Magyar torrent oldalak nCore Téli kvíz 2025. - 1. forduló

A témát ebben részben 'Torrent oldalak hírei' bincy hozta létre. Ekkor: 2025. február 13..

1. MrSzep /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Sziasztok!
    A kérdéseket beküldtem a ChatGPT-nek, a válaszai alább láthatóak.

A megfejtés: 504
    ChatGPT válaszai:

1. Az “albatrosz” (magyar kiejtés szerint) egy globális, népszerű sportágban használatos kifejezés. Hányas szám kapcsolódik hozzá?

Az “albatrosz” a golfban használt kifejezés, amely három ütéssel a par alatt teljesített szakaszt jelenti. Ezért a hozzá kapcsolódó szám: három.

2. Milyen színű képződményről kapta a nevét a tenger, amelyet csak víz vesz körül?

A Sargasso-tenger nevét a sargassum nevű barna moszatról kapta, amely nagy mennyiségben található a területen. Így a válasz: barna.

3. Mi a neve a településnek, ami az egyház által még napjainkban is ki van átkozva?

A spanyolországi Trasmoz az egyetlen település, amelyet a katolikus egyház hivatalosan kiátkozott, és ez a kiátkozás a mai napig érvényben van. Tehát a válasz: Trasmoz.

4. A Bűnvadászok című filmben, saját bevallása szerint hány fokos a vére a Terence Hill által alakított karakternek?

A filmben Terence Hill karaktere azt állítja, hogy a vére hőmérséklete nyolcvanhat fokos.

5. Hány szigetállamnak van 2000 méternél magasabb pontja?

A következő szigetállamok legmagasabb pontjai haladják meg a 2000 métert: Indonézia, Pápua Új-Guinea, Japán, Fülöp-szigetek, Madagaszkár, Salamon-szigetek, Új-Zéland, Haiti, Dominikai Köztársaság, Comore-szigetek, Tajvan és Srí Lanka. Ez összesen tizenkettő szigetállam.

6. Melyik országban gyártották azt a fegyvertípust, amellyel végrehajtották azt a merényletet, amely következményeként kitört az I. világháború?

Gavrilo Princip egy belga gyártmányú FN Model 1910-es pisztollyal hajtotta végre a merényletet, amely az I. világháború kitöréséhez vezetett. Tehát a válasz: Belgium.

7. A TÁBLÁZAT szerint hány hosszabbításos győzelme (3 a 3 ellen) van a Toronto Maple Leafs csapatának?

A Toronto Maple Leafs csapatának hosszabbításos győzelmeinek száma a táblázat szerint: nyolc.

8. Ernest Shackleton felfedező 1915-ben hajótörés után néhány emberével segítségért indult. Mi a neve a településnek, ahol először segítséget kaptak?

Shackleton és társai a Déli-Georgia szigetén található Stromness nevű településen kaptak először segítséget.

9. Hány osztója van 1 303 210 000 000-nak?

Az 1 303 210 000 000 prímtényezős felbontása alapján az osztók száma: háromszázhúsz.

10. Melyik időzónán belül vették [eltűnése előtt] utoljára az üzenetét a nőnek, aki elsőként repülte át az Atlanti-óceánt? (előjel nélkül)

Amelia Earhart utolsó üzenetét a Howland-sziget közelében vették, amely az UTC−12:00 időzónában található. Így a válasz: tizenkettő.

11. Melyik ország ugrotta át 2011.12.30-át? Így szombat követte csütörtököt.

Szamoa 2011. december 29-e után közvetlenül december 31-ét írta, így péntek helyett szombat következett.

12. Mi a neve saját nyelvén annak a remetelaknak, ami 1494 méter magasságban található Nyugat-Európában?

A Baszkföldön található remetelak neve baszk nyelven: San Donato.

13. Ki nem rendezett földön kívül játszódó filmet?

A felsorolt rendezők közül Steven Spielberg nem rendezett földön kívül játszódó filmet.

14. A megadott koordinátáktól hány folyón át lehet elérni az Atlanti-óceánt? Add össze a négy számot, ezt írd be megfelelő helyre!

A megadott koordináták alapján a folyók száma: 7, 8, 7 és 5. Ezek összege: huszonhét.

2. Gamer_ /

Kapott lájkok:
    10
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    @MrSzep
    Én is próbáltam és nekem totál más válaszokat adott a chatgpt. Érdekes. :g9:

3. MrSzep /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    A ChatGPT válaszai nagyon sok mindentől függnek. Függ attól, hogy a felhasználó hogyan kérdez és milyen választ vár el. Az AI megtanulja, hogy milyen válaszokat szeretne kapni a felhasználó, ezért nem mindenkinek válaszol ugyanúgy.

Ráadásul én előfizető is vagyok, ezért lehetséges, hogy egy fejlettebb modell válaszol nekem.

4. Gamer_ /

Kapott lájkok:
    10
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Valószínű az előfizetés miatt akkor.

5. Koficsaba /

Kapott lájkok:
    15
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Köszönet a sok utána járásért és kitartásért.

• Like Like x 1
    • Egyetértek Egyetértek x 1
  6. shiwnouk /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Nem hittem volna hogy az utolsóra tudni fogja a választ, mondjuk nem is próbáltam. Ezeket a válaszokat elsőre ilyen tökéletesen megadta a chatgpt?
    Illetve jól látom, hogy a letakarítottak minden egyéb ilyen ncore kviz fejtős oldalt? sehol máshol nem találtam a megoldást csak itt, persze nagy köszönet érte!!!

• Like Like x 1
  7. Macsinga /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
  8. poháralátét /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    2. Milyen színű képződményről kapta a nevét a tenger, amelyet csak víz vesz körül?

Nekem erre a kérdésre azt írta a ChatGPT, hogy a Vöröstenger....
    A Gemini válasza: A víz színéről kapta a nevét az a tenger, amelyet csak víz vesz körül.
    és ezen a ponton hagytam abba :tef161:

9. drirgjé194 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Bocsi, de:
    12. Izland? Jamaica?
    Mit gondoltok?

10. pranko /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Fentebb megírtam, amit lehet tudni ezzel kapcsolatban. https://torrent-empire.me/threads/teli-kviz-2025-1-fordulo.236417/#post-623768
    Attól függ, hogyan van definiálva a szigetország, milyen szám fér el a megoldómezőben, és nem szabad elhinni semmit ellenőrzés nélkül, amit chatgpt-k írnak, na és az ncore 'hivatalos' megfejtés is lehet hibás.
    Izland, Jamaika mindenképp beletartozik, ahogy azt írtam korábban.

Hozzáteszem, még az lehet, hogy szigetállamnak számítják a nem független államokat is, mint pl Francia Polinézia, aminek pont van 2000 fölötti csúcsa, habár nem független Franciaországtól.
    Ebben az esetben hozzá lehetne számolni: Francia Polinézia - francia terület, 'Heard-sziget és McDonald-szigetek' - ausztrál kötődésű, 'Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha' - brit kötődésű, 'Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek' - brit kötődésű terület.. és még talán Réunion, ami egy francia terület, aminek szintén van 2000 fölötti csúcsa.
    Ez így plusz öt.
    És akkor nem is beszélve Grönlandról, ami dán, senki nem gondol rá szigeállamként de amúgy autonóm terület, és szintén van 2000 fölötti csúcsa.
    Remélem nem hagytam ki semmit.
    Magaspontok: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elevation_extremes_by_country

Utoljára szerkesztve: 2025. február 17.