Női Indiana Jones a Trónok harca újonca II.

A témát ebben részben 'Mozi & Tv Hírek!' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. április 27..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    A rengeteg ruhapróba viszont még a harcoknál is jobb volt,

Honnan is kéne ismernem Rosabell Laurenti Sellerst?

Fotó: Franziska Krug / Getty Images

Például az olasz filmekből és tévésorozatokból. A 19 éves Sellers ugyanis a kaliforniai Santa Monicában született ugyan, de az olasz származású apja miatt már gyerekkorában Rómába költözött. Első színházi szerepét 8 évesen kapta, 14 évesen pedig már Rachel Weisszel és Monica Belluccival játszott együtt A leleplezőben. Jessica Henwickkel ellentétben viszont nem volt fanatikus Trónok-harca rajongó a forgatást megelőzően:

Semmit sem tudtam a Trónok harcáról, de úgy voltam vele, hogy egy vagány lány, aki két tőrrel harcol, nem lehet rossz szerep. Aztán amikor megkaptam a forgatókönyvet, gyorsan megnéztem az első két évadot, és teljesen rákattantam.

és ezt mindkét színésznő többször is kihangsúlyozta. Jessica Henwick különösen szeretett jelmezeket felpróbálni, akár a munkaidején túl is. Akár másokét is, mivel hatalmas Trónok harca-rajongó, a sorozatbéli ruhái pedig inkább praktikusak voltak, semmint díszesek. Emiatt egyszer bajba is került a horvátországi forgatáson:

Az öltöztető, Michelle Maxwell is rám szólt, hogy óvatosan piszkáljam a jelmezeket, mert van, amiből csak egyetlen egy van. Mint abból a szép gyűrűből is, amit azonnal felpróbáltam, amikor Michelle már nem volt a közelben. Természetesen elejtettem, és a gyűrű beleesett a tengerbe.

Így a nap hátralévő részét búvárkodással kellett töltenie. A Dorne-ban játszódó jelenetekhez viszont Sevillába utaztak, mert az ottani mór stílusú épületek hasonlítottak leginkább a regénybéli Napdárdára és a többi dél-westerosi városra. Rosabell a spanyolországi forgatást évezte a legjobban:

Jó volt az idő, gyönyörű a táj, finomak az ételek és kedvesek az emberek. És még a palotakertekbe is bemehettünk soron kívül, amikor már nem özönlöttek mindenhonnan a turisták.

De persze Jessica is imádta Sevillát:

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer pávák között fogok meditálni egy medence mellett. És közben azon nevetek, hogy a nővérünket, Obarát alakító Keisha Castle-Hughes mennyire retteg a madaraktól.

De fel tudják dolgozni a lányok a Trónok harcaával nyakukba szakadt sikert?
    Mindig nagy kérdés, hogy az újonnan csatlakozott szereplőket mennyire fogadja be könnyen a már évek óta együtt dolgozó csapat, a rajongókról nem is beszélve. Jessica Henwick csak reméli, hogy a nézők szeretni fogják a Homokkígyókat, és nem szidják majd őket a rajongói fórumokon:

Ott mindig az a téma, miért hozott be George R. R. Martin megint új karaktereket, ahelyett, hogy végre rendesen megírta volna, mi lett Havas Jonnal.

Rosabell viszont sokkal optimistább:

Ha abból indulunk ki, hogy Oberyn halálát mennyire sajnálták a nézők, akkor szerintem minket is kedvelni fognak.

Fotó: HBO

Azt viszont már most érzi a mindössze 19 éves színésznő, hogy a Trónok harcával örökre megváltozik az élete:

Valószínűleg ez volt az utolsó olyan évünk, amikor a díszletben mászkáló újságírók nem kérdeznek tőlünk semmit, mert nem tudták, kik vagyunk. És többé a nagyvárosok piacterein sem mászkálhatunk úgy, hogy ne ismernének fel minket a rajongók.

Persze ezt egyáltalán nem bánja:

Már most az 5. rész fordulatai miatt nyaggat az összes barátom, és a távoli ismerősök is. Mindent tudni akarnak! Milyen a díszlet? Hogyan csinálták meg a sorozatban a 423. oldal? Most tudatosult csak bennem igazán, milyen óriási a Trónok harca-őrület.

És hogy mit hoz a jövő? Gondolatban a legrosszabbra is felkészült:

Rengeteget agyaltunk arról, mi lesz a Trónok harca legvége, ki fog addigra meghalni. Arra jutottunk, hogy természetesen jó lenne, ha a három fattyú lány ülhetne a végén a Vastrónra, de valószínűleg a sorozat jellegéből adódóan nem így lesz.
    http://index.hu/kultur/media/2015/04/26/tronok_harca_hbo_lanyok_fattyu_homok_dorne_ujoncok_tevesorozat_interju/