Világcsúcs! Hosszú Katinka aranyérmes

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 04..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Kazany – Hosszú Katinka (26) leverte a világot 200 méteres vegyesúszásban, Cseh László (29) pedig sporttörténelmet írt 50 méter pillangón elért bronzérmével.
    A szám címvédője, s az immáron négyszeres világbajnok Hosszú 2:06.12 perces új világcsúccsal szerezte meg a győzelmet.

– Álmodni sem mertem erről a rekordról, mert senki a közelébe sem ért eddig – nyilatkozta az M4 sportcsatornának a győzelmét megkönnyező Hosszú, aki visszalépett a 100 méter hát elődöntőjétől, hogy ne veszélyeztesse ezt a jó eredményt.

Hosszú Katinka világcsúccsal nyert 200 vegyesen (Fotó: AFP)

– Éreztem, hogy a végén nagyon meghaltam. Hihetetlen hogy három századdal sikerült megúsznom a korábbi legjobb időt. Nagyon boldog vagyok. Most már örömből úszom a továbbiakban.

Hosszú elképesztő győzelmét kitörő öröm fogadta a parton is, hiszen férje, s egyben edzője, az amerikai Shane Tusup (27) a medence mellett izgulta végig a finálét, de nagyon örült a Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás (66) is, aki a magyar sportoló nyakába helyezhette az aranyérmet. Sikerével máris milliókat könyvelhetett el a klasszis, hiszen az aranyéremért 20 ezer dollárt (5,6 millió forintot), a világcsúcsért pedig 30 ezer dollár (8,4 millió Ft) jutalmat oszt ki a nemzetközi szövetség.

Cseh László (29) is kitett magáért első kazanyi döntőjében. Az 50 méter pillangó fináléjában holtversenyben a harmadik helyen ért célba 23.15 másodperces idővel, pedig a leglassabb reakcióidővel kezdett, azonban nagyszerűen hajrázott, s végül mindössze 18 századdal a győztes francia Florent Manaudou (24) mögött, a lengyel Konrad Czerniakkal (26) a harmadik lett.

– Úgy éreztem, hogy jól rajtoltam, aztán kiderült, hogy mégsem – mondta Cseh a tévés interjújában. – Jó kirándulás volt ez. Nagyon jól érzem magam, s ez annak köszönhető, hogy újra motivált vagyok.

Hosszú Katinka arany, míg Cseh László bronzéremnek örülhetett (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Cseh Lászlónak ez volt a 10. érme a világbajnokságokon (1 arany, 4 ezüst, 5 bronz), s ezzel a bronzzal az első úszó lett, aki hét különböző világbajnokságon állhatott dobogóra.
    http://www.blikk.hu/blikk_sport/vilagcsucs-hosszu-katinka-aranyermes-2385597