“Sokkoló volt, amikor végignéztem, hogy mennyi ember eszik a szemetesből”

A témát ebben részben 'Hírek!' david9696 hozta létre. Ekkor: 2016. március 31..

  1. david9696 / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. július 12.
    Hozzászólások:
    14,623
    Kapott lájkok:
    284
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Éjszakai sétáin szembesült vele, hogy mennyi hajléktalan és éhező turkál a kukákban élelem után kutatva. Minu Pauline, az indiai Pappadavada nevű étterem tulajdonosa megsajnálta a rászorulókat és úgy döntött, sajátos módszerrel segít rajtuk.

    Sokkoló volt számomra, amikor végignéztem, hogy mennyi ember eszik a szemetesből, és kénytelen a mások által kidobott, romlott, büdös hulladékban könyékig süllyedni.

    – nyilatkozta Minu.
    [​IMG]Fotó: FacebookEz az élmény vitte rá arra, hogy elgondolkozzon az éttermében és a háztartásában kidobott élelmiszer mennyiségén. A végeredmény számára is megdöbbentő volt.

    Rengeteg ételt vásárolunk, aminek a jó része később a kukában landol a házunk előtt, majd egy másik ember ugyanebből a szemetesből kiveszi azt, amit nekünk már nem kellett

    -folytatta az indiai asszony.
    Három évvel később, amikor Pauline megnyitotta második éttermét a városban, elhatározta, változtat ezen a pazarló gyakorlaton.
    Egész egyszerűen letett egy működő hűtőszekrényt az vendéglő portája elé.
    Minu, a vendégei és a közösség többi tagja pedig fogják, és a megmaradt ételeket, a lejárati dátummal felcímkézve bepakolják a hűtőbe. Az éhezők, hajléktalanok, vagy más rászorulók akkor mennek oda, és vesznek ki a hűtőből bármit, amikor csak szeretnének. Az ajtó sosincs zárva.

    Pauline kifejezetten arra kérte a környék lakóit, hogy ne vásároljanak kifejezetten a hűtőbe, tényleg csak azt vigyék oda, ami megmaradt. A Pappadavada hűtője óriási sikert aratott, rengeteg helyi viszi oda a feleslegessé vált élelmiszert. Az étterem tulajdonos szerint napi 200-300 csomagokat élelmiszer kerül a hűtőbe.
    Az ENSZ környezetvédelmi programjának becslése szerint az összes előállított élelmiszernek durván a harmada megy kárba világszerte. Különösen megdöbbentő, hogy Indiában az élelmiszerek 40 százaléka már azelőtt tönkremegy, mielőtt azt felhasználták volna, de az USA-ban is hasonlóak a számok, ott ez az arány 30 százalék.
    (via Upworthy)