Magyar torrent oldalak The1st

A témát ebben részben 'Torrent oldalak Témái' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2007. augusztus 30..

1. csacser /

Kapott lájkok:
    325
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem szokásom torrent oldalak fb profilját nézegetni, de ha valóban ott hirdették a cam-os premier filmeket akkor gondolom jó néhány jogvédőt, céget, felpiszkáltak és a legegyszerűbb úgy elintézni ma valakit, hogy ráugrasztják a navot.
    Azt nem mondom hogy a leggyakrabban látogatott oldalam volt,de sajnálom a történteket és remélem tényleg visszatérnek.

• Like Like x 2
  2. BudaésPest /

Kapott lájkok:
    212
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Egyáltalán minek egy torrentoldalnak facebook oldal? Most komolyan.
    Pont kerülni kéne a figyelmet...

• Like Like x 3
  3. Pyki / Antiszociális

Kapott lájkok:
    345
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Arra jó a facebook oldal ha valami meg hibásodás van,ott tudnak kommunikálni a felhasználókkal hogy mi van,vagy mit kell tenni.De az tényleg kicsit durva hogy reklámozták a premier filmeket :tef161:

4. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nem a tájékoztatásra bőven elég egy ingyenes tárhelyen fenntartott pl Wordpress oldal. Arra nem kell semmi több. Még az sem hogy tudjanak hozzászólni.

Egy felelős oldal ezt tudná. Persze a facebook nagy ingyen reklám. De nem szabadna elfelejteni hogy gyakorlatilag kémprogram. És kinek kémkedik? Aki többet fizet.
    Bár gondolom a NAV nem fizet, de néha a fizetés helyett elég lehet egy , na jó ettől eltekintünk ha megkapjuk a kért adatokat is... Főleg hogy nemrégiben ugrott az USA és az EU közötti adatkiszolgáltatási egyezmény.

De ez már más téma. Egy programozónak mindig úgy kellene programoznia hogy a felhasználó véletlenül se tudjon hibázni, pl bekért adatok, ellenőrzése. Ennek ki kellene hatnia arra is hogy ha már illegális tevékenységben vesz részt, ne vigyen túl sok kockázatot a felhasználók életébe, pl Facebook.
    Régi oldalakon szabályzatba benne van hogy aki felfedi valós személyiségét és arra fény derül törlik. Nem véletlen, igaz büntetésnek hat, de hosszú távon az jár jól vele akiről nem tudják hogy kicsoda.

5. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ugyan már minek találgatni hogy hol vannak a szervereik amikor bárki meg tudja nézni.

Németország Többet nem árulok el, de a szolgáltatójuk is megvan, és ismerem őket, kb fél tucat magyar torrentoldalnak fut onnan a szervere.

A torrentoldalak között van átfedés és kapcsolat is, néha egymás között kiadják ki hol van vagy hol volt, annál a szolgáltatónál már több tucat magyar oldal megfordult, de a nagyok tudták hogy csak ideig óráig tűrik meg őket egy helyen ezek szerint az 1st nem tanult, és örült annak hogy talált egy megbízható szolgáltatót...

Istenem ha egyszer oda a magyarok beszabadulnak nem igen marad oldal az ncore alatt. :tef161::tef161:

Ja mellesleg a pénzügyekről annyit hogy az Ncore nem keres annyit amennyibe a szerverei kerülnek.
    Náluk havi szinten 5-600ezer Forintba kerülnek a szerverek, és ennek kb 80%-a jön be, a többit összedobják.
    Bár ez régebben volt. Gondolom a forint romlása miatt ez az sokkal több, de ahogy cégcsoport került mögé már egészen más. Ott szövevényesebb ügyek lehetnek.

Szóval a kisebb oldalak alapvetően jobban tudtak érvényesülni ilyen téren, az ubit vagy micribit vagy mi volt még kb havi 60-70ezer forintot összereklámozott, és a szervereik díja havonta 40 ezer alatt mozogtak. Nem sok, de pozitív volt a mérlegük jócskán...

Kíváncsiságból átnéztem 8 torrentoldal ahol vagyok vagy voltam. Ebből 6 egyazon szolgáltatónál van.

Persze ezek az adatok nem 100%-ban megbízhatóak, de elméletben több forráson is ellenőriztem őket.
    És a régi időkből tudom az a szolgáltató ahol feltehetően az 1st-van már több magyar torrentoldalnak adott helyet.

6. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Bizonyára volt akinek a kedvenc kis oldala volt, én mindig sajnálom ha egy oldallal ilyen dolog történik. Bízom abban hogy talpra áll és lesz még 1st oldal.

7. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Avval nem értek egyet, hogy a magyar torrent világ olyan széles lenne. XD Hiszen évek óta egyre szűkebb. Ha megszűnik egy nagyobb oldal, a felhasználóikat elnyelik a még meglévő nagyok. A kis oldalak nem tudnak megerősödni ami azért nem feltétlen probléma. De azért jó lenne, ha születnének olyan alternatívák is, melyeken meg van a szakértelem és a megfelelő anyagi háttér. Jelenleg nincs fejlődés. Csak sorra kihullnak a nagyok, a kicsik meg nem tudják kielégíteni a többség igényeit.

Utoljára szerkesztve moderátor által: 2015. október 11.
  8. roberto83 /

Kapott lájkok:
    189
    Beküldött adatlapok:
    0
    " Náluk havi szinten 5-600ezer Forintba kerülnek a szerverek, és ennek kb 80%-a jön be, a többit összedobják. "

ez mind múlt idő, úgy kb 2012 -re igaz volt ez, 200 ezer körüli usernél most 650 ezer, 3x felhasználóval és több reklámmal, nem hülyék vették meg az oldalt meg nem titkoltan profitért, nem jótékonysági intézményről és nem hobbi oldalról beszélünk már rég, a hobbi nCORE az eladás napján megszűnt létezni..-.-.

9. iNSANE /

Kapott lájkok:
    124
    Beküldött adatlapok:
    0
    Az egyik fő probléma a németországi szerver volt. A többi csak ráadás.

• Like Like x 2
  10. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Na szóval.. Ez nem úgy működik, hogy ha valaki a németeknél van azt mind le is kapcsolják. Hanem úgy, ha leakarják kapcsolni, könnyebb a dolguk. Célirányosan az 1st-re mentek rá feltehetően egy nyomozás kapcsán.

11. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    De komolyan van még aki ott van náluk? 2 éve is rizikós volt, nemhogy most.
    .
    A többi oldal sem nyer a Franciákkal ...

Új és kis oldalaknak nehéz. Érthetnek hozzá, de nehéz feltöltőt találni, és tagok csak úgy jönnek ha van feltöltő.

Szakértelem tudás, és kezdeti forrás is van a kis oldalaknál. Feltöltő nincs. Nem csinálhatja a Staff az oldalt és a feltöltést is egyszerre, hosszú távon kiégnek...

+ gond hogy számtalan helyen hozzájutnak már a keresett tartalomhoz ahol nem torrenten megy a dolog.

• Like Like x 2
  12. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ha a hír igaz és a NAV ment rá akkor gondolom reklámok után. Vagy reklámozás után. Lényeg be nem fizettet adót kereshettek. Így a torrentezőket közvetlen elő sem veszik.
    Kérdés hogy milyen kötelezettségei vannak a NAV-nak a rendőrség felé, mert ha jelenteniük kell az egyéb köreikbe nem tartozó tevékenységet akkor bukhatnak nagyot.
    .
    Kérdés azokhoz aki tag az 1st-t hogy volt-e reklám, és támogatás?
    És annak milyen formái voltak, illetve ha valaki igénybe vette már akkor hol és hogy fizetett.
    .
    Az átutalás számlára bukta, az emelt díjas SMS is kockázat ha nincs fedőcég. És már a PayPal is be lett annyira fenyítve hogy a hatóságoknak kiadják az adatokat.

Persze ezt jeleztem is hogy régi adat. És látszik az Ncore manipuláció is, és a támogató oldalak fejlesztése.
    Szánalmas hogy a vacak és félkész látványt nyújtó https://mafab.hu -t is megpróbálja felhúzni.

Na az ilyen üzérkedésekre lecsaphatnának.

13. góré / Maffiavezér

Kapott lájkok:
    166
    Beküldött adatlapok:
    0
    benne, hogy visszatér én nagyon csiltem azt az oldalt. Azzal kezdtem torrenteimet, első oldalam volt ha jól emlékszem.
    Stabil oldal volt, év végén adventi naptár könnyű arányszerzés, free torrentek és azokat is töltik.
    Azér esélyt adok rà, több oldal is volt igy m3égis megy.

14. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Remélem, hogy igen. Azt hiszem a 1st volt az első oldal ahová regeltem, van 1-2 olyan téma amit itt megtaláltam, de nincs fent pl nC, bH-n sem (bár ezek jó részét az iN-n megtaláltam). Jó (volt?) a hangulat, ill csíptem a 1st - 2nd megoldást is nagyon.

• Like Like x 1
  15. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Új The1st.be!

Sziasztok. Megjelent egy "új" facebook oldal Új the1st.be néven. Az eredeti the1st.be nevében írtak az 1st hivatalos facebook oldalán:

Az oldal már több mint 800 kedvelésre tett szert:

Érdekesség, hogy az oldal már 2013 óta működik, de a 1st-es profilképet csak tegnap állította be:

Ahogy a borítóképet is:

Gondolom a nevét is akkor írta át.

Október hatodikán még arra buzdított, hogy mindenki regeljen az angel-demon.cu.cc-re:

A kérdésem az volna, hogy szerintetek is egy átverésnek vagyunk a szemtanúi? Ha igen kik lehetnek a háttérben? Talán az angel-demon üzemeltetői?

• Like Like x 2
  16. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Én kíváncsiságból regeltem az említett site-on, elég gagyi oldalnak tűnik, a 1st-höz szerintem biztos semmi köze.
    Az eredeti angel-demon-nál ki van írva az oldalon, hogy
    "A napokban sokan jeleztétek kaptak e-mailt, hogy újra elindulunk. Nem mi küldtük az e-mail-t ki hanem más aki, így szeretne usereket toborozni, hogy a mi nevünket használja fel! Ha valóban újra fogunk egyszer indulni azt itt fogjuk közölni vagy a facebookos oldalunkon!" szóval gondolnám, hogy nem tőlük jön, csak pár netpistike próbál szórakozni a néppel...

• Like Like x 1
  17. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Akkor úgy tűnik már az 1st nevében is toboroznak XD

18. guzu / Pedálozó

Kapott lájkok:
    1,061
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    Szerintem ez megint valami átverés,amúgy nekem mákos tészta jön be az eredeti 1st oldalon!:tef293:

• Like Like x 1
  19. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    Az már haladás az eddigi semmihez képest; remélhetőleg a rövid ideig tartó adásszünetre utal :tef161:

• Like Like x 1
  20. watsap /

Kapott lájkok:
    331
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hmmm...érdekes dolog. De lehetséges, h egy ilyen régi trackert könnyedén meghackelnének?! De...végtére is lehetséges...de az Angel-Demon trackernek mi baja lenne egy 1st-el?! ...továbbra sem értem, h mi a lényege az ilyen pocskondiázásoknak (már ha az)...mindenki harcolja ki a saját helyét a torrent világában, de ily módon.