Stresszűző tippek: védjük szívünket!

A témát ebben részben 'Általános beszélgetések' klarensz hozta létre. Ekkor: 2013. március 06..

1. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    klarensz-re

Igazad van,ha ?k már közel 30 éve álmodozhatnak egy világversenyre való kijutásról,akkor most én is csinálhatok úgy,mintha a vége 2:1 maradt volna,és mintha meg se történt volna ez az eset a meccs végén.
    Mára rendben,de mi lesz holnap,és azután,mert akkor is látom,és hallom majd,hogy 2:2 lett?

2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Mára rendben,de mi lesz holnap

Ezért van az, hogy a focit gólra játszák, nem a csodálatos passzok, látványos labdajátékok teszik emlékezetessé. hanem azok a nagyon nehezen berúgható fránya gólok-mindegy , hogy 11- b?l, vagy üres kapuba, vagy akár öngól is, mert ilyenekre is volt példa a játékok során.
    Orditottam én is hangosan , hidd el...:tef293:)
    Egyel?re nem gondolok , mi lesz kés?bb, mert azt úgyis érzem , tudom...most kell orditani...hangosan , kiadni a feszültséget. :tef293:) góóóóóóóóóóóóóóól

3. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hogyan csökkenthetjük leggyorsabban a stresszt?

Ha mélyebben lélegeznénk, csökkentenénk a légzésszámunkat, és naponta néhány percet tudatosan csak a ki- és belélegzett leveg? áramlására koncentrálnánk, megtapasztalhatnánk a légzés fizikailag és lelkileg is gyógyító, valamint élénkít? vagy épp ellazító hatását.
    Amikor elkezdünk tudatosan lélegezni (orron keresztül), a mély belégzésekkor a mellkas megemelkedésével párhuzamosan a köldök is kiemelkedik, míg a hosszú, elnyújtott kilégzésekkor a köldök befelé, a gerinc felé közelít, miközben a mellkas lesüllyed.

A hatás még er?sebb, ha percenként csak négyet lélegzünk (ezt a legegyszer?bb úgy elérni, hogy 5 másodpercig belélegzünk, 5 másodpercig bent tartjuk, 5 másodpercig pedig kilégzünk).

Egy kutatás szerint a légzés rendszeres gyakorlása csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot. Pár perc intenzív hasi légzés után a hangulatunk, mentális állapotunk alapjaiban változhat meg.

4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Úgy-e figyel Mindenki

Úgy-e figyel Mindenki arra , milyen ételeket fogyaszt, és f?leg most Húsvét el?tt?

5. Kopasz /

Kapott lájkok:
    171
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    Nehézgépkezelő
    Lakhely :
    Győr
    Igen kicsi

Igen kicsi diéta,hogy maradjon hely a sonkáknak és a tojásnak meg persze a sütemény hegyeknek.

6. trabanthycomat /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    klarensz írta:Úgy-e figyel

ez természetes

7. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    a sport, a mozgás

Nem tudjuk kivédeni a mindennapos stresszet, feszültséget, viszont megtudjuk tanulni, hogyan vezessük le és oldjuk fel igy jobban elviselhetjük azokat az élethelyzeteket.
    Láttam embereket akik ilyenkor csapkodanak , üv?ltenek, mások pedig legrosszabb dolog, magukba folytják a negativ érzéseiket, nembeszélve ugy-e alkohol, cigaretta , netán nyugtatók , amelyekkel pillanatnyilag illuziókba lehet menekülni, de kés?bb estleg függ?ség alakulhat ki.
    Napközbeni álmosságunkat kávéval estleg energia itallal szoktuk leküzdeni, ami felpörget ugyan , de nem tesz jót a szivünknek.
    Mozgás, tánc, úszás, kerékpározás, joga leghatékonyabb módszerek a feszültség levezetésre,napi félóra rendszeres mozgás csökkenti a stressz okozta testi-lelki tüneteket és er?ssitheti az önbizalmunkat,megszabadithat nyomasztó gondolatainktól is.

8. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    énekeljünk bátran

9. Kopasz /

Kapott lájkok:
    171
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    Nehézgépkezelő
    Lakhely :
    Győr
    engem nemis

Igen engem nemis ,de aki halja.
    Mi mindent tudnak igérni hogy hagyja aba.

10. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    re:engem nemis

Úgyértem, inkább csak ahol nem hallja senki, akkor énekelj,:tef293:) vagyis magadnak, hogy kiengedd a feszültséget.
    :tef293:)

11. Kopasz /

Kapott lájkok:
    171
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    Nehézgépkezelő
    Lakhely :
    Győr
    Igen már probáltam

Igen már probáltam de amikor rakom a kocsikat és a soförök nézek messziröl hogy énekelek.Na a fényképes oldaluk elég furcsa tud leni pedig nem halják a hangomat csak elképzelik.De viccet félre téve tényleg jo érzés,egyik kedvencem az EDDA azt soha nem hagyom ki az éneklésben.A fiatalságomat adja vissza még ha csak illuzio is.

12. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
  13. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    9 egészségtipp, amikkel 100 évig élhetsz

1,Ne edd túl magad...Akkor hagyd abba az evést, amikor 80%-ban érzed jóllakottnak magad.2,Már megint az a szex…akár 3 évvel is meghosszabbíthatja az életedet, ha heti 2-3 alkalommal összegy?ritek a leped?t. Zsírt éget, boldogít és még tovább is élsz t?le. 3,Kapcsold ki a tévét...Inkább sétálj egyet, bújj össze a pároddal, vagy ruccanj ki a barátn?ddel egy kávéra

4,Napvédelem fels?fokon
    ...nagy melegben minimum 30 faktoros krémmel kend be magad (az arcodat is), és a kalapot meg a napszemüveget se hagyd otthon!

5,A társaság, mint életelixír
    ...A tartós magány többek között depressziót és gyulladásos megbetegedéseket okozhat,

6,Az alkohol öl, butít és…öregít
    ...viszont Napi egy-két pohár (szigorúan jó min?ség?!) vörösbor javítja az emésztést és vérképz? hatású

7,El? a zöldekkel
    ...zöldségekb?l és gyümölcsökb?l

8,Kapj rá a mozgásra
    ...napi 30 perc séta

9,Le a cigivel

14. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Mosolyogj, nevess

15. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Gondolkodj másképp és bátran

"Én ugyanúgy látom a dolgokat, mint bárki más, de én nem ugyanazt gondolom róluk." (Szentgyörgyi Albert)

16. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    erzelmeink

A legtobb dolog amitol felunk, sosem kovetkezik be.Megis figyeljunk jobban erzelmeink hatasara.:tef293:
    A erzelmeink hatasa szerveinkre:

17. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Olvasgatom mi

Szia [@klarensz].

Olvasgatom mi a stressz ellenszere , egyszer?en én a biztonságérzet elvesztésében látom a stressz forrását , lehet az pénz, család, munkahely elvesztése vagy hiánya . Az utolsó pont az tetszik 60-70 évekbe szívesen visszarepülnék (Woodstock) .:tef293:

18. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    re:tef239:lvasgatom mi

:tef293:
    szia [@Atlantisz]

Utólsó pont , az igen...mindig kéznél van , a legjobb stressz oldó.
    Vagyis szerelmeskedjen bátran, minél többször...erre gondolunk?

19. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Természetesen igen , de a

Természetesen igen :tef293:, de a lényeges dolog amiben hiszek az els? része volt mégpedig a biztonságérzet megteremtése és fenntartása , ha az nincs akkor stresszelek, idegeskednek és pánikolok aztán jönnek a hülyeségek :tef293:.

20. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Igazad van nagyonis

Értettem én nagyon jól, :tef293:
    Igazad van nagyonis:
    Stresszes helyzetek bármikor kialakulhatnak,:
    nem sikerül valami amit szeretnék, vagy lekések egy fontos dologról, emberek különféle idegesit? visekelkedési reagálásai, sorolhatnám .
    Inkább a spontánul kialakult stesszes állapot a könnyebben megoldható, hiszen az múlik el hamarabb, viszont amit emlitettél, az már egy olyan hosszabban tartó állapotot , amit bizony csak annak a megoldása, vagyis a biztonság elérése oldhat meg.
    Mindenképpen jó , ha tudjuk kezelni a stesszt, vagy legalább megpróbáljuk,annak elmúlásáig.:tef293:
    És itt a tippek sokasága segithet...de vannak még, lentebb fogalmaztam többet is.
    :tef293: