Éjszakai sétáin szembesült vele, hogy mennyi hajléktalan és éhező turkál a kukákban élelem után kutatva. Minu Pauline, az indiai Pappadavada nevű étterem tulajdonosa megsajnálta a rászorulókat és úgy döntött, sajátos módszerrel segít rajtuk. Sokkoló volt számomra, amikor végignéztem, hogy mennyi ember eszik a szemetesből, és kénytelen a mások által kidobott, romlott, büdös hulladékban könyékig süllyedni. – nyilatkozta Minu. Fotó: FacebookEz az élmény vitte rá arra, hogy elgondolkozzon az éttermében és a háztartásában kidobott élelmiszer mennyiségén. A végeredmény számára is megdöbbentő volt. Rengeteg ételt vásárolunk, aminek a jó része később a kukában landol a házunk előtt, majd egy másik ember ugyanebből a szemetesből kiveszi azt, amit nekünk már nem kellett -folytatta az indiai asszony. Három évvel később, amikor Pauline megnyitotta második éttermét a városban, elhatározta, változtat ezen a pazarló gyakorlaton. Egész egyszerűen letett egy működő hűtőszekrényt az vendéglő portája elé. Minu, a vendégei és a közösség többi tagja pedig fogják, és a megmaradt ételeket, a lejárati dátummal felcímkézve bepakolják a hűtőbe. Az éhezők, hajléktalanok, vagy más rászorulók akkor mennek oda, és vesznek ki a hűtőből bármit, amikor csak szeretnének. Az ajtó sosincs zárva. Pauline kifejezetten arra kérte a környék lakóit, hogy ne vásároljanak kifejezetten a hűtőbe, tényleg csak azt vigyék oda, ami megmaradt. A Pappadavada hűtője óriási sikert aratott, rengeteg helyi viszi oda a feleslegessé vált élelmiszert. Az étterem tulajdonos szerint napi 200-300 csomagokat élelmiszer kerül a hűtőbe. Az ENSZ környezetvédelmi programjának becslése szerint az összes előállított élelmiszernek durván a harmada megy kárba világszerte. Különösen megdöbbentő, hogy Indiában az élelmiszerek 40 százaléka már azelőtt tönkremegy, mielőtt azt felhasználták volna, de az USA-ban is hasonlóak a számok, ott ez az arány 30 százalék. (via Upworthy)