Nagy Konrád: A zászlóvivő szerep az egyik legnagyobb elismerésem

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2018. február 11..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád számára óriási elismerés, hogy ő vihette a magyar olimpiai küldöttség zászlaját a phjongcshangi téli olimpia pénteki megnyitóján.

„Nagyon örültem és büszke vagyok, hogy ilyen tiszteletre méltó küldetést bízott rám a Magyar Olimpiai Bizottság" – idézi a MOB honlapja a 25 éves egyetemi világbajnokot, aki másodszor szerepelhet olimpián. Nagy Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett.

Nagy 1500 és 1000 méteren is rajthoz állForrás: AFP/Jung Yeon-Je

Nagyszerű élmény volt, hogy nemcsak a magyar csapat, hanem az egész ország mögöttem állt
    – fogalmazott Nagy. – A nyitóünnepségen a zászlóvivő szerepre jelölés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha is kaptam. Hatalmas motiváció az elkövetkezendő két hétre. Ez egy új mérföldkő a sportkarrieremben."

Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagypályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóünnepségen. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...