Ukránul tanul Kádár, hogy megértse csapattársait Kijevben

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2017. március 02..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    A Dinamo Kijevbe igazolt Kádár Tamás nem törődik a rosszmájú kritikákkal, és bár a beilleszkedése még nem zökkenőmentes az ukrán csapatnál, de szerinte jó helyre került, az edzések jóval fizikálisabbak, mint Lengyelországban.

"Az edzőközponthoz közel sikerült lakást találnom, ami Kijev külvárosában van - kezdte a Borsnak a 37-szeres magyar válogatott védő. - Mindenképpen itt szerettem volna élni, mert nem jó, ha elkésel a tréningekről. Az otthonom olyan komplexumban van, ahol több csapattársaim is él, ők ajánlották."

Kádár Tamásnak még kell egy kis idő Dinamo Kijev

Forrás: fcdynamo.kiev.ua

Kádárnak kell még egy kis idő a beilleszkedéshez. "A nyelvi nehézség okozza a problémát. A szakmai stábbal nincs gond, ott mindenki beszél angolul, a csapattársaim közül viszont csak négyen. Ez kicsit nehezíti a beilleszkedésemet. Próbálom minél gyorsabban elsajátítani a nyelvet, ám az ukrán nem olyan könnyű. Nyelvórákra még nem tudtam elmenni, de tervezem."

Kádár szerint elég pörgősek Ukrajnában az edzések, fizikálisan próbára teszi. "Lengyelországban könnyebb edzések voltak" – fogalmazott a magyar védő, aki nem törődik a korábbi ukrán válogatott, Viktor Leonenko kritikájával, miszerint a Dinamónak nem volt szüksége rá.

"Leonenko nyilatkozata nem igazán fedi a valóságot. Nem vagyok kétméteres, mint ahogy állította, és több poszton is tudok játszani, de ebbe nem szeretnék belemenni. Szólásszabadság van, mindenki elmondhatja a véleményét."

A Dinamo Kijev 19 forduló után a második helyen áll az ukrán bajnokságban 40 ponttal a toronymagasan vezető, 53 pontos Sahtar Donyeck mögött.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...