anyagot azonnal törlik az oldalról (mondván, hogy akinek kell, az töltse le onnan, ők nem versenyeznek egyetlen torrentoldallal sem.)

Az a tény, hogy az oldal valamennyi tagja MTT, vagy volt MTT-s tagokból állt és az, hogy anyagaik még egyetlen torrentoldalon sincsenek fenn, nagyon csábító volt. Indulásuk után 4 nappal - amikor még a belépési jelszavak kiosztásán dolgoztak - a szervezők szeme láttára feltörték az oldalt. A behatoló először a taglistát és a anyagok listáját szerette volna lekérni. Akik a behatolást észrevették azonnal lekapcsoltak mindent és kb. 2 hétig állt az oldal. Újrainduláskor egy úgynevezett titkosított domain címről ment az oldal (tehát - elvileg - a google-ben nem lehet rákeresni [gyakorlatilag van egy kulcs, amire bejön]) és teljesen más néven, ... ami mostmár (érthető okokból) nem publikus az MTT és az MTT-vel foglakozó fórum előtt sem.

2011 december 4. óta nem sikerült senkinek (még az erről a szokásáról ismert w*-nek sem) feltörni az oldalt.

Az oldalt a tagok részéről sok kritika éri, de ez nem ide tartozik. Ebbe a fórumba csak az MTT-vel való kapcsolata és szinte az MTT megalakulásának időpontjában már fennálló vagy akkor kialakult ellentétek miatt van aktualitása. Ennek az oldalnak a létrejöttét ugyanis az MTT régi illetve mostani vezetőinek moderátorainak műszaki, természettudományos, szakmai ismereteinek nullához közeli szintje illetve a komoly adatbázissal rendelkező MTT tagok feltöltési kedvének szakmai féltékenységből, vagy tudatlanságból elkövetett lelombozása, a műszaki- és természettudományokat magas szinten művelők elüldözése teremtette meg.

Bizonyíték erre andromeda korábbi (azt hiszem már törölt) és az MTT vezető által többször hangoztatott álláspontja:
    Lényegében erre vezethető vissza, hogy igenis van másik oldal, de az az oldal az anyagait "légmentesen" elzárja nemcsak MTT elől hanem az összes vegyes torrentoldal elől is. Az ezen az oldalon kialakított feltöltési érdekeltségi rendszer az oka annak, hogy a vegyes torrenoldalakra is egyre kevesebb műszaki illetve természettudományos anyag kerül fel.
    Az az oldal ugyanis, aminek a létrejöttét az MTT vezetői régen szorgalmazták egyre több, korábban az MTT-re feltöltő tagot vonz magához. Más a légkör, más az érdekeltségi rendszer, ide szivesebben jönnek a feltöltők. 2012 szeptember óta már nem csak MTT tagok, hanem mások is tagok lehetnek és a természettudományos anyagok mellet mostmár műszaki anyagokkal is foglalkoznak. Emellett törölték azt, hogy más torrentoldalon lévő anyag nem kerülhet fel hozzájuk. Bármely MTT-n lévő anyagot elfogadnak.

Érdekes, hogy ezt az utóbbi szabályt 2012 november 10-én hozták, tehát 1-2 nappal az MTT-n bevezetett változások előtt. Ezek szerint ők már 2 nappal pihe közleménye előtt tudtak arról, hogy milyen változások lesznek az MTT-n? Tudták, hogy free lesz minden anyag? Tudták, hogy meg fog szűnni a meghívózás az MTT-n és ezért az MTT-n lévő anyagokat olyanok számára is elérhetővé kell tenni, akik nem tudnak oda bejutni? Ennek az oldalnak vezetői szabadon járkálnak ki-be pihe számítógépébe?
    Honnan a francból tudtak előre mindent?
    Vagy csak annyi az egész, hogy előrelátóak és reálisan értékelik az MTT helyzetét?

