Hírek Itthon Palkovics: Nem a CEU ellen szól a törvényjavaslat

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' macseklany hozta létre. Ekkor: 2017. március 30..

1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem

Palkovics László oktatási államtitkár szerint a felsőoktatási törvény módosításával a kamuegyetemek magyarországi megjelenésést szeretnék elkerülni, de a CEU, álláspontja szerint, nem tartozik ezek közé.

Nem lehetetleníti el a működést, nem diszkriminatív és nem a Budapesten működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen szól a felsőoktatási törvény kezdeményezett módosítása – mondta az ATV csütörtök reggeli műsorában Palkovics László oktatási államtitkár.

Szerinte nincs rá ok, és kicsi is a veszélye annak, hogy az intézmény elhagyja Magyarországot.

A törvénymódosítás okaként említette, hogy szeretnék elkerülni a „kamuegyetemek” magyarországi megjelenését, a CEU azonban szerinte nem tartozik ezek közé. A közéleti és médiareakciókra utalva pedig azt mondta, az intézmény érdekérvényesítő képessége „talán erősebb”, mint társaié.

Palkovics László megjegyezte, el fogják magyarázni az ügyben fellépő nagyköveteknek, hogy az a cél, hogy „valós egyetemek” működjenek az országban, mertattól egyetem egy egyetem, hogy abban az országban is folytat képzést, ahol kiadja a diplomáját.Az államtitkár kérdésre válaszolva azt is elmondta: előzetesen nem tárgyaltak a törvényjavaslatról a CEU-val, mert nem volt erre idő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Let's block ads! (Why?)

Forrás...