Magyar torrent oldalak Műszaki TorrentTanya (MTT)

A témát ebben részben 'Torrent oldalak Témái' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. január 24..

?

Hogy értékelnéd az oldalt? (figyelembe véve az oldal sebességét,tartalmát,kinézetét,stb. ...)

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

Eredmény megtekintése csak szavazás után lehetséges.
  1. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    szia,
    A szándék a fontos :tef293: sokan vannak lassabb nettel. Szóval ha időben sokat seedelsz az jó.

• Like Like x 2
  2. Pihi /

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    Magyarország
    Az a legjobb, köszönöm! Akkor sose lesz probléma :tef293:

3. zörgőfürge /

Kapott lájkok:
    684
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ha bejutsz,akkor is először csak a fórumot fogod látni és az ottani aktivitásod alapján fogják a staffok eldönteni,hogy mikor kezdhetsz letölteni.

4. Pihi /

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    Magyarország
    Ha jól értelmezem, akkor bekerülök az oldalra, majd fórumozok és utána letöltök annyi torrentet ( 10-et még eleinte) amennyit tudok és ha egy éven keresztül seedelem őket 24órán keresztül, akkor tölthetek le többet is + fórumozok tovább. Röviden ennyi lenne a lényege igaz?

5. BudaésPest /

Kapott lájkok:
    212
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nem.

Valami olyasmit is olvastam, hogy előtte fel kel töltened torrentet vagy nem? Másrészt nem számol arányt tudtommal. Hanem seedelned kell amíg élsz. Rangok nem tudom, hogy vannak.

6. Pihi /

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    Magyarország
    Nekem azt mondták, hogy csak akkor kell feltölteni min. 10 valamit, hogy ha meghívót akarok küldeni. Az arányszámolás az tetszik, mivel esélyt adnak az olyanoknak is, akiknek nincs gyors feltöltésük, mint pl. nekem. Cserébe megy a gép éjjel-nappal :tef293:

7. BudaésPest /

Kapott lájkok:
    212
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nem tudom akkor. Igazság szerint annyira nem is érdekel, mert elmeroggyant eléggé a staff is. Meg IT szekciója kb. halott így nem is volt okom benn maradni régen.
    Van aki benn van biztos majd leírja pontosan hogy is van ez.

8. Pihi /

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    Magyarország
    Azért köszönöm szépen a segítséget!

9. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Le van már írva itt a fórumban, de tisztázzuk le:
    1. Valaki meghív az oldalra, ezáltal egy kezdő rangba kerülsz amivel csak a fórumhoz férsz hozzá.
    2. A fórumbeli aktivitásod alapján léptetnek elő egy alap rangba amivel már hozzáférsz a torrentekhez is. Ennek mérése teljesen szubjektív, de általánosságban az értelmes, műszaki érdeklődést mutató hozzászólásokkal gyorsítod a folyamatot.
    3. Miután megtörtént az előléptetés, záros határidőn belül fel kell töltened valamilyen (nyilván az oldal témájába vágó) anyagot, különben kizárnak
    4. Ha ez is megvan, véglegesítésre kerül az accountod. Innentől annyi a dolgod, hogy a minimumkövetelményeknek megfelelő (ez nem túl sok) anyagot tarts seedben havi szinten (seedelésért pontot kapsz, meg van határozva, hogy mennyi pont kell a bentmaradáshoz).
    De egyébként mint korábban írtam, a fórum nagyon pozitív része az oldalnak; mivel műszaki érdeklődésű emberek gyülekezőhelye az MTT, így gyakorlatilag bármilyen műszaki témában lehet segítséget találni.

• Like Like x 2
  10. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Mielőtt bárki félreértené a jelen szituációt, le kell szögezni, hogy az MTT kivételével Magyarország egyetlen torrentoldalára sem lehet úgy regisztrálni, hogy onnan ne lehessen torrentet letölteni. Mindenki, aki regisztrálni akar egy torrentoldalra, azt azért teszi, mert onnan torrente(ke)t szeretne letölteni.
    Természetesen mindenki, aki érintett az ügyben, az keresi ennek a furcsa és a torrentoldalak világában furcsa jelenségnek az okát.