Egyébként visszatérve az előbbire: Az is rejtély, hogy a szervezők az indulás előtt honnan szerezték meg sok MTT tag gmail címét? Ennyire vigyáznak az MTT-n a személyes adatainkra?
    Lehetséges, hogy ebben is w*** keze van?
    Lehetséges, hogy w*** az egyik tulaja ennek az MTT hiányosságait kiküszöbölő oldalnak és ezért van az hogy ezt az oldalt még nem törte fel senki, vagy csak arról van szó, hogy ez az oldal segítséget kért w***-től feltörés ellen?

Sok a kérdőjel, ... de a választ én nem tudom.

Kár, hogy ez az oldal nem torrentoldal és kár az is, hogy nagyon elszigetelik magukat. De a fentiek alapján mindez az MTT Staff tetteinek következménye.

3. szederke /

Kapott lájkok:
    8
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Cenzúra?

Szívesen várnák magyarázatot és Szabályzati hivatkozást attól aki cenzúrázott módon törölte a korábbi hozzászólásokat.

4. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    monitorozóban

Mtt!

Én nem vagyok az oldalon de valaki ha pótolná az adatokat a monitorozóban azt megköszönném :tef293: köszi .[@hartigan]

5. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    szakirodalmak után kutatok a neten is. Hol találom ezt az oldalt

@geezer87: Néhány dolognak utánajártam.
    Az oldal nevével kapcsolatos dolgokról más hozzászólásban már írtam.
    Ha a szerver helye érdekel ...

Talán már rájöttél, a letölthető anyagok nem torrentek, hanem szerveren, pontosabban szervereken vannak. Talán azt is fölösleges említenem hogy mindegyik szerver külföldön van. A szerverek számáról annyit tudok, hogy 10-nél több, és mindegyik távol a többitől. Ilyen kis oldalhoz ismereteim alapján 1 szerver is elég lenne. A több szervernek tehát valami más oka van, ez valami más "hadművelet" része. (... műholdas kapcsolat...? tengeren túli szerver...? nem tom.)

A belépési cím az olyan, hogy szinte mindenkit más szerverhez, pontosabban szervereken belül is más "Desk"-hez irányít. Ugyanis be kell jelentkezni és egy listáról az adott #-ú "Desk"-nek megfelelő jelszót kell beírnom. Így mindenki más kapun megy be, mindenkinek más belépési címe van. Tehát hasonló, mint az MTT-n, de mégsem olyan, csak az elvet "koppintották" onnan. Ha én megadom az enyémet, akkor azzal nem mész semmire*.

Hiába adnám meg az én speciális kódom nélküli karaktereket, ha csak azt írnád be, neked nem jönne be semmi, még csak olyan üzenet sem kapnál, hogy adj meg valami jelszót. Ez az oldal tehát nem olyan, mint a MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár), ahova jelszó nélkül lehet belépni és szabadon minden letölthető.

* = Előszöris azért, mert a belépési címben az MTT-től eltérően nincs benne az oldal neve (ami csak a "Library"-ba való belépés után látszik). Másodszor: A cím, majd jelszó beírása után kapok egy SMS-t és ha az SMS-ben kapott kódot beírtam akkor vagyok a fő (céges) oldalon. Onnan, ha be akarok lépni a "Library"-ba, akkor még egy (előbbiektől eltérő listáról kiválasztandó) jelszó kell. (Érzésem szerint egyik szerverről a másikra dobál...) A listáról kiválasztandó jelszavak minden belépésnél változnak. (tehát ha elhagytam az oldalt, de 2 perc múlva vissza akarok lépni, akkor minden jelszó más-más! Újra ki kell keresni, új SMS, stb..., A "céges" oldal és a belépés során minden közlés, utasítás angol nyelv?, (ráadásul amerikai angol) de a "Library" után minden, tehát a katalógus, a chat, a fórum, az előjegyzések, kérések, stb., minden magyar.

6. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    nem cenzúra

Nem cenzúra! Tudomásom szerint a korábbi hozzászólások azért lettek törölve, mert a hasznos és valós tényeket tartalmazó információ után bizonyos MTT Staffhoz közelálló tag vitát "generált" majd a tények kultúrált egyeztetése helyett sértegetésbe és személyeskedésbe ment át.

A személyeskedő hozzászólásokat - mivel egy lánchoz tartoztak - technikailag csak az összes, a lánchoz tartozó hozzászólással együtt lehet törölni.

Én egyeztettem a törlő moderátorral. Leírta, hogy nem az én eredeti közlésemmel volt a baj, hanem azzal, hogy átvettem a vitát generáló személyeskedő stílusát és "elvadult" a téma.

Az ilyen dolgoknak pedig itt nincs helye.

A korábbi, az MTT-re vonatkozó hozzászólásaimat később több részletben majd pótolni fogom. Most egyelőre kevés időm van erre.

7. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    MTT - bannolások és tagok megfenyegetése

Igértem, hogy a korábban törölt információkat részletekben pótlom. Ez az egyik.

Több oldal fórumából rég ismert tény, az MTT moderátorai az elsők akik felrúgják az MTT szabályzatát. Az is lehet hogy egyáltalán nem is ismerik a szabályzatot. Az is nagyon furcsa, hogy a büntetési "skálán" csak az "Ez a regisztráció bannolva van" módozatot ismerik. Nincs figyelmeztető háromszög 3 nap, 5 nap vagy 1 hét, hanem csak és kizárólag a bannolás. Az is egyedülálló a torrentoldalak világában, hogy bannolás esetén a moderátor nem indokolja meg a büntetés okát, tehát a bannolt személy nem tud semmit.

Más torrentoldalakon ha valakit kizárnak, akkor a regisztrációs emailjére kap egy tájékoztatást a kizárás okáról. Aki olvasgat fórumokat, megfigyelhette: sokan kérdezgetik, mi van MTT-vel, mert számára nem elérhető. A válasz legtöbbször az, hogy pedig megy az oldal, ha Te nem tudod elérni, akkor valószínűleg bannoltak. A bannolt személy pedig nem ért semmit, hiszen ő betartotta a szabályzatot, a bannolásról pedig az MTT nem tájékoztatta őt.

Akkor mégis mi van?

Mivel az MTT moderátorai vagy nem ismerik a szabályzatot, vagy fütyülnek arra, hogy a szabályzatban mit kéne betartani, ezért teljesen mindegy, hogy Te mit csinálsz, ő - mint MTT moderátor - Téged akkor és azért bannol, amiért éppen kedve van. Egy MTT-ről bannolt, más oldalon most is köztiszteletnek örvendő volt MTT VIP tag pl. ezt így fogalmazta meg:
    Nagyon sok ... kb. 50 tagot ismerek, akiket jogtalanul, kitalált indokokkal bannoltak. Olyan semmiségekért, amely más torrentoldalakon elfogadott és egyáltalán nem büntetendő, ... (pl.: MTT meghívót kínált fel itt ebben a fórumban) de jelzem: az MTT szabályzatában sincs benne, hogy azért bannolás járna.

Éppen ezért nagyon sokan reklamálnak is, hogy a bannolásuk jogtalan volt és felháborító, amit az MTT moderátorok csinálnak. Sokan megemlítik, hogy az esetet szóvá fogják tenni, le fogják írni más oldalak fórumain.
    A bannoló moderátor ekkor rendszerint megfenyegeti a már bannolt MTT tagot és azt írja neki, hogy ha más fórumokon szóvá meri tenni azt, ami vele történt, akkor soha többet nem lehet tag az MTT-n, sem kérésre, sem egy esetleges "amnesztia" esetén nem állítják vissza a regisztrációját.

Az MTT-ről bannolt tagok egy része ekkor valóban hallgat arról, hogy az MTT moderátora jogtalanul vagy pedig moderátori hatalom visszaélés következményeként bannolta őt. Viszont a bannolt tagot más oldalakon ismerők megszólítják és kérdezgetik, ők pedig ha nem is nyilvánosan hanem PM-ben, de elmondják, mi történt velük az MTT-n. Tehát ezek az esetek így is úgy is széles körben ismertek lesznek! Ezzel azonban az MTT moderátorai nem számolnak! Ha valaki sok embernek szóban elmondja PM-ben leírja, akkor szinte ugyanaz az eredmény! Az MTT moderátorainak visszaélései, hozzánemértő moderálásai egyre ismertebbek lesznek.
    Sok bannolt elmondta, hogy a moderátor fenyegetése után hallgatni kényszerül és nem publikál semmit az MTT-ről, de már több mint egy éve, hogy a moderátor megigérte neki, hogy vissza fogják venni.
    Ez utóbbiból következik, hogy az MTT moderátorai nem csak megfenyegetik, megfélemlítik a bannolt személyt, hanem azzal a mesével, hogy ha nem beszélsz erről az esetről - ami nyilván "kényes" és terhelő az MTT számára - akkor majd visszaveszünk, ezzel becsapják, lóvá teszik a jogtalanul bannolt tagot. 1 év után ugyanis állítólag a rendszer automatikusan töröl minden bannolt tagot! AZ MTT moderátorai viszont úgy számolnak, hogy 1 év alatt a bannolt személy biztos le fog csillapodni és ha nem veszik vissza, akkor már ezt nem fogja fórumokon szóvá tenni.

Az igazság kedvéért meg kell említenem, hogy az általam ismert esetek között valóban volt olyan eset, amikor egy igazságtalanul bannolt tag hetente többször a "nyakára járt" az őt bannoló moderátornak és addig-addig nyaggatta az igérete miatt, míg az megunta és visszavette a korában igazságtalanul bannolt tagot. De hogy hány ilyen eset volt az 1 kezemem meg tudom számolni!

Tanulságként mindenki eldöntheti, hogy hallgat-e arról, miért lett bannolva az MTT-ről és az esetleges bannolás után akar-e oda visszamenni.
    Elhiszi-e, hogy egyszer majd visszaveszik, vagy legyint az egészre.

Akit esetleg majd ezután bannolnak, az nyugodjon meg, ... nem ő lesz az egyetlen, nem kell szégyenkeznie a bannolás miatt! Ha más nick neve van, mint az MTT-n, akkor nyugodtan írja le mi történt vele.
    Átverés, hogy ha nem beszél az MTT-n történtekről, akkor majd visszaveszik!

8. KyoPityus /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    bann re

Ez nem csak az mtt-re lenne igaz hanem pár másik oldalra is ha nem írod bele az oldal nevét. Intelligens staff tagok pedig nem csak azon az oldalon vannak. :tef293: De azért köszi az írást érdemes elolvasni.

9. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    MTT

Sziasztok!
    Nekem nem jön be az oldal...
    Másnál is van gond?
    Köszi a választ előre is!
    Üdv!

10. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    re-mtt

Nekem bejön az oldal és be is tudok lépni.

11. Warrior /

Kapott lájkok:
    58
    Beküldött adatlapok:
    0
    Re - MTT

Most 5 percel voltam fent ,es most ujra ra leptem miden okes-nek mutatkozik :tef344: -Talan nalad lesz a gond ...

12. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    MTT-re

Szia!

Az MTT-án most voltam fenn.Nincs vele gond.Megy rendesen.

13. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Köszi! sterlok

Akkor csak bannoltak a zsiványok! :tef161: Mert,hogy pirosak a torik is :tef293:
    Karácsonyra nagy kegyesen visszaadták a fórumozási jogot,amit jogtalanul vettek el!! Most meg bann! :tef293:
    Na,most nem írok semmit,mert az csúnya lenne,de azért megvan a véleményem...

14. strelok /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    mtt

És miért pont most bannolnának? :tef161: Szerintem írj rájuk ez ügyben, lehet csak valami gebasz van.

15. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    mtt

Hogy miért??Ezt talán nem most nem írom le... :tef161:
    Maradjuk annyiba,hogy furán vezetik azt az oldalt...
    Mindenesetre elérhetőségem sincs...

16. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    MTT bann

Erre én is kíváncsi vagyok, hogy mivel indokolják.

Lentebb pont ilyen esetekről írtam.
    Soha nem indokolják meg, pedig - ha tényleg van rá indok - semmibe se kerülne egy e-mailt megfogalmazni.

De, tulajdonképpen, ahol alacsony az IQ, ott alacsony a szöveg fogalmazási készség is.

Remélem azért a Tanya malacát nem lakattad jól túlságosan.
    Elég az, ha 2-3-szor adakozol, utána is úgy kirúgnak, ... meg se köszönik, hogy hónapokig a Te pénzeden ment az oldal.

17. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Retek

Retek egy banda ez!!
    Ha fizetsz vagy cimbi vagy,akkor minden oké! :tef293: Ha nem,hát akkor....
    Nem volt semmi okuk a bannra!Még seedeltem is(pedig megigértem nekik,hogy csak a kötelezőt fogom,vagy azt se...).Kaptam pár levelet,hogy ezt vagy azt seedeljem újra...De töröltem is ezeket...Anno megmondtam,ha kötelező letöltenem,hogy ingyen szerverként működjön a gépem(mert az új rendszerrel ez volt a céljuk,minél több maradjon a malacban),akkor csak a kötelezőt nyomom...Hozzáteszem ,így is csak veterán rangig csúsztam vissza!
    Gondold el,hogy viselkednek azzal,aki "csak" felhasználó?!
    Mert ,hogy én azért a szúmó rangal,tettem le az aztalra annó...
    Emlékszem andromédának,mondta az egyik okostojás ott,hogy ha nem akar letölteni,el lehet tolni a bicót... :tef161:
    Ennyit a közösségi szellemről!
    Az MTT egy senkiháziak gyülekezete,akik a torrentezés lényegét lehet ,hogy értik,de sz@rnak rá nagyívben!Na ez a véleményem ezekről!
    PS:Nem mellesleg az egyik modi turkált a leveleim közt,ráadásul ki is adta 3 . félnek!
    Aztán persze tagadták..De olyan infójuk volt,ami csak onnan származhatott...

18. kacsa /

Kapott lájkok:
    234
    Beküldött adatlapok:
    0
    Bann

Teljesen igaz amit ír!

Velem az történt, hogy feltoltam 1 torrentet azt elöször elfogadták majd törölték...
    A mod aki törölte arra hivatkozott, hogy már fent van pedig előtte megnéztem és nem volt fent!
    Majd mikor kértem, hogy küldjön róla 1 linket bannolt...
    másnap megkértem 1 netes ismerőst nézze meg fent van-e a torrent és kiderült, hogy amin én sokat dolgoztam torrent amiért pénzt adtam ki, hogy másnak ne kelljen azt a nod föltöltötte a saját nevében...
    Elég TRÉ oldal...

Javasolnám akit jogtalanul töröltek fogjunk össze dobjuk össze a pénzt és csináljunk 1 ugyanilyen kategóriájú oldalt csak NORMÁLISABBAT...

Jah nekem is írták visszavesznek ez volt 1éve azóta sem történt semmi de majd most rájuk írok...

Ha valakit tényleg érdekelne az új oldal akkor írjon PÜ-t!!

19. Frank Drebin /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    nem jön be

Sziasztok.

Másnak sem jön be az MTT oldal?
    Vagy csak nekem hozta ezt a nyuszi?

20. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    MűszakiTorrentTanya

Üdv . Valami hír az oldalról ? Mert nem elérhető a monitorozóból , köszi .