Négyszeres olimpiai bajnok segíti a magyar szinkronúszókat

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2017. október 04..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    Négyszeres olimpiai bajnok, Anasztaszija Jermakova is segíti a magyarok felkészülését a jövő évi, budapesti junior szinkronúszó-világbajnokságra.

Natalija Taraszova, a magyar válogatott orosz szövetségi kapitánya szerdán az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy Jermakova jelenleg Olaszországban él, koreográfiával foglalkozik, és sok országban dolgozik.

"Ez egy jó lépés, a szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy fejlődjünk" - értékelte az együttműködést az orosz szakemberrel a kapitány.

Árkovics Petra, a válogatott szövetségi edzője konkrétumokat is említve hozzátette: Jermakova a "hosszú csapat", illetve a "hosszú duó" koreográfia kialakításában fog majd segédkezni.

A mix pároson kívül minden számban lesz magyar induló a 2018. július 18. és 22. között sorra kerülő vb-n, így egyéniben, párosban, csapatban és kombinációs kűrben is.

"Tizenhét lányt válogattunk ki, valamennyien nagyon motiváltak erre a világbajnokságra" - mondta Taraszova.

A magyar szinkronúszó válogatott a vizes világbajnokságon

Fotó: Mudra László - Origo

"A junior keretben vannak olyan lányok, akik a felnőtt világbajnokságon már vízbe ugrottak, vagy pedig a keret tagjai voltak, úgyhogy ők át tudják adni a tapasztalataikat. Tudják, hogy százszázalékos munkát várunk el tőlük, mert enélkül nem lehet eredményt elérni" - tette hozzá Árkovics.

Taraszova a tapasztalatairól is beszélt.

"Két éve jöttem ide és kezdtem el itt dolgozni a juniorokkal, s ahhoz képest a mostani csapat jóval erősebb. Többet adtak a lányok, mint amire számítottam" - vélekedett, az esélyekről pedig - részletek említése nélkül - azt mondta: jó eredményben bízik.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...