Tegyünk egy kis "időutazást" 2010-2011 körüli időkbe. Az MTT taglétszáma 4100 fölött volt, a torrentek pörögtek, a fórum szinte "pezsgett", szakmai kérdések özöne és az egyetemisták beadandó feladatainak tömkelege jellemezte a fórumot.
    Ám az MTT staff egyes tagjai közül nem tetszett az egyik VIP tag tevékenysége, aki egyrész meg tudta oldani az egyetemisták legbonyolultabb számelméleti, fizika, ... meg tán atomfizikai példáit is és ezért a fórumban megtiltották, hogy egyetemisták, főleg a BME (Budapesti Műszaki Egyetem) hallgatói oda forduljanak "szakamia" segítségért. Az első változás tehát akkor itt következett be, hogy "benoni" tanár úr és diákjai "elvonultak" egy külön fórumba, ahol az MTT-ről már ismert példákat és feladatokat háborítatklanul meg tudtak oldani. --->Kettészakadt az MTT fórum!
    "Benoni" tanár úr azonban maradt az MTT-n és vele kapcsolatban különös "játékot" eszelt ki a staff. Nevezetesen arról volt szó, hogy az MTT staff kör-PM-et küldött ki az MTT tagság nagy részének kb. a következő tartalommal: "Írjatok már be a fórumba lehetőleg minél nagyobb műszaki marhaságot, hadd dagadjon benoni búrája..."
    Erre a felhívásra páran el is kezdtek látszólag meglévő problémákat, félreértésnek látszó műszaki esetket beírni, amit az egyébként igen nagy fórum aktivitást mutató "benoni tanár úr" kezdetben nagy türelemmel ki is javított. A kezdeti "soft"-os problémák után után azonban már teljesen átlátszó és az MTT "Okoksok segítsetek" nevezetű fórumának megcsúfolását képező ál-problémák, szemmel látható ökörködések és az emberi hülyeség mintájául szolgáló esetekben kérték benoni tanár úr segítségét.
    Benoni tanár úr "vette a lapot" és beírta a fórumba, hogy ha játékról van szó, akkor ebben ő is szivesen részt vesz és természetesen ő is tud a már ott lévőkhöz hasonló, nevetséges műszaki marhaságoakt beírni, de mialőtt ezt megtenné, kérte, hogy előtte nevezzék át a topicot "okoskodók segítsetek"-re.
    Erre természetesen egy csapásra abbamaradtak a beírások.
    Benoni tanár urat ezt követően sokáig nem láttuk. Állítólag az MTT egyik moderátora "fáradtság miatt" bannolta. Az MTT staff szerint az MTT fórumot benoni tette tönkre, ... a tagság szerint pedig épp ellenkezőleg gondolja: ő vagy az ő jelenléte és megbecsülése tudná rendbe hozni.
    Bennoi tanár úr időközben a korábban feladat megoldásra létrehozott fórum oldalát tovább fejlesztette, amiben a BME és ELTE informatikus mérnök jelölt egyetemistái vastagon kivették a részüket. Az MTT-ről az egyetemisták nagy része követte benoni tanár urat erre az oldalra és benoni anyagai ezt követően ide kerültek fel. Az MTT életében tehát bekövetkezett a másik nagy szakadás: ----> a műszaki könyvek töbsége is egy másik (tökéletesen zárt) oldalra kerültek át! Az MTT taglétszáma a 2010 körüli idők 4100 körüli létszáma 2015 végére 2100 körülire csökkent. Nem csak a fórum pangott az ürességtől, hanem a torrentek minősége is alulról súrolja "a béke segge" minőséget.
    Nyilván a mostani meghívási akció (pióca kivételével mindenki kapott 2 db meghívót) ezt a "Titanic"-ot megszégyenítő süllyedést kívánták megállítani. Az MTT staff úgy gondolja, hogy aki jó fórumozó, abból esetleg jó feltöltő is lesz és majd csak ontja a jobbnál jobb torrenteket.
    Nagyon sokan - akik benoni tanár úr távozása után is az MTT-n maradtunk - úgy gondoljuk, hogy a fúrum "műszaki" jellegének becsületét a fenti események során azok rombolták le, akik benoni tanár úrral ezt a kegyetlen tréfát képesek voltak megcsinálni. Benoni tanár urat 6 ökörrel se lehet már az MTT-re vissza csalogatni és az MTT-n nagyon sok tényleges kérdésre sem lehet pontos választ kapni.
    Az MTT fórumában (a benoni-val kapcsoaltos tréfa, vagy ökörködés példáján kívül) azért sem érdemes meglévő problémákkal kapcsolatos segítséget kérni, mert túl sokan saját okoskodásukkal belekötnek a tényleges szakismerettel rendelkező válaszadó érvelésébe, ... sokszor elő is fordul, hogy lehülyézik illetve sértegetik egymást. Ez a fórum tehát inkább hasonlít egy cigány kocsmához, mint egy korrekt műszaki fórumhoz.
    Nekem 2 db meghívóm van az MTT-re. Nem "lőttem el" egyiket sem. Az az igazság, hogy nincs kedvem átverni egyik ismerősömet sem. Benoni tanár urat viszont megkerestem, hogy adna-e egy e-mail címet, de majdnem páros lábbal rúgott ki, mondván, hogy ne szórakozzak vele.
    Tény, hogy az MTT mostani taqgjai közül nagyon sokan a 2010 körüli időket szeretnénk viszaállítani. Ez azonban ezzel a mostani meghívási akcióval nem fog menni ...!
    Amikor az MTT fórumában a 2010 körüli létszámot, az 2010 körül felkerülő torrentek és a fórum 2010 körüli színvonalát reklamáltuk, akkor az MTT staffból képviseletében cking azt válaaszolta, hogy az MTT-n ezek viszaállítása nem cél.
    Ennek ellenére sok sikert kívánok az MTT staffnak, hogy céljaikat az egyetemisták nélkül is meg tudják valósítani.
    Most úgy látszik, legalább a fórum színvonalát emelni kívánják.

• Like Like x 2
  11. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    köszi, hogy megosztottad ezt velünk Lucifer! A benne találhatókra sajnos nem tudok érdemben reagálni mivel nem régóta vagyok tagja az MTT-nek, de annyi egyértelműen leszűrhető belőle (ne érts félre, nem vonom kétségbe amit leírtál, de nyilván minden érintett a saját szemszögéből látja a történteket), hogy még ebben a relatíve kicsi és zárt közösségben sincs összetartás :tef10:. Szomorú, hogy egy országban ami akkora mint egy-egy nagyváros máshol, tízmillió ember képes 10m +1 irányba haladni...

12. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ne értsd félre kedves balage, ... lehet hogy neked nagyon be fog válni az MTT és az is lehet, hogy Te leszel az MTT legboldogabb és leg elégedettebb tagja. Amint azonban láthatod, az MTT staff a döntéseivel és a természettudományokat valamint a műszaki tudományokat felsőfokon művelőket a vezetőjük (bernoni) kipiszkáklásával jelentősen lecsökkentette azok számát akiknek manapság érdemes regisztrálni az MTT-re.
    Az MTT szétszakadt fórum szempontjából, a feltöltésre kerülő műszaki könyvek szempontjából és a tagság szempontjából is.
    Egyetemi tanulmányokat folytatóknak (egyetemistáknak) illetve műszaki vagy természettudományi, (tanári) egyetemi végzettséggel már rendelkező szakemberek számára tehát az MTT nem ajánlható, ... mert az MTT staff (a nekik lévő alacsonyabb műszaki végzettségük miatt) előbb utóbb kiutálja, kipiszkálja őket.
    Bizonyos korlátozásokkal tudom ajánlani az MTT oldalt amatőr rádiósoknak, (MTT alapító többsége e körből került ki) elektronikai műszerészeknek, TV műszerészeknek, villabyszeerlőknek, festőknek, asztalosoknak, kubiskosoknak, műszaki területen segédmunkásként dolgozóknak, ... stb, de autószerelőnek már meggondolandó, mert ha ő a szaktudásával szembeszáll az MTT moderátor véleményével, akkor annak akár "fáradtság miatti" bannolás is lehet az eredménye.
    Időközben utána néztem: A fentebb említet VIP tag egy olyan kérdésre válaszolt, hogy "hűtőkompresszoromból szállítás közben kiömlött az olaj. Milyen olajjal tudom ezt pótolni és hol lehet olyat kapni...." A VIP tag megadta, hogy két viszkozitási osztályba tartozó hűtőkompresszor olaj létezik és a MOL-nál azt pontosan hol lehet kapni. Erre az MTT nbw nevű moderátora (akkor még moderátor volt) beírja, hogy ő bizony MDC motorolajat tenne bele, hiszen, ha a Wartburgba jó volt, akkor egy hűtőkompresszorba is jónak kell elnni.
    Tehát így legyél Te okos és szakszerű az MTT-n!
    Ha nbw azt mondja, hogy MDC olaj a jó, akkor a mol fejezze be kenéstechnikai kutatóközpontjában tevékenységét, mert nbw moderátor azt mondja. Nyilván nbw és a fentebbi VIP tag ezen esete is hozájárult, hogy a VIP tag bedobta a törülközőt és azt mondta, hogy ide a továnbbiakban egyetlen betűt se érdemes beírni. --->Túl sok a beképzelt okos!

Most a Fórumba keresnek aktív embereket, de nagyon sokan még akkor sem nem tudjuk elfeljteni a régi moderátori túlkapásokat, ha nagyon sok bejegyzést töröltek.

A fent említett VIP tag nevének említése az MTT fórumban tilos. Többen megtették már, hogy csupán annyit írtak be: "Benoniról tud valaki valamit?" Nem telt bele 2-3 perc és a fórumból egy moderátor törölte a bejegyzést!
    Miért?
    Ugyanúgy tilos benoni nevének említése az MTT-n, mint Döbrögi várában a "lúd", a "liba" stb. szavak említése?
    Ezek szerint igen!

• Like Like x 2
  13. BudaésPest /

Kapott lájkok:
    212
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ha meghív valaki én teli írom a fórumot a nevével. Egy nap se lesz és tiltanak is a pics*ba onnan XD Elintézek én mindent :tef161:

14. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    szia!
    Nem értettem félre; azt már megtanultam az életben, hogy nem kezelek semmit abszolút érvényű igazságként, maximum megfontolásra, elgondolkodásra érdemes egyéni véleményként. Nyilván ebben a témában is más véleményen van a két oldal, biztos vagyok benne, hogy nem mindenki látja pont így a dolgokat mint te. Inkább ahogy írtam, sajnálom, hogy egy ilyen viszonylag zárt, hasonló érdeklődésű közösség is képes széthúzni, többfelé szakadni különböző okok miatt. A másik, általad említett, teljesen zárt közösséget nyilván nem ismerem; az MTT-vel kapcsolatban ugyanazt tudom elmondani mint eddig; szimpatikus, hogy sok hasonló érdeklődésű embert gyűjt egy helyre. Ettől még nyilván nem fogom az ott a fórumban leírt véleményeket sem szentírásként kezelni és mondjuk a példádból kiindulva 15w40-es olajat tenni a TDCI motoromba, mert valaki azt írta. Viszont elbeszélgetni hasonló érdeklődésű emberekkel és a véleményükön elgondolkodni, gondolatébresztőként használni ettől még jó.

Kömény vagy mint mindig :tef161:

15. Pihi /

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    Magyarország
    Tényleg érdekes hogy, ezen az oldalon először fórumozni kell és csak utána lehet letölteni. Általában örülni kéne az olyan embereknek, akik igyekeznek több száz torrentet seedben tartani jó hosszú időn keresztül, de itt számomra érthetetlen módon kényszerítik az új embereket, hogy fórumozzon. Nem rossz dolog, ne értsétek félre, de olyan érzésem van, mint ha kényszerítenék az új tagokat, hogy sok hülye kérdést feltegyen, hát ha tud majd letölteni. Ezzel szerintem pont nem erősítik az oldalt, de ez csak az én véleményem. Tegyük fel pl. hogy érdekel egy téma, vagy éppen nem értem , mert számomra nehéz, ezért kérdéseket teszek fel, ha szerencsém van akkor lesz pár segítő válasz, de mint ismerjük a magyar embereket, majd jól hülyének néznek és elmegy az egésztől a kedvem, mert nem akarok egy ilyen közösség része lenni. Szerintem pont fordítva kellene csinálni, lehetne letölteni az elején pár torrentet, akár csak 1 héten pl 1-2-őt. Fórumozni így is lehet, csak éppen amit éppen letöltök, azt elolvasva jobban megértem a dolgokat és úgy is fórumozni fogok, talán még kevesebb negatív választ kapok, mert kevesebb hülyeséget kérdezek. Megmondom őszintén, kezd kicsit nem tetszeni az oldal, túl sok a szabály és valahogy nekem most úgy jött le, hogy eléggé sok rosszindulatú ember van a fórumon, pedig ott épp segíteni kéne egymást és az egót félretenni egy kicsit. Ez csak egy nézőpont a sok közül. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha bekerülnék és szépen leírnám a véleményemet, hogy én min változtatnék az oldallal kapcsolatban, akkor azt mint építő kritikának vennék, vagy csak simán leírnák, hogy ha nem tetszik, akkor ki lehet lépni, mint ahogy a munkahelyemen mondogatni is szokták a főnökök. Persze amikor azt a választ kapják hogy szia, akkor azért néznek egyet, mert egy a cégnél több éve dolgozó embert nehezebb pótolni, akármennyire nehéz beismerniük, főleg úgy hogy rengeteg ember már a 2-ik napon kilép, mert szar a meló.

• Like Like x 2
  16. BudaésPest /

Kapott lájkok:
    212
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Szarn*k magasról a véleményedre. Különben nem lenne pistike style az oldal már. Sajnos ez van vagy együtt tudsz élni vele vagy nem. Én együtt tudok, mert tudom, hogy haszontalan és ezért nem is vagyok benn :tef161:

17. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Az utóbbira számíts!

Fentebb írtam arról a weboldalról, amely az MTT-ből szakadt ki. Az az oldal is úgy indult, hogy az egyik tag leírta a véleményét mit és hogy kellene jobban csinálni, fejleszteni, átláthatóbbá tenni, ... stb. amire az MTT staff válasza az volt, hogy ha nem tetszik neki az a rendszer, ami van, akkor csináljon magának egy másik oldalt.

Semmi probléma, ... elment és csinált egy másikat.
    Tény, hogy azóta nagyon sokan ezt a tagok sírják vissza és az MTT staffot utálják!

Másik példa: Megunva az MTT staff szabályzattal kapcsolatos visszaéléseit és a saját maguk által ránk kényszerített szabályzat staff általi sorozatos megsértését egyes tagok más web- és torrentoldalak fórumában adtak közre az ezzel kapcsoaltos információkat. (Legröhejesebb példa: az egyik lelkes VIP tagot az nbw nevű moderátor "fáradtság" miatt bannolta, hogy ne tudjon tetrmészettudományi anyagot feltölteni!!! Nos, ... van-e a világon olyan torrentoldal, ahol az van a szabáklyzatban, hogy "fáradtság" miatt lehet valakit bannolni????)
    Ezen esetek után az 5bdc nevű admin csupa nagy betűvel (tehát ordíbálva, kiabálva) beírta a kezdőlapra, hogy senkinek nem kötelező az oldal használata, akinek nem tetszik elmehet.

Mivel ezt követően pedig a füred35 nevű moderátor azt is beírta, hogy az MTT-n hamarosan meg fog szűnni a természettudomány kategória, ezért az MTT-ről szépen lassan elszivárogtak az emberek, és valami csoda folytán ezek az emberek szinte kivétel nélkül az "MTT hiányosságait kiküszöbölő" funkciót kitűző és a nevét a mai napig titokban tartó weboldalon találtak egymásra. Tehát füred35 beírásának nagyobb hatása volt az MTT szétrobbantására, kettészakítására, mint 5bdc üvöltözésének.

Az MTT staff szabályzatot semmibe vevő szemléletét tükrözi, hogy az MTT csevegőjében egy MTT moderátor (pl. barnamaci) simán lehülyézhet egy tagot, de ha ez a tag visszaválaszolt volna a mopderátornak, hogy a barnamaci meg egy részeges bunkó (mert egyébként az !!!) akkor a moderátor megsértése miatt azt a tagok rúgták volna ki. Tehát a moderátorokra nem vonatkozik az MTT-n, hogy tartsák be a szabályzatot. Viszont ha te ezt észrevételezed, akkor már ki is vagy rúgva!

Tehát, kedves pityu4, .... kb. erre számíts: Önkény, diktátor szemléletű staff, elnyomás, kényszer, ... de ez mind felső fokon!

Tőled meg csak annyit kérdeznék, kedves balage, hogy hol voltál akkor, amikor ezek a dolgok történtek?

Mert azt igazolni tudom, hogy manapság ezekről a dolgokról senki nem beszél, hiszen amikor más fórumokban ez megjelent, akkor azt az MTT staff részéről nem tudta és nem is merte cáfolni senki. Az MTT oldalon természetsen titokban tartják és "büdös" beszélni róla. Az MTT staff viszont arra sem rest, hogy a más oldalakon róluk az igazságot hirdető tagokat elhallgattassák. Példátlan például cking tevékenysége, aki azzal henceg, hogy bármely torrentoldal fórumában az MTT-re vagy az MTT staff-ra nézve kellemetlen információ jelenne meg, akkor az érintett oldal veztőivel ő máris felveszi a kapcsoaltot és az illetőt vagy innen vagy az MTT-ről vagy az adott torrentoldalról kirúgják vagy kirúgatják.

Mi ez, ha nem a tagok terrorizálása...? Tehát inkább ennek a terrornak tudd be, hogy bizonyos dolgokról nem tudsz!!!

Nagyon szép mondat, tetszett, amit írtál:
    Kár, hogy ez az MTT-re így nem igaz! Az MTT staff ugyanis egyrész a műszaki és természettudomány felsőfokú tudományokhoz abszolút nem ért. Ebből kifolyólag utálják és maguk közül kiszorítani, bannolni igyekeznek azokat az tagokat, akik egyrészt értelmesebbek és korábban aktív fórumozók, aktív feltöltők is voltak.

Magyarán: Az MTT-n a "hasonló érdeklődésű emberek" körében a műszaki és természettudományokat magas fokon ismerő emberek szinte abszolút nincsenek benne! Az egyetemistákat kifejezetten utálják és ha megtudják, hogy egyetmere jársz, akkor bármi légből vett indokkal (ami a "fáradtság"-al rokon indok) bannolnak kirúgnak. Manapság már az is indok, hogy ha valakinek olyan barátja van, aki tag az "MTT hiányosságait kiküszöbölő" természetudományi és felsőfokú műszaki könyves weboldalon! Ez a két oldal úgy fúj egymásra, mint két kandúr éjfélkor a háztetőn! Az "MTT hiányosságait kiküszöbölő" oldalon viszont, aki nem egyetemista, az nem is lehet tag. Tehát (és ez a röhej!!!!!) a két oldal tökéletesen kiegészíti egymást!

18. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Ahogy korábban írtam, csak nemrég vagyok tag (konkrétabban bő egy hónapja), így ezekből a dolgokból teljesen kimaradtam. Ezért nem tudok saját álláspontot kialakítani a leírtakkal kapcsolatban.

Ezzel viszont vitatkoznék. Egyrészt azt írtam, hogy sok hasonló érdeklődésű embert gyűjt egy helyre, nem azt, hogy ott csak zsenik vannak akik mindenre megadják az egyetlen és igaz választ. Ha valaki beír egy kérdést vagy problémát a fórumba, elkezdődik róla egy beszélgetés; a tagok elmondják a véleményüket, próbálnak segíteni. Próbáljon meg valaki hasonló témát indítani egy általános magyar torrentoldalon (pl bH, nC, vagy bármi más) és egy választ se fog kapni. Lehet, hogy az általad emlegetett szupertitkos oldalon sokkal okosabbak vannak, nem tudom; ennek ellenére oda elmondásod alapján lehetetlen bejutni, így ennek nem sok haszna van számomra, vagy bárki más számára aki egy hasonló érdeklődésű csoporthoz szeretne tartozni. Megőrzik a tudást a saját szűk elit rétegüknek ezek szerint.
    Mint mondtam, a korábbi történéseknek nem voltam szemlélője. Amit azóta láttam, hogy tag vagyok MTT-n, az az, hogy csak azt bannolták aki megengedhetetlen stílusban kritizálta a fórumban az új meghívó rendszert. Az ilyeneket én is kitiltottam volna. Egyébként én is egyet nem értésemet fejeztem ki itt az UTS-en ezzel a szabállyal kapcsolatban, de elfogadtam ezeket hiszen be akartam kerülni, így utána se álltam neki kritizálni. Ha ezek a szabályok akkor ez van, ezt kell szeretni.

Utoljára szerkesztve moderátor által: 2016. január 28.
  19. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Igen, .. helyes :tef293: Akkor a vita alapja az, hogy én a "sok" szót, pedig a "érdeklődésű " szót emeled ki ...! ,.,.,,.

Háááát, érdeklődni valóban sokan érdeklődnek az MTT iránt, hiszen a "Műszaki" szó a torrentoldal nevében sokat sejtető.
    Csak, tudod, az a baj, hogy ez nagyon sok Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) tanuló diákot megtévesztett. Azt hitték, hogy ez az oldal nagyon jó lesz nekik, majd amikor odamentek, akkor volt ugyan olyan MTT tag (valamelyik tanár a tanszékről), aki meg tudta oldani a beadandó feladataikat, számítási példákat, stb. de azt az ettől eltérő, alacsonyabb műszaki szint iránt érdeklődők már nem nézték jó szemmel és az egyetemistáknak már akkor külön fórum oldalra kellett költözni!
    (Magyarul: ez a társaság ki lett utálva az MTT-ről)

Aztán ez a "sok", amit említettem, az egyre kevesebb lett, mert sokan rájöttek, hogy az MTT torrent kínálata a természettudomány kategória tudatos elsorvasztása miatt egyre szegényesebb. mivel az egyetemisták sem tudtak háborgatás, belepofázás nélkül egymás között információt cserélni, ezért a fórum is szegényesebb és egyre kihaltabb lett.

Az MTT staff résézéről hiba volt az oldal megosztása a több műszaki érdeklédésű tag között és hiba volt füred35 résézről elhíresztelni, hogy az MTT megszűntetni tervezi a természettudomány kategóriát. Nagyon sokan elmentek az MTT-ről, mert nem találták meg a számításukat.

Mivel új tag vagy, ezért nem tudhatod, hogy az MTT taglétszáma 2010-2011 körül felüről súrolta 4100-at!
    A max megengedett létszám 4096 fő volt, mégis volt olyan, hogy ezt jóval meghaladta a létszám.
    Most ez a létszám (amint biztos már észrevetted) 3000 fő.
    A mostani meghívási akció előtt kb 2100-an voltunk. (talán 2143, nem néztem meg és nem írtam fel)
    Számold már ki, hogy hova lett 4100 - 2100 = 2000 fő! (?????)
    Na vajon hova lettek? ,.,.,,.
    Igen, ...! Ők azok, akik ugyan műszaki érdeklődésűek, de az igényeik magasabbak, mint ami manapság az MTT-n megtalálható!

Tehát maradjunk abban, hogy lényegében igazad van, sok "hasonló érdelődésű" (és engedd meg, hogy az általad kiemelt szóhoz az általad is használt "hasonló" szót is hozzátegyem) ember van az MTT-n, de sajnos az MTT nem engedi meg, hogy a hasonló érdeklődésű körükbe más, az övéktől eltérő műszaki érdeklődésű emberek is társuljanak. Ekkor ugyanis az jellemezné az MTT-t, hogy sok eltérő műszaki érdeklődésű ember lenne az MTT-n.
    És ha egy kicsit ízlelgeted a sok "hasonló érdelődésű" és a "sok eltérő műszaki érdeklődésű" kifejezések tartalma közötti különbséget, meg esetleg azt is, hogy a kettő közötti különbség azt amit nagyon sokan hiányolunk manapság, akkor találn érezni fogod nagyon sok műszaki érdeklődésű szakember, mérnök diplomás, egyetemista felháborodásának okát.

Az "MTT hiányoságait kiküszöbölő oldal" részéről pedig hiba, hogy anyagaikat hermtikusan elzárják. Nem csak az MTT elől zárják el, hanem az összes torrentoldalra tilos feltölteni, ami náluk van. Aki az ő anyagaik közül torrentolalra bármit is fel mer tölteni, az máris befejezte az egyetemi tanulmányait. Az oldal vezetői ugyanis (tudomásom szerint) egytől egyig egyetemi tanárok, volt MTT tagok, akik így kézben tudják tartani a fegyelmet az oldalukon.
    Diktatúra és terror tehát náluk is, nemcsak az MTT-n.
    Ők az anyagaik, könyveik között alsó minőségi korlátot vezettek be. Ez azt jelenti, hogy középfokú, középiskolai szintű műszaki és természettudományi könyvek már nem kerülhetnek fel az oldalunkra, ... mivel az az MTT-re jellemző inkább. Tehát ha az MTT diszkriminál, akkor ők is. (Borzalmas !!!)

Ha a két oldal vezetői nem fújnának úgy egymásra, akkor a többi torrentoldalon is talán jobb lenne bizonyos műszeki könyvekből a választék.

Az "MTT hiányoságait kiküszöbölő oldal"-ra egyébként nem lehetetlen bejutni. A kritérium csupán az életkor és a diákigazolvány, az egyetemi hallgatói jogviszony.
    Miért lehetetlen ez?
    Nem lehetetlen, csak gyorsan kiszűrték, hogy az MTT staffból, akik közül lehülyézték őket, szarakodtak velük, azok közül lehetőleg senki ne tudjon közéjük férkőzni.

Utoljára szerkesztve moderátor által: 2016. január 28.
  20. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Köszi a(z ismét) kimerítő választ. Elhiszem, hogy jobb volt a kettészakadás előtt, sajnálom, hogy a széthúzás (Magyarországon) ennyire tipikus. Nálam a 2000+ ember is sok mert eddig az általános torrentoldalakhoz voltam szokva, ott azért nem túl erős a műszaki jelenlét.
    Az ilyen fokú szűrés viszont szerintem egyértelműen hacsak az oldal egyetlen célja nem az, hogy a természettudományos felsőoktatásban hallgatókat segítsék a diploma megszerzésében.