Négy év után újra a veszprémi kézilabda klubhoz szerződött Pérez Carlos, a magyar kézilabdázás Kubában született ikonikus alakja, ezúttal viszont nem játékosként, hanem edzőként, az utánpótlás részleg új erősségeként. Három évtizedet húzott le kézilabdázóként, katari csapatát erősítve utoljára áprilisban futott ki a pályára. Minden korábbi vállalkozását feladva csak a kézilabdának és a családjának él, jövő májusban pedig – 47 évesen – nagypapa lesz Charlie. Csodálatból motiváció „Eleinte furcsa volt, hogy a 18-20 éves játékosok folyamatosan bácsinak szólítanak, de nem tiltakoztam, hiszen közülük néhánynak akár az apja is lehetnék. Találkoztam olyan srácokkal, akiket egykor a szüleik hoztak ki a Veszprém mérkőzéseire, és éppen engem választottak a példaképüknek. Erre nagyon büszke vagyok, ők pedig azért lehetnek boldog fiatalok, mert a csodálat motivációvá alakult át bennük, és mostanra már a nyomomba is szegődtek. A kommunikáció az első hetekben egy kicsit akadozott köztük és köztem, de aztán újra belejöttem a magyarba, így jól megértjük egymást" – nyilatkozta a kubai-magyar állampolgár Pérez Carlos az SzPress Hírszolgálatnak. Két kubai játékostársával együtt 1997-ben kalandosnak nevezhető úton-módon kötött ki Magyarországon, amit az akkori kubai vezetés nem üdvözölt kitörő lelkesedéssel. Két évvel később – ahogy a honfitársai, Diaz és Hernandez - magyar útlevelet kapott, amit Perez többek között azzal hálált meg, hogy a 2003-as világbajnokságon immár piros-fehér-zöld színű szerelésben 64 találatával ő lett a torna gólkirálya. Pérez Carlos egészen biztos abban, hogy visszatérésre már senki sem tudja rávenniForrás: MTI/Jonas Ekstromer A magyar válogatott egyre nélkülözhetetlenebb tagjaként 2004-ben Athénban, majd 2012-ben Londonban is olimpiai negyedik helyezett lett, miközben klub-csapata gólzsákjaként 12-12 bajnoki, illetve kupagyőzelemmel büszkélkedhetett. Ifjú reménységek technikáját csiszolgatja „Pontosan 15 éve történt, hogy a ma Bajnokok Ligájának nevezett BEK-ben ezüstérmesek lettünk. Nem hittem volna akkor, hogy veszprémi kézilabdázóként 343 mérkőzésen 1475 gólt fogok dobni, de az igazat megvallva arra sem számítottam, hogy a katari vendégjátékom után újra a Veszprémet fogom szolgálni." "Hálás is vagyok a klubnak és nagyon bízom abban, hogy kellő rutinszerzés után önálló feladatot is elláthatok. Egyelőre Gulyás Péter, az egykori csapattársam által irányított utánpótlás részlegben Gulyás István és Tombor Csaba alá dolgozok, az ifjú reménységek technikáját és lövőtudományát igyekszem csiszolgatni." – mondta befejezésül Charlie, akit veszprémiként három alkalommal választottak meg a legjobb magyar férfi kézilabdázónak. Pérez Carlos és Mocsai LajosForrás: MTI/Kovács Anikó Egészen biztos abban, hogy visszatérésre már senki sem tudja rávenni. Ma is a város egyik kedvencének számít, és talán ezzel is magyarázható, hogy egy újabb külföldi munkavállalás terve meg sem fordul a fejében. Let's block ads! (Why?) Forrás...