Hétfőn kisorsolták a 2017/2018-as Bajnokok Ligája-szezon nyolcaddöntőinek párosításait. A sorsolásnak egy szabálya volt: azonos nemzetbeli és csoportban szereplő csapatok nem kaphatták egymást. A legkevesebb izgulnivalója a Chelsea-nek volt, amely a Roma mögött csak a második helyen jutott tovább, a másik négy angol csapat viszont csoportelsőként, így a lehetséges nyolc ellenfél azonnal háromra csökken:Barcelona, Paris Saint-Germain, Besiktas.Arra, hogy a Barcelonával sorsolják össze előzetesen 43,747 százalék volt esély. Aquí tenéis TODAS LAS PROBABILIDADES de TODOS LOS ENFRENTAMIENTOS que se pueden dar en el sorteo de 1/8 de UCL que se celebrará el lunes. Es el SORTEO MÁS CONDICIONADO EN LA HISTORIA del torneo: Chelsea sólo tiene 3 rivales posibles y un 44% de opciones de jugar contra el Barça. pic.twitter.com/J0kMSjvd4E — MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip) 2017. december 6. A statisztikusoknak igaza lett: összejött a Chelsea-Barcelona párharc. Előrehozott döntőnek is beillene, ha nem sorsolták volna össze a Real Madrid és a Paris Saint-Germaint. Két nagy párosítás is már a 16 között. A tavalyi döntős Juventust a Real Madrid előtt csoportelsőként végzett Tottenhammel került össze. A Manchester Citynek nem lesz nehéz dolga a Basel ellen, valószínűleg oda-vissza megveri a svájciakat, a másik manchesteri csapatnak, azonban két-három fokkal komolyabb ellenfél jutott, a Sevilla. A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 13-14-én és 20-21-én, míg a visszavágókat március 6-7-én és 13-14-én rendezik. A nyolcaddöntő párosítása (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák): A BL nyolcaddöntőjének párosításai: Let's block ads! (Why?) Forrás...