Szerinted A Kínai Boltokra Is Vonatkozik A Vasárnapi Zárva Tartás?

A témát ebben részben 'Általános beszélgetések' boni hozta létre. Ekkor: 2015. április 02..

1. boni /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Munkámból adódóan ismerek pár kínai embert, mindenkinek más a kereszt és vezeték neve. Ők azok akik simán ki tudják játszani az ide vonatkozó szabályokat. Mi erről a véleményed?

2. zonee / Guest

nem nagyon jártam még kínai boltban meséld el milyen
    miket lehet ott vásárolni?

• Like Like x 2
  3. boni /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sokféle kínai bolt van, van amelyik ruhát, cipőt, táskát, fehérneműt árul, van amelyik élelmiszert, tisztítószert, háztartási és műanyag cuccokat. Mi pl. Omnia kávét iszunk itthon és a munkahelyen is, az pl. 3-400 forinttal olcsóbb mint a bevásárlóközpontokban. :tef293:

4. kecsi /

Kapott lájkok:
    529
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Úgy vélem, hogy a vasárnapi zárvatartás 2 évvel ezelőtt bukott meg a KSHI és SzondaIpsos mintavétel jellegű kutatása során. Akkortájt 40% pártolta, míg a kisebbség ellenzék azért alakult ki: a kérdésfeltevés egyáltalán nem volt egyértelmű. A második menetben gazdasági adatok mérésével bizonyították be: a vasárnapi zárvatartás nagyjából / nem oszt és nem szoroz. A kereskedelemben sem nem tevődik át vagy módosul a forgalom. Valójában az ég adta világon semmiféle gazdasági haszna / kára / jelentősége: nincsen! Akkor most miről is beszélünk? Arról: vasárnap tessék mással foglalkozni és nem vásárolni!
    A kínaiak többsége nem keresztény = vasárnapra nincs vallási megkötésük. Emiatt akár dolgozhatnának is - vagy akármit tehetnének. Mivel a törvények országosan érvényesek: ha csak a "kiskapukat" nem használják ki = vasárnap zárva KELL tartsanak. Ha csak nem a Hortobágyi Nemzeti Park területén működtetik Plázájukat egyszemélyes családi vállalkozásként, egyetlen alkalmazottal (tulajdonos)?

5. Rotti / Az Őrző-védő

Kapott lájkok:
    676
    Beküldött adatlapok:
    0
    Szerintem se nagy ügy, más országokban sem lehet, nekem nem fog hiányozni. Söt szerintem kevesebb forgalom lesz vasárnaponként. De a témára visszatérve, mivel nagyon hasonlitanak egymásra a kínaiak, azért szerintem nehezen ellenörizhetö hogy mennyiben családtag vagy nem. :tef161: (ha jól értettem a kérdést, akkor erröl van szó, vagy nem? :tef293: )

6. kecsi /

Kapott lájkok:
    529
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    A világ összes országában kereskednek vasárnap, kivétel lesz: egyedül Magyarország. Ennek a dolognak egyetlen-egy létező normális indokát nem hozták még fel. Amúgy tudvalevő: pontosan a kínaikat nem érdekli a vasárnap szó.

7. Rotti / Az Őrző-védő

Kapott lájkok:
    676
    Beküldött adatlapok:
    0
    Németországban és Ausztriában butikok és boltok (vannak kivételek, de ahhoz engedély kell) zárva vannak vasárnap, én azokra gondoltam. Pl. Online áruházak persze nyitva vannak 24/7 és bármikor szállítanak.

• Like Like x 2
  8. szepaj /

Kapott lájkok:
    3,148
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A mi városunkban ez nem kérdés, ugyan is egy pár élelmiszer és dohányáru bolt kivételével minden üzlet zárva van vasárnap.

9. zonee / Guest

mindenkire vonatkozik a törvény nem hinném hogy engedély nélkül bárki kivételezhet
    nálunk is van hasonló bolt egy farmert már vettem ott
    ezek szerint mindenfélét árulnak

10. kacsa /

Kapott lájkok:
    234
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hát a kínai boltokat nem tudom, de Nógrád megyében egy család simán elvisz egy madaras teszkót...

• Like Like x 2
  11. kecsi /

Kapott lájkok:
    529
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Kedvenc, helyi kis boltom vasárnap 07h - 11h nyitva tart (újabban) - mint CSALÁDI VÁLLALKOZÁS, ahol csak CSALÁDTAGOK dolgoznak. Volt osztálytársam zöldségese: szintén. Több itt a kiskapu, mint az egérrágta zsákon! Harmadik vállalkozónak azt mondtam: nyilváníttassa tájvédelmi körzetté a Strand ligeterdejét. Azt mondta: 2 éve a szélvihar kidöntötte az "ősfákat" < nem eredeti a tájállapot. Röhej, ha a Hortobágyi Nemzeti Park területén nyílott TESCO vasárnap non-stop 24 órát tarthat nyitva (nemzeti- és természetvédelmi terület: mentesül a törvény hatája alól)!

12. GLOP /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    ahol élek a Kínai bóltók nem
    dolgóznak Vasárnap.
    ,ű-

13. szappanoskrumpli /

Kapott lájkok: