Sütés nélküli sütemények

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2014. január 08..

  1. Dark Angel / Guest

    Tied a szó!
     
  2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sütés nélküli nápolyis tekercs

    [​IMG]


    • ostyalapok
    Első krém:

    • 5-6 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg darált keksz
    • 20 dkg darált dió
    • 2 evőkanál kakaópor
    • ízlés szerinti rum
    A tejbe a cukrot beleteszem és felforralom, majd hozzáadom a többi alapanyagot. Összekeverem és az ostyalapokra még melegen rásimítom. A melegség által az ostyalapok megpuhulnak, és fel lehet majd tekerni.
    Második krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg kókuszreszelék
    A margarint a porcukorral és a kókuszreszelékkel habosra kikeverem, és a kihűlt kakaós krémre simítom. Az egészet szorosan feltekerem. Hűtőbe teszem pár órára, majd olvasztott csokoládéval díszítem.



     
  3. góré / Maffiavezér

    Csatlakozott:
    2013. június 14.
    Hozzászólások:
    983
    Kapott lájkok:
    166
    Beküldött adatlapok:
    0
    kókuszgolyó
    daráált keksz (fél kilós,kilós mennyit szeretnél)
    kávé (burits rá annyit amennyitől masszás lesz. kg keksz mellé min 4 személyes kotyogósnyi)
    javaslok bele egy adag rumaromát de nem kötelező
    formázd kézzel golyó formára
    tálba tégy kókuszreszeléket
    mártsd bele a golyókt és kész.
    ennnyi
     
  4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Raffaello golyók tejpor nélkül


    [​IMG]





    Hozzávalók:

    • 10 dkg búzadara
    • 10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
    • 2 dl tejszín
    • 6 dl tej
    • kb 1 ek vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • kb 30 – 40 szem mandula
    Elkészítése:
    A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az edény falától.

    Jól lehűtjük. Golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe teszünk 1-1 szem mandulát. Megforgatjuk kókuszreszelékben és már tálalhatjuk is