Saláták

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2014. január 08..

  1. Dark Angel / Guest

    Tied a szó!
     
  2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Gránátalmás sültkarfiol-saláta

    Recept 2-3 főre:

    • 1 kisebb fej karfiol diónyi rózsákra szedve (kb. fél kg)
    • fél dl olaj
    • fél tk pirospaprika
    • negyed tk só
    • 10 dkg bébiparaj vagy más salátakeverék
    • 1 gránátalma magjai
    • 4 ek durvára aprított pirított mogyoró
    • 1 csokor durvára aprított friss petrezselyemzöld
    • 1 szál újhagyma karikázva
    • 2 ek olívaolaj
    • frissen őrölt bors
    • fél citrom leve

    [​IMG]

    A sütőt 220-230 fokra melegítsük elő. A fél dl olajat, sót, paprikát egy kisebb tálban keverjük össze. A rózsáira szedett karfiolt tegyük egy közepes nejlonzacskóba, és borítsuk rá a fűszeres olajat. Fogjuk be a zsacskó száját, és alaposan rázzuk össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a karfiolt. Ne fedjék egymást, inkább két adagban süssük. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük barnára. Hagyjuk kihűlni. Közben pirítsuk meg a magokat, fejtsük ki a gránátalma magjait. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a parajleveleket, és óvatosan forgassuk össze. Adagoljuk tányérokra, osszuk szét a kihűlt karfiolt. Szórjuk meg a durvára aprított mogyoróval és a gránátalma magjaival. Hintsük meg petrezselyemzölddel és a karikázott hagymával. Pirítóssal és pirított csirkemellel laktatóbbá tehetjük.
     
  3. guzu / Pedálozó

    Csatlakozott:
    2011. december 31.
    Hozzászólások:
    2,087
    Kapott lájkok:
    1,061
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    A család kedvence!
    Csiki saláta.

    1 üveg nem! ecetes cékla Kb 450g (szerintem a Lidlis a legjobb)

    1 közepes édes alma

    1 közepes hagyma

    1 evk majonéz

    Kb 2 evk tejföl

    1evk kristálycukor

    A meghámozott almát és a a hagymát felaprítom (kicsi darabokra) ( az alma az utolsó mert gyorsan barnul)

    A cékla levét leöntöm (nem kell) egy hosszú késsel a céklát az üvegben összedarabolom.,majd mindent összekeverek.

    Kép nincs mert a neten még nem találtam meg a receptet!
    Jó étvágyat!
     
    • Like Like x 2
  4. szepaj /

    Csatlakozott:
    2014. január 02.
    Hozzászólások:
    3,326
    Kapott lájkok:
    3,148
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Avokádós salátatál recept

    [​IMG]

    hozzávalók / 1 adag

    elkészítés
    1. A tojást keményre megfőzzük.
    2. A saláta mixet egy tányérra elrendezzük. Facsarunk rá citromot, fűszerezzük, locsolunk rá olívaolajat.
    3. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, locsolunk rá olívaolajat (lényegében egy bruschettát készítünk).
    4. A kenyeret megkenjük az avokádó húsával, amit előzőleg villával szétnyomkodunk.
    5. Helyezünk rá egy újhagyma darabot, mellé elrendezzük a a félbevágott főtt tojásokat, paradicsomot, újhagyma darabokat.
    6. Fűszerezzük, facsarunk rá citromot, locsolunk rá olívaolajat és chiliszószt.


     
  5. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    • Csirkés gyors sali recept
      [​IMG]
    • 1 közepes fej jégsaláta
    • 3 db zöld kaliforniai paprika (lehet másmilyen színű is)
    • 2 db tv paprika
    • 5 db paradicsom
    • 2 db narancs
    • 1 db alma (nagyobb)
    • 5 közepes db mandarin (leve)
    • 1.5 db csirkemell filé (lehet több is)
    • csirke fűszersó ízlés szerint
    • 4 ek olívaolaj
    • ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    • elkészítés
      1. A tetszés szerinti mennyiségű csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd a fűszersóba forgatjuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Utána majd kevés olajon ropogósra sütjük.
      2. Amíg a csirkemell a sóban áll, addig felkockázzuk a paprikákat, paradicsomokat, és a jégsalátát.
      3. Ezt követően a narancsokat és az almát is apró kockákra fogjuk vágni.
      4. Megsütjük a csirkemellkockákat.
      5. A felaprított hozzávalókat a sült csirkemellel együtt egy nagy salátástálba tesszük.
      6. Sózzuk, borsozzuk, majd olajat teszünk rá, és meglocsoljuk a mandarinok levével.
      7. A végén összekeverjük, és már tálalható is. Jó étvágyat! [​IMG]
     
  6. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. október 31.
    Hozzászólások:
    78,957
    Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Kaliforniai saláta
    [​IMG]
    Hozzávalók
    1 sárgarépa
    1 alma
    1 darab cékla
    2 burgonya
    100 ml tejföl
    100 g sajt
    100 g sonka
    petrezselyem
    só, bors
    vegeta


    Elkészítés
    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
    A sárgarépát és a céklát, miután megtisztítottuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk.
    A sajtot és a sonkát apró kockákra vágjuk.
    A petrezselymet felvágjuk.
    Mindent egy tálba teszünk és leöntjük megsózott és megborsozott tejföllel. Összekeverjük, hogy a tejföl ellepjen minden zöldséget.
     
  7. Termeszet /

    Csatlakozott:
    2018. július 21.
    Hozzászólások:
    45,737
    Kapott lájkok:
    273
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Egyszerű hússaláta

    Hozzávalók
    • 3 szelet sült sertéstarja (vagy maradék sült hús)
    • 4-5 db tojás
    • 1 fej jégsaláta
    • 4 db csemege uborka
    • 2 db édes alma
    • 1 db gránátalma
    • Az öntethez:
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek tejszín
    • 2 ek méz
    • őrölt fehér bors
    • csipet só

    Elkészítés
    1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy teflonserpenyőben kb. 0,5 dl olajat hevítünk, majd pár perc alatt, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Kihűtjük teljesen, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
    2. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, majd felvágjuk, ízlés szerint. Az uborkát vékonyan felszeleteljük. A gránátalmát kimagozzuk egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
    3. A jégsalátát belecsipkedjük egy tálba, majd hozzáadjuk az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és ráöntjük a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy az öntet mindenhol bevonja